Boeing 737NG MCP Paneli Yapmak

Arduino due geldi. Akşama kodlama konusunda araştırma yapacağım. Her türlü fikir, öneri ve kaynağa açığım.

9 Yıl önce Arduino anlatmaya başlayan Element 14 ün sponsor olduğu Jeremy Blum Serisini tavsiye ederim
Anlaşılır ingilizce, kodları tek tek gösterir ve sıfırdan başlar

9 Yıl önce Arduino anlatmaya başlayan Element 14 ün sponsor olduğu Jeremy Blum Serisini tavsiye ederim
Anlaşılır ingilizce ve kodları tek tek gösterir ve sıfırdan başlar

Bi bakarım ama konuşulanı anlamıyorum, yazılanı da kelime bazlı anlıyorum. Cümlenin tamamını çoğukez çıkaramıyorum.

Benim aklıma birşey takıldı. Bu panelde 3mm lik 30 tane yeşil led var. Hepsinin aynı anda yandığını düşünürsek ardiunonun buna gücü yeter mi? Yoksa harici güç kaynağı bağlayıp arduino ile bu kaynağı kontrol mü etmeliyiz?

Altyazı seçeneği var türkçeye çeviriyor (Saçma çevirilerde vardır ama en azından fikir verir)

Son düzenleme:
Benim aklıma birşey takıldı. Bu panelde 3mm lik 30 tane yeşil led var. Hepsinin aynı anda yandığını düşünürsek ardiunonun buna gücü yeter mi? Yoksa harici güç kaynağı bağlayıp arduino ile bu kaynağı kontrol mü etmeliyiz?

Bir transistör le sürersen daha güvenli olur.
Zaten maximum port akım kapasitesi 40 mA imiş.
Yani kesinlikle yetmiyor

Son düzenleme:
Bir transistör le sürersen daha güvenli olur.
Harici bir güç kaynağı ile transistör sürmek yani değil mi?
Bir de heralde tek bir pin ile bütün ledleri kontrol edebilirim. Hangi ledin yanması yada sönmesi gerekirse gereksin bütün led komutlarını misal 13 nolu pine yönlendiririm ve tek pin ile hepsini kontrol edebilirim.

Harici bir güç kaynağı ile transistör sürmek yani değil mi?

Hayır, transistörün beslemesini Arduinodan alıyorsun beysine Arduinonun istediğin portunu HIGH komutu ile transistörü iletime geçirip istediğin yüksek akımı akıtabiliyorsun.Bir tür role
Her portun herbir pinine istediğin herşeyi yaptırabilirsin (INPUT/OUTPUT olabilecek pinler için demek istiyorum)

Hayır, transistörün beslemesini Arduinodan alıyorsun beysine Arduinonun istediğin portunu HIGH komutu ile transistörü iletime geçirip istediğin yüksek akımı akıtabiliyorsun.Bir tür role
Her portun herbir pinine istediğin herşeyi yaptırabilirsin (INPUT/OUTPUT olabilecek pinler için demek istiyorum)
Tamam anladım. Transistörün base bacağını arduino ile sürücez, diğer bacaklarına harici besleme bağlayacağız.

Benim Arduino konusunda çok bilgim yok.Ancak eski sürüm arduino IDE si benim pc de daha sağlıklı çalıştı.
Bazı durumlarda UNO da kurulum port sıkıntıları olabiliyor özellikle Clonlarda .
Birde kartının ne olduğunu baştan iyi ayarlaman/değiştirmen gerekiyor.Editörden şu porta bağlı,UNO,DUE,Mini doğru seçilmiş olmalı(Hangi kartsa onun seçimi doğu olmalı )

