Boeing 737NG MCP Paneli Yapmak

SW pinini pull up yada pull down yapman yeterli.
1591259641454.png

Adım Adım İlerlemeye Devam. Yalnız Videoda bahsetmemişim Programlamacı Arkadaşım Burak Yılmaz'a desteğinden ötürü teşekkürler.

• Beğen
Reactions: 333
Şunun ne olduğunu bilen var mı? Hem Komutatör hem de ortasından çıkan mil ile rotary encoderi komuta ediyor.
Adam kendi mi yapmış yoksa hazır satılan birşey mi anlayamadım.

123.jpg
1234.jpg
123456.jpg

Max7219 çipleri 4 digit olarak programa tanıtamadım. Sanırım illa 8 digit istiyor. Ben kullanmayacağım digitlerin yerine diyot kullanarak programı kandırmayı düşündüm. Acaba 1N4001 diyot işe yarar mı bu kandırmaca için?

Max7219 çipleri 4 digit olarak programa tanıtamadım. Sanırım illa 8 digit istiyor. Ben kullanmayacağım digitlerin yerine diyot kullanarak programı kandırmayı düşündüm. Acaba 1N4001 diyot işe yarar mı bu kandırmaca için?
8 dijitte ısrar ediyorsa da sorun yok. Elindeki dörtlüyü alt dört olan çıkışlarda bağlaman yeterli olur.

Front Panel Designer programı ile paneli çizdim.
Orjinaline sadık kalmaya çalıştım. Bunun sonucunda ne yaparsam yapayım displayler sığmıyor :kizgin2: Mecbur kablo kullanacağım gibi görünüyor.
Ama pcblerini yine de pcbway da bastırmayı düşünüyorum. Piyasada arduino için sadece 8 digit displayler var. Ben 3 digit, 4 digit ve 6 digit olarak çizdim. Üstelik bunlar birbirine seri bağlanabiliyor. Neden fazlasını satmayayım? :cheeky1::dans1:

PMDG 737NGX MCP FRONT PANEL.png

Nasıl sığmıyor anlamıyorum Gökhan. Front panel'de display'ler yan yana ve sığmış. PCB'ye niye sığmıyor?

Nasıl sığmıyor anlamıyorum Gökhan. Front panel'de display'ler yan yana ve sığmış. PCB'ye niye sığmıyor?
Abi pcb 6.5cm.
3 digit 2.4cm
4 digit 3cm
6 digit 4.4cm.
Displaylere panelden bakınca sıkıntı yok. Ama arkada 6.5cm pcb var. O görünmeyen kısımda pcb yandaki butona değiyor. Butonu 3cm falan sağa kaydırmam gerekiyor. O zamanda orjinalinden bariz farklı oluyor. Yarın öğleden sonra görsel olarak anlatırım daha net olur.

Bu pleksi malzemede ışığı eniyi şeffaf mı yansıtır yoksa buzlu olan mı?

Çift taraflı PCB yaptıracaksan, entegreyi PCB'nin arka tarafına, tam display'in arkasına koyarsan olması lazım.

Tek taraflı PCB için de entegreyi dik konuma getirip display'e iyice yaklaştırabilirsin. Veya bu durumda entegreyi display'in altına koyup sandviç de yapabilirsin :D

Çift taraflı PCB yaptıracaksan, entegreyi PCB'nin arka tarafına, tam display'in arkasına koyarsan olması lazım.

Tek taraflı PCB için de entegreyi dik konuma getirip display'e iyice yaklaştırabilirsin. Veya bu durumda entegreyi display'in altına koyup sandviç de yapabilirsin :D
Entegre displayin altına olmuyor. İkiside aynı genişlikte. Bacaklar birbirine dek geliyor. Dik koyunca pcb alanı azaldığından bacak çizemiyor proteus. Displayın altına koyunca da aşağıdaki encodere değiyor bu sefer. Yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal yani. :D
Bu gün bir daha deneyeyim bakalım.

Üç tane 7 segment ekranlardan üç tanesini delikli pertinaks veya başka bir PCB kullanarak birleştirebilirsiniz ve ekranlarla ana kartın arasındaki boşluğu arttırabilirsiniz.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
6,896
Üyeler
2,803
Son üye
asimavi

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back