Çalışan pek çok özdevinim(overunity) makinesi olduğunu biliyor muydunuz?

İntegral formüllerinden anlamıyorum.
Her açıda teker teker hesaplamam lazım. Uğraşamam. :)
Sen bilirsin teklif var ısrar yok. Dinamik hesabın parametrelerini belirle ben kod ile hesaplayayım. Bir algoritma çıkar ve uygulayalım. Ayrıca ağırlığın radyal bileşenlerini almana gerek yok ağırlık daima yere doğru bir kuvvettir. mg sadece Fy de var bu yüzden deminki denklemde

Ben birim çembere göre aldım açıları ama salınıma başladığında açı önce azalıyor sonra artıyor. yani ters fakat farketmez radyal sonuçlar çıkıyor açısal hızda da

Son düzenleme:
Üstadım bakıyorum vazgeçecek gibisin.
Benim projeyi yapmaya niyetlenmem seni ve de diğer forum üyelerini yanıltmasın.
Benim hem forum üyeleri arasında hemde Tolga gibi, evrim ağacı Çağrı gibi bilgisine güvendiğim ve inandığım çok insan var. Buna karşılık free enerji konusunda "evet bu adam söylüyorsa doğrudur" diyebileceğim hiç kimse yok. Dolayısıyla bende free enerjiye inanmayanlar tarafındayım. Projeyi yapmak istememdeki tek amaç hesap kitap bilmediğimden "gerçekten çalışıyor mu" tezini gözlemlemek.
İlk başta söylediğim gibi işin sonun da ya sen üzüleceksin yada diğer karşı çıkanlar.
İnşallah bir projeyi yapadın diye ben eziklenmem. :D

• Haha
Reactions: clc
Sen bilirsin teklif var ısrar yok. Dinamik hesabın parametrelerini belirle ben kod ile hesaplayayım. Bir algoritma çıkar ve uygulayalım. Ayrıca ağırlığın radyal bileşenlerini almana gerek yok ağırlık daima yere doğru bir kuvvettir. mg sadece Fy de var bu yüzden deminki denklemde
@Mikro Step e sormak lazım. Onda hem matematik bilgisi var hemde programlama :)
43949 eklentisine bak

İntegral formüllerinden anlamıyorum.
Her açıda teker teker hesaplamam lazım. Uğraşamam. :)

Birde her açıda karşı ağırlık ile beraber sistemin kütle merkezini hesaplayacaksın.
kutle-merkezi-nasil-hesaplanir.jpg

@Gokrtl
İçinde en azından bir miktar şüphe bırak ki olumlu düşünmek bize yarasın yoksa yapamayacağımıza inanırsak olacaksa da olmaz. Ben sana daha detaylı izah edeceğim. Yalnız ağırlıklar çok pahalı onları ben satın alıp sana göndersem olmaz mı? Fiyatları öğrendikten sonra hedefi küçülttüm. 5kg ve 2kg ağırlıklar kullanalım diyorum.

@Mikro Step e sormak lazım. Onda hem matematik bilgisi var hemde programlama :)
Programlamayı ben biliyorum matematik bilgisi de sende var. Senin bildiğin kadarı bize yeterli olur. Zamanı küçük parçalara bölüp çarpım toplamı alırız. Bir kere sen önermiştin ben de kodu yazmıştım ve C# kodu ile paylaşmıştım.

Son düzenleme:
Kapalı teneke kutuya parmağımızla tıktık vuruyoruz. Biraz sonra davul gibi ses veriyor. İçinde pil yok. Dışarıdan enerji gelmiyor. Hem bu işi 100 defa yapıyor.

İşte yapacağınız, çalışmayacak şey bu. Çöp.

İçinde sarkaç, dönergeç olsun, ip olsun. değişen şey yok. Enerji yok.

Kapalı teneke kutuya parmağımızla tıktık vuruyoruz. Biraz sonra davul gibi ses veriyor. İçinde pil yok. Dışarıdan enerji gelmiyor. Hem bu işi 100 defa yapıyor.

İşte yapacağınız, çalışmayacak şey bu. Çöp.

İçinde sarkaç, dönergeç olsun, ip olsun. değişen şey yok. Enerji yok.
Çalışıp çalışmaması önemli değil. Hesaplarını öğrenebilsem yeter. :)

Load cell (yükleme hücresi) ile sarkacın her açıda yere dik uyguladığı kuvvet eğrisini çıkartabilir miyiz?
Gerçekten merkezkaç kuvvet artışı var mı?

Load cell (yükleme hücresi) ile sarkacın her açıda yere dik uyguladığı kuvvet eğrisini çıkartabilir miyiz?

Bize açı ile açısal hız bağıntısı lazım. equation ları verdim ya onları kullanalım i yerine +1 ya da -1 koyacağız yaparken sayısal değerlerden doğru formülasyonu buluruz. Ağırlık daima yere diktir merkezkaçın dikey bileşeni ile ağırlığı toplarsan o kuvveti bulursun ama açıya göre açısal hız bağıntısı lazım. Bir baksana açı ile açısal hız bağıntısı ile ilgili hazır formül var mı?

Son düzenleme:
@Gokrtl
İçinde en azından bir miktar şüphe bırak ki olumlu düşünmek bize yarasın yoksa yapamayacağımıza inanırsak olacaksa da olmaz. Ben sana daha detaylı izah edeceğim. Yalnız ağırlıklar çok pahalı onları ben satın alıp sana göndersem olmaz mı? Fiyatları öğrendikten sonra hedefi küçülttüm. 5kg ve 2kg ağırlıklar kullanalım diyorum.

Yapamayacağımı düşündüğüm bir işe girişmem. Ben o cihazı yaparım.
Buradaki sorun ölümsüzlüğü bulmaya benziyor. Sen diyorsun ki bu makineyi yaparsak ölümsüzlüğü bulacağız. Yapacağız göreceğiz. Sorun yok.
Hedef küçülttüğün iyi olmuş. Ben malzemeleri alır yaparım. İşim bittiğinde ağırlıklar benim olur. Kullanırım evde. Diğer hafif parçaları sana gönderirim. Sen de kendi ağırlıklarını alırsın. Öteki türlü ağırlık parasını kargoya vermiş oluruz.
Dün 3kg lık bir koliyi ptt ile 600tl ye gönderdim.

Yapamayacağımı düşündüğüm bir işe girişmem. Ben o cihazı yaparım.
Buradaki sorun ölümsüzlüğü bulmaya benziyor. Sen diyorsun ki bu makineyi yaparsak ölümsüzlüğü bulacağız. Yapacağız göreceğiz. Sorun yok.
Hedef küçülttüğün iyi olmuş. Ben malzemeleri alır yaparım. İşim bittiğinde ağırlıklar benim olur. Kullanırım evde. Diğer hafif parçaları sana gönderirim. Sen de kendi ağırlıklarını alırsın. Öteki türlü ağırlık parasını kargoya vermiş oluruz.
Dün 3kg lık bir koliyi ptt ile 600tl ye gönderdim.
Tahterevalliyi biraz yüksekte kuralım. Çalışırken sarkaç yere sürtünmesin. Evet bence de ağırlıklar kargoda çok para tutar. Tamam dediğin gibi yapalım.

İşin en teferruatlı kısmı manyetik pendulum kontrolörü ve tek yönlü rulmanların bağlantