Şase ile A0 arasına mı?Potun şase tarafına düşük değerli bir direnç koy. Sorun analog girişe gelen voltajın çok düşük hale gelmesinden kaynaklanıyor ve ADC artık gürültü ölçüyor.
Şase ile A0 arasına mı?Potun şase tarafına düşük değerli bir direnç koy. Sorun analog girişe gelen voltajın çok düşük hale gelmesinden kaynaklanıyor ve ADC artık gürültü ölçüyor.
Şase ile A0 arasına mı?
4.7r attım hiç değişiklik olmadı abi.Potun şaseye bağlı olan ayağını ayırıp araya 10 Ω dan küçük bir direnç koyabilirsin.
Abi şu şekilde yaptım ama ışıklar direk full değerde yanıyor. Ayar yapılmıyor.Bir diğer seçenek de, programı değiştirebilirsin. A0 girişinden okunan değer belli bir değerin üstünde ise işlem yapsın, altında ise 0 kabul etsin. 2 değeri ile başlayabilirsin denemeye. Tabi bunu yaparsan artık o yukarıda bahsettiğim direnci kullanmaman lazım.
#define led 3 // Digital 3 nolu pine "led" ismini atadık
#define pot A0 //Analog A0 nolu pine "pot" ismini atadık
void setup() {
TCCR2B = 0x06; // Işığın pot üzerinde ayarlanma seviyesini atadık. (0x04 ile 0x07 olabilir)
}
void loop() {
int deger = analogRead(pot); // "pot"'tan gelen analog veriyi okuduk ve "değer" değişkenine aktardık
if(deger>2){
deger = map(deger,2,1023,0,255); // değer değişkenindeki analog veriyi digital'e çevirdik
analogWrite(led,deger); // "led" değişkenine "değer" değişkenindeki digital veriyi yazdırdık
}
}
#define esik 2 // gurultu esigi (farkli degerler denenebilir)
void setup() {
TCCR2B = 0x06; // Işığın pot üzerinde ayarlanma seviyesini atadık. (0x04 ile 0x07 olabilir)
}
void loop() {
int deger = analogRead(pot); // "pot"'tan gelen analog veriyi okuduk ve "değer" değişkenine aktardık
if (deger < esik)
{
deger = 0;
}
deger = map(deger,0,1023,0,255); // değer değişkenindeki analog veriyi digital'e çevirdik
analogWrite(led,deger); // "led" değişkenine "değer" değişkenindeki digital veriyi yazdırdık
}
Abi arduino "esik" tanımadığı için onu önce 2 sonra 3 ile değiştirdim. Ama hala pır pır ediyor.Algoritmayı yanlış uygulamışsın. Şöyle olacak:
C:#define led 3 // Digital 3 nolu pine "led" ismini atadık #define pot A0 //Analog A0 nolu pine "pot" ismini atadık #define esik 2 // gurultu esigi (farkli degerler denenebilir) void setup() { TCCR2B = 0x06; // Işığın pot üzerinde ayarlanma seviyesini atadık. (0x04 ile 0x07 olabilir) } void loop() { int deger = analogRead(pot); // "pot"'tan gelen analog veriyi okuduk ve "değer" değişkenine aktardık if (deger < esik) { deger = 0; } deger = map(deger,0,1023,0,255); // değer değişkenindeki analog veriyi digital'e çevirdik analogWrite(led,deger); // "led" değişkenine "değer" değişkenindeki digital veriyi yazdırdık }
Abi arduino "esik" tanımadığı için onu önce 2 sonra 3 ile değiştirdim. Ama hala pır pır ediyor.
haa ben onu görmedim. direk loop kısmını kopyaladım. Tekrar deniyorum ama if içerisinde esik yerine 2 yazdım yine olmadı. sonuçta aynı kapıya çıkıyor. Yine de deniyorum baştan.esik yukarıda tanımlı yav. Kaynak kodunun son halini koy bakalım herhalde bir syntax hatası var.
10'a kadar denedim. Hiç programlamamışım gibi hep aynı tepkiyi veriyor.esik yukarıda tanımlı yav. Kaynak kodunun son halini koy bakalım herhalde bir syntax hatası var.
#define esik 10 // gurultu esigi (farkli degerler denenebilir)
void setup() {
}
void loop() {
if (deger < esik)
{
deger = 0;
}
deger = map(deger,0,1023,0,255); // değer değişkenindeki analog veriyi digital'e çevirdik
}
denedim abi yemeditürkçedeki i harfi ile ingiliz klavyedeki i nin yeri farklı olduğundan tanımıyordur
esik 2 değişkenindeki i leri sil
esk 2 diye kullan hepsini
Pro Mini de usb yok abi. Karışık iş.Seri monitöre değerleri yazdır pır pır ne zaman ediyor görülür
Akşama kadar bekleyecez yaniAkşama ben de kurayım bakalım o devreyi, benim arduino ne yapacak Gerçi geçenlerde benim arduino'ya oturaklı bir negatif voltaj darbesi vermiştim, sağlık durumu hakkında enim değilim ...