Boeing 737-800 MCP Panel MSFS20 Güncellemesi

1756662197601.webp

Bob'u analim o zaman.

“My favorite programming language is solder” derdi kendisi.

1756667512023.png

Bunu yapan çocuk kör oldu.

@Gokrtl krem lehim ve sıcak hava ile lehime geçmen lazım. Tek tek lehimleme hem seni mahveder hem pcbyi hem de ledi

PCB yi nerede yaptırdınız?
Numunepcb.com da yaptırdım. Onlar da yurt dışında yaptırıyor.

@Gokrtl krem lehim ve sıcak hava ile lehime geçmen lazım. Tek tek lehimleme hem seni mahveder hem pcbyi hem de ledi
Zaten krem lehim kullanıyorum hocam. Telle olacak iş değil. Kürdan ile krem lehimi padlere sürüp havya ile yapıştırıyorum. Sıcak hava kullanamıyorum çünkü yapıştırdığım şey LED. Bozulur, erir diye korkuyorum. Başka bir eleman olsa mesela direnç, 200'ünü de yapıştırır sıcak havayla yapıştırırım.

üstten ısıtırsan Led bozulabilir ama ledlerin ve dirençlerin hepsini yerleştirip alttan ısıtırsan hepsini bir seferde lehimlersin.
diğer taraftan kürdan yerine insülin enjektörü yada 2ml kilitli enjektör ve yeşil iğne ile daha kolay olur. Hem de dozajlama şansın olur.

1756669390238.png
1756669407366.png

luer lock olarak aratabilirsin. Medikallerde yada eczanede bulursun.

üstten ısıtırsan Led bozulabilir ama ledlerin ve dirençlerin hepsini yerleştirip alttan ısıtırsan hepsini bir seferde lehimlersin.
diğer taraftan kürdan yerine insülin enjektörü yada 2ml kilitli enjektör ve yeşil iğne ile daha kolay olur. Hem de dozajlama şansın olur.

43565 eklentisine bak43566 eklentisine bak
luer lock olarak aratabilirsin. Medikallerde yada eczanede bulursun.
İğne işi kolayda alttan ısıtma için tertibat yok. Zaten binde bir böyle bir şey yaptığım için çokta ihtiyaç olmuyor. Ama kart yıkama kazım ya. Bunu alkolle iyice temizleyemiyorum.

Teşekkürler, yurt dışında yaptırdınız diye düşünmüştüm. 27 Euro sınırı nedeniyle uygun fiyata yapan bir yer biliyor musunuz diye merak etmiştim.
Şöyle söylüyüm;
Kart 50 x 10cm. numunepcb den 50$ fiyat aldım, jlcpcb den 48$ fiyat aldım. Eğer jlcpcb ye yaptırmış olsaydım bir 48$ da vergi ödeyecektim. Çünkü diğer iki ayrı siparişime de ürün fiyatı kadar vergi ödedim. Numunepcb de ise vergi çıkmadı karşıma. Sadece 50$ ödedim. Bu bakımdan uyguna geldi diyebilirim.

kart yıkama kazım ya. Bunu alkolle iyice temizleyemiyorum.
Pot, trimpot gibi içine su girecek elemanları takmadan önce önce selülozik tiner ile komple fırçala tiner kurumadan hemen sabun ile fırçala bol su ile durula. Sıcak hava ile kurut. Fırçalama için eski diş fırçaları ideal. Benim formül böyle...

Pot, trimpot gibi içine su girecek elemanları takmadan önce önce selülozik tiner ile komple fırçala tiner kurumadan hemen sabun ile fırçala bol su ile durula. Saç kurutma ile kurut. Benim formül böyle...
Bunu denedim ama hem alkolle hemde kurumasını beklememe gibi bir durum olmadı. Tekrar deneyeyim.

Selulozik tiner alkolden daha etkili. Elini yakabilir, Gözüne sıçramasın dikkat et. Bir kere gözüme sıçradı. Zaten çeşmenin başındaydım anında bol su ile yıkadım ama fena canımı yaktı...

Selülozik tiner gerçekten iyi çıkarır flux vs kalıntıları, ama sanayi tipi tenekelerde olanlar bir miktar tortu bırakıyor. Ardından suyla da temizlemek gerekli olur.

Ben bir antistatik fırça ve IPA ile temizliyorum.

1756718818190.jpeg

Forumda biri kartları bulaşık makinesinde yıkıyorum yazmıştı. Burası için değil ama ikinci el bulaşık makinesi alınıp kart yıkama yapılabilir.

Forumda biri kartları bulaşık makinesinde yıkıyorum yazmıştı. Burası için değil ama ikinci el bulaşık makinesi alınıp kart yıkama yapılabilir.
Az daha beklersem bizim makine zaten elime düşecek. :katil2:

Son düzenleme:
Kritik malzemeleri çıkarıp, çamaşır suyu ile fırçalayıp çeşme altında yıkıyorum.
"Yep-yeni" oluyor. :yerlereyat1:

Hırdavatçılarda ve hobi/yapı marketlerde satılan tinerler genelde gerçek selülozik tiner değil. Sanayi içinde muhtemelen gerçek selülozik tiner bulunabilir belki.

Son düzenleme:
Bizim evde içme suyu için kullandığımız arıtıcı var. Ben doğrudan arıtılmış suyun altında bulaşık deterjanı ile yıkıyorum.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,212
Üyeler
3,263
Son üye
Yunis Yıldız

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back