Boeing 737NG MCP Paneli Yapmak

Üç tane 7 segment ekranlardan üç tanesini delikli pertinaks veya başka bir PCB kullanarak birleştirebilirsiniz ve ekranlarla ana kartın arasındaki boşluğu arttırabilirsiniz.
Sorun o değil. Display ve entegreyi 65mm den daha küçük pcb ye sığdırmamız gerek. İkisini ayrı ayrı pcbye yapmak çözüm olmuyor.

Ares kullanmiuorum ancak kullandigim programda hicbir zaman otomatik cizim benim isteklerimi karsilamadi. Elle cizmek ugrastirici ama kucuk alanlara sikistirabiliyorsun. Otomatik cizim yapan yapay zeka yeterince zeki degil :katil2:

Ares kullanmiuorum ancak kullandigim programda hicbir zaman otomatik cizim benim isteklerimi karsilamadi. Elle cizmek ugrastirici ama kucuk alanlara sikistirabiliyorsun. Otomatik cizim yapan yapay zeka yeterince zeki degil :katil2:
Tek taraflı çizim olsa manuel çizerim de çift taraflı olunca ares benden daha zeki çalışıyor :katil2:

Fikrim geldi. Displaylerin bacaklarını 2mm kadar kıvırıp smd haline getirebilirim. Karşı tarafa geçmeyeceğinden tam altına entegreyi koyabilirim.

Bir önceki sayfada sormuştum ama görülmedi sanırım. Pleksi malzemede ışığı en iyi şeffaf olan mı yansıtır yoksa buzlu olan mı?

O yansıtma işini niye sordun anlamadım. Ama yüzeyi şeffaf olan pleksinin yüzeyi cilalı ve dümdüzdür, yani ayna gibidir. Ayna gibi ışığı yansıtır. Buzlu olan ise ışığı saçar (her yöne rastgele yansıtır).

O yansıtma işini niye sordun anlamadım. Ama yüzeyi şeffaf olan pleksinin yüzeyi cilalı ve dümdüzdür, yani ayna gibidir. Ayna gibi ışığı yansıtır. Buzlu olan ise ışığı saçar (her yöne rastgele yansıtır).
Abi aşağıdaki videonun 2:52 dakikasında encoder ve düğmelerin kenarlarındaki çizgilerden ışık yansıyor. Ben ön paneli pleksi yapıp arka kısmına led döşeyeceğim. Dolayısıyla o çizgilerden ışık şeffafta mı düzgün yansır yoksa buzluda mı onu araştırıyorum.

Ekleme: videoyu açmaya bile gerek yok. Şuanki ön görselinde belli oluyor ışık.

Hmm tamam yani sen ışığın güzel bir şekilde dağılmasını ve çizgilerin eşit parlaklıkta görünmesini istiyorsun. Onun için buzlu cam daha iyi sonuç verir, çünkü ışığı her yere saçar.

Buzlu camda gostergeler pencere olmak zorunda degil mi?

Bence saydam koyurenk pleksi. Boylece Gostergeler sadece yanarken gorunur. Pleksinin onune ise leksan panel....

Adim adim gidelim. Buzlu cam olursa segment displaylerin oldu yere penceremi acacaksin?
Yukarıdaki videonun ön görselinde gördüğünün aynısı işte. Segmentler ile işimiz yok. Sadece yazılar ve dairesel çizgiler.

Tamam o zaman ben yanlis anladim. Ben paneli komple pleksiden kestireceksen sandim. Sen sadece isik gecen yerlere pleksi koyacaksin o zaman buzlu mantikli...

Tamam o zaman ben yanlis anladim. Ben paneli komple pleksiden kestireceksen sandim. Sen sadece isik gecen yerlere pleksi koyacaksin o zaman buzlu mantikli...
Yoo paneli komple pleksiden kestirecem :D Üzerine reklamcıdan panel görselini çıktı alıp yapıştıracağım. Işığın geçeceği yerleri açık bırakacak. geri kalan metal rengi işte.
Yani ben öyle düşünüyorum. Daha kolay bir yolu varsa fikirlere açığım tabi.

Tamam o zaman ben baska bir sey soruyorum buzlu cam olurda led display nasil gorunecek. Buzlu camin arkasindan mi?

Tamam o zaman ben baska bir sey soruyorum buzlu cam olurda led display nasil gorunecek. Buzlu camin arkasindan mi?
Pleksi 3-4mm kalınlığında olacak. Ben de muhtemelen 3mm beyaz led kullanacağım. Plekside karşıya geçirmeden küçük delikler açıp ledleri gömmeyi düşünüyorum.

Tamam ben yinede displayi merak ettim nasil olacagini... Camin arkasindan mi gorecez yoksa displayin oldugu yeri komple acacakmisin...

Yada Zeki Murende bizi gorecek mi? :katil1:

Tamam ben yinede displayi merak ettim nasil olacagini... Camin arkasindan mi gorecez yoksa displayin oldugu yeri komple acacakmisin...

Yada Zeki Murende bizi gorecek mi? :katil1:
Oraya farklı bir şey bulmam lazım. sadece cam yada komple açıkken çirkin görünüyor. Büyük ihtimal kırmızı dosyalardan keser koyarım.

Tamam bende diyorumki fume renk pleksi kullan segment olayinida cozersin. Resimdeki gibi arkadan gorunur isiklar. Sen gene ledlerin icin patlatmadan deliklerini del onune baskini yapistir...

Ekler

• x5_825585515njz.jpg
    x5_825585515njz.jpg
    46.8 KB · Görüntüleme: 152

Forum istatistikleri

Konular
6,896
Üyeler
2,803
Son üye
asimavi

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back