Pro Mini de usb yok abi. Karışık iş.
Pro mini kullanmadım .Ama aşağıdaki linkte de birisi "prominide serial monitör çalışmıyor demiş .Son cevabı sende deneyebilirsin
https://forum.arduino.cc/index.php?topic=536385.0
map fonksiyonu içinde neden 0,1023 yapıyoruz? sonuçta yukarıda değiştiriyoruz onu.
deger=deger>>2;
Abi ben onun sahibi değilim ki, o benim sahibim.Yav sende kapı gibi osiloskop var, ne serial monitörü? Osiloskobun seri bilgiyi çok güzel ve gerçek zamanlı çözümlüyor olması lazım.
Nasıl yani değeri sayısal olarakmı gösteriyor ?Yav sende kapı gibi osiloskop var, ne serial monitörü? Osiloskobun seri bilgiyi çok güzel ve gerçek zamanlı çözümlüyor olması lazım.
Nasıl yani değeri sayısal olarakmı gösteriyor ?
#define PIN_LED 3
#define PIN_POT A0
#define POT_FILTER_THR 4 // kac tane esit okuma olmali durum yeni pot degerini kullanmak icin
#define POT_MIN 4 // pot minimum konumda iken okunan deger
void setup()
{
Serial.begin(9600);
}
int pot_prev = -1;
int pot_curr = 0;
int pot_cnt = 0;
// pot degerini surekli oku ve pes pese POT_FILTER_THR tane ayni deger okunduysa
// pot_curr degerini bu deger ile guncelle.
int process_pot()
{
int pot = analogRead(PIN_POT);
if (pot == pot_prev)
{
++pot_cnt;
if (pot_cnt == POT_FILTER_THR)
{
pot_cnt = 0;
pot_curr = pot;
}
}
else
{
pot_prev = pot;
pot_cnt = 0;
}
}
void loop()
{
process_pot();
analogWrite(PIN_LED, (pot_curr - POT_MIN) / 4);
}
daha var abi. Tam konumuna bakmadım ama orta yada 1 tık altı olmalı.Karanlıktaki parlaklık konumu minimum konum mu yoksa daha kısma yeri var mı?
daha var abi. Tam konumuna bakmadım ama orta yada 1 tık altı olmalı.
Şuan zaten 16bit ile uğraşmaya üşeniyorum abi. Bu şekilde kullanacağım. Zaten kablo olayı çok yıprattı beni. 10dk önce çalışan kablo bakıyorsun 10dk sonra çalışmıyor. Aleti yerinden bile oynatmıyorum ama yine gidiyor. Onu değiştiriyorum bi bakıyorum öteki gitmiş. Kablo da rahat 150-200 tane vardır.Süper. O zaman 16 bit PWM nin getireceği ilave düşük seviyelere ihtiyacın olmayacak.
İstesem yapabiliyordum ama gerek görmedim. Elektronik magnet ile swichi çekebileceğim bir kaynak buldum. Magnet 70-80tl olduğu için vazgeçtim.
Allah kolaylık versin bende çok uğraşmıştım. Tebrik ediyorum sizi çalışmalarınızı başından beri okudum. Sona ulaşmışsınız. Güle güle kullanın. Bende bunu yapmıştım ilk önce.