Benim Arduino konusunda çok bilgim yok.Ancak eski sürüm arduino IDE si benim pc de daha sağlıklı çalıştı.
Bazı durumlarda UNO da kurulum port sıkıntıları olabiliyor özellikle Clonlarda .
Birde kartının ne olduğunu baştan iyi ayarlaman/değiştirmen gerekiyor.Editörden şu porta bağlı,UNO,DUE,Mini doğru seçilmiş olmalı(Hangi kartsa onun seçimi doğu olmalı )
O konuda sabah biraz sıkıntı çektim ama hiç bilmediğimden kaynaklıydı. Biraz araştırınca çözdüm olayı. İdeyi ilk kurduğunda due seçeneği yok. Ekstradan yükleniyormuş. Kolayca menü içinden yükleniyor. Bağlantıyı yapıp blink adlı hazır kod bloğu ile test edip bıraktım. Kargo tam işe gitmek üzereyken geldi. Hevesimi kursağımda kaldı. Akşam olsa da eve gitsek :katil1:

Karmaşık bir konu aslında.
Öncelikle bana klavye gibi davranacak bir model lazımdı. Arkadaşların önerisi sonucu Arduino Leonardonun native porta sahip olduğunu öğrenip onu almak istedim. Daha sonra uçağın diğer parçalarını da yapma ihtimaline karşı leonardonun abisi olan due modelini almaya karar verdim.

Şimdi ise farklı bir durum var. Yapacağım sistemin kesinlikle klavye tıklamasının yerine flight simulatör ile haberleşmesi gerekiyor. Aksi taktirde benim bastığım düğmeyi uçak otomatik kapatırsa bende kısır döngü oluşur.

32u4'le devresiz( büyük ihtimalle prominiye denk geliyor), unoyla ise basit bir devreyle halledilebiliyor. Denemişliğim yok. Online oyunlar için eski KO pedalı gibi bir şey yapmaya niyetlenmiştim eskiden. Makrolu mousela iş çözüldü tabi. :D Hem ufak hem 5v pin çıkışı veriyor. İstenmeyen bir durum olursa birisi 20 lira, birisi 200 lira.

Bravo Gökhan ilk günden bunu yapan ileride neler yapmaz .Tebrikler

Bravo Gökhan ilk günden bunu yapan ileride neler yapmaz .Tebrikler
Abi ben yaptım dersem yalan söylemiş olurum.
Saatlerce araştırma yaptım. 4-5 tane arayüz program yazılmış. Yani wordpress gibi düşün. Bir yapı var o yapıyı kullanarak site oluşturmak gibi.
Çoğu açık kaynak yapmamış. Herkes kendine çalışmış. Ne satıyor ne kodlarını paylaşıyor. 2 tane işe yarar program buldum. Biri arduino mega ile çalıştığı için kullanamadım. Diğerinin de pin bağlantılarını ve kodlarını çözmem gerek. Kodlamayı benden daha iyi bilen bir arkadaşım ile birlikte 2 saat uğraşıp ancak teker açma komutunu çözebildik.
Gerisi gelecek tabi ama zaman lazım.

Son düzenleme:
Bulduğun kodları ya da paylaşılan siteyi filan söylersen belki bilen birileri daha hızlı ilerlemene yardımcı olacak başka analizler çıkartır.

İcinde bir dizi transistor olan ULN2003 entegre var isini gorur. Sinyaller entegreye entegreden lede...

İcinde bir dizi transistor olan ULN2003 entegre var isini gorur. Sinyaller entegreye entegreden lede...
Keşke 15dk önce yazsaydın elektronikçiye gitmiştim eve yeni girdim. :)

Display sıkıntısı çekiyorum. 3 ve 5 digit bulmam lazım. Kimsede yok. Tek tek birleştirsem her birinde 10 bacak var. Pcb yolu çizmem zor olur. Birde herkeste kırmızı var bana beyaz lazım. Sanırım yurt dışından araştırıcam.

Bulduğun kodları ya da paylaşılan siteyi filan söylersen belki bilen birileri daha hızlı ilerlemene yardımcı olacak başka analizler çıkartır.
Bu konu için farklı başlık açacağım.

Şemada 1 direnç eksik . Modül üstünde SW pininde PULL-UP direnc mevcut 10kOhm. kendi PCB ni cizerken ekleme yaparsın.
SW'nin 10k direncini böyle mi bağlıyoruz?

enkoder.png

Forum istatistikleri

Konular
6,905
Üyeler
2,805
Son üye
hangam

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back