Baran EKREM
Aktif Üye
SW pinini pull up yada pull down yapman yeterli.
8 dijitte ısrar ediyorsa da sorun yok. Elindeki dörtlüyü alt dört olan çıkışlarda bağlaman yeterli olur.Max7219 çipleri 4 digit olarak programa tanıtamadım. Sanırım illa 8 digit istiyor. Ben kullanmayacağım digitlerin yerine diyot kullanarak programı kandırmayı düşündüm. Acaba 1N4001 diyot işe yarar mı bu kandırmaca için?
Evet bu daha mantıklı8 dijitte ısrar ediyorsa da sorun yok. Elindeki dörtlüyü alt dört olan çıkışlarda bağlaman yeterli olur.
Gokhan acik paket resim paylasirmisin merak ettim dugme modelini...
Ben delersem alırım.Tamam guZel buton bunlardan bende de var. Topac matkap ucu alirsan deliklerde rahat edersin.
https://www.google.com/search?q=top...hUKEwiZl-LJsYnqAhWWBhoKHVxtACcQ_AUoAHoECAAQAw
Abi pcb 6.5cm.Nasıl sığmıyor anlamıyorum Gökhan. Front panel'de display'ler yan yana ve sığmış. PCB'ye niye sığmıyor?
Abi şu görsel durumu açıklar sanıyorum.Nasıl sığmıyor anlamıyorum Gökhan. Front panel'de display'ler yan yana ve sığmış. PCB'ye niye sığmıyor?
Entegre displayin altına olmuyor. İkiside aynı genişlikte. Bacaklar birbirine dek geliyor. Dik koyunca pcb alanı azaldığından bacak çizemiyor proteus. Displayın altına koyunca da aşağıdaki encodere değiyor bu sefer. Yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal yani.Çift taraflı PCB yaptıracaksan, entegreyi PCB'nin arka tarafına, tam display'in arkasına koyarsan olması lazım.
Tek taraflı PCB için de entegreyi dik konuma getirip display'e iyice yaklaştırabilirsin. Veya bu durumda entegreyi display'in altına koyup sandviç de yapabilirsin