Çalışan pek çok özdevinim(overunity) makinesi olduğunu biliyor muydunuz?

Status
Yeni mesajlara kapalıdır.
Bu sistemde enerji korunmuyor. Bunu açıkça gördüm ve zaten iddia da buydu. Ne sistemi inceliyorsunuz ne hesaplamaları yapıyorsunuz, bilginiz yok ama fikriniz var. En azından bahsettiğim kitabın, 4-32. sayfasını okuyun.

Enerji harcanıyor. Hesapla, enerji artmaz.
Sana öğretilen bu, gerçekte öyle değil! Bunu açıkça gördüm. COP değeri 12 diyorum, anlamıyor musun ve bunu da gerçekçi şekilde değerlendirebiliyorum çünkü tahterevallide oluşan gücü hesapladım. Siz bunu bile yapmadan fikrinizi söylüyorsunuz. Kafadan fazla olmaz diyorsun fakat durum öyle değil! Hesaplama yapılmadan belirtilen fikirler tarafımca geçersizdir.

Hesap yanlış. Gerçekleri çarpıtarak yapılan hesap. Virgül hatası filan yapmışsındır. Sarkaç sallanırken hızı kendi kendine artmaz. Yavaşlar. Hesapla düşünce gücüyle inananarak bunu değiştiremezsin

Hesap yanlış. Gerçekleri çarpıtarak yapılan hesap. Virgül hatası filan yapmışsındır. Sarkaç sallanırken hızı kendi kendine artmaz. Yavaşlar. Hesapla düşünce gücüyle inananarak bunu değiştiremezsin
Pendulum kontrolörü kullanıyoruz ya o ne işe yarıyor diye sormuyor musun? Sarkacı salınımda tutmak için enerji harcıyoruz sarkaç sabit salınmda iken yatay direkteki osilasyon çok daha fazla güce sahip oluyor. Bu yazdıklarım doğru ancak sıradan birinin bunu fark etmesi çok zor. Anlamak için üstün zekalı olman lazım, ben dahiyim ve bunu bana hep söylediler. Bu nedenle kolay fark edebiliyorum. Sizin sadece enerji korunumu yasasını referans alıp sadece bu bağlamda cevap veriyor olmanız çok yanlış çünkü zaten enerjinin korunmadığını iddia ediyorum. Hesaplama yapın bunu sizler de fark edeceksiniz. Önceki sayfada sorduğum soruyu tekrar okuyup üzerine düşünün. Direkt çalışmaz demeyin. Çalışacağını biliyorum diyorum. Çok güçlü kanıtım var o da sorduğum soruda gizli..

Sarkacı salınımda tuttun. Periyodik az bir kuvvet yeterli. Buna sanırım itirazın yok.

Sonra ne olacak. Sarkaç 10 gün sallanıyor. 1.5V pil 10 gün yetiyor.

Gelen yeni enerji yok. Süs eşyası mı olacak?

Yatay direkteki salınımı alternatör ile hasat ediyoruz ya harcadığın enerjinin en az 10 katını kazanmış olacaksın. :)

Uyduruyorsun. Hiç bir yerden enerji gelmiyor seyirlik süs eşyası yaparsın. Pil biter. Sallanma biraz sonra durur.

Alternatör sarkaçtan enerji "hasat" ederken, sarkaç daha hızlı durur. Pil çabuk biter.

Sarkacı pille sallıyorsanız, alternatörden aldığınız enerji, pilden gelen enerjinin bir kısmı oluyor. Fazlası değil. 10 katı değil belki 10da birini ancak alırsın

Video paylaşırken ne düşündüğünü de yaz ki neden paylaştığını anlayalım. Senin düşüncelerini göremiyoruz sonuçta ama sanırım sen görebildiğimizi düşünüyorsun. Bu çocukluk döneminde çok rastlanılan bir durum.

Bu başlıkta tartışmayı özlemişsin anlaşılan. Uzatma tamam, senin fikrine de saygım var. Çalışmıyorsa çalışmıyordur.

Bağlantı fiziksel olarak yoksa Manyetik olarak olabilir. Yine fren yapıyor. Hasat masat yok. Deli saçması

devridaim-png.43945

Son düzenleme:
Videonun anlamı, yapacağın sarkaç alternatör düzenek her ne ise bunun benzeri olacak.

Kısaca, sarkacı sürekli sallamak için pil veya elektrik gerekir. Uyarsa elle sallanabilir.

Sallanan şeye alternatör bağlarsanız ya da bağlamadan manyetik kuplaj ile elektrik üretirseniz, fren olur. Pili yorar.
Tekrar pili doldursun derseniz yine duracaktır. Aslında sadece harcanan pildir. Yeni enerji gelmiyor

Son düzenleme:
Bağlantı fiziksel olarak yok. Manyetik olarak var. Fren yapıyor. Hasat masat yok. Deli saçması
Nedenlerini açıklamadan böyle sallarsan olmaz. Ben nedenlerine kadar her türlü detayı veriyorum ancak anlamak için hesap yapmanız lazım. Bunu okuyan herkese söylüyorum. Bu gereksiz bir tartışma anlamak için önceki sayfada sorduğum soruya cevap verin. Yatay direkteki osilasyonun gücü ne kadardır?

Nedenlerini açıklamadan böyle sallarsan olmaz.
Direkteki sarkaçtaki osilasyonun ENERJİSİ, en fazla aleti başlatmak için verdiğiniz ENERJİ kadardır. Azalır ve biter. Hesapla, umutla artmaz.

Nedenleriyle anlatıyorum

Sürtünmeyle sarkaç enerjisi azalır. Alternatör bağlarsanız daha hızlı azalır.

Nereye nasıl bağlayacaksın önemli değil. Özel bir biçimde sarkacı incitmeden bağlama yöntemi yoktur. Sarkaca ızdırap verir.

Alternatör bir nevi sürtünme yapıyor , fren oluyor.

Sarkaç alternatör sayesinde daha hızlı durur. İnanmak istemediğiniz şey budur.

Enerji: iş yapabilme yeteneği

Güç : birim zamanda yapılan iş

Son düzenleme:
Status
Yeni mesajlara kapalıdır.

Forum istatistikleri

Konular
8,318
Üyeler
3,298
Son üye
PiriReis48

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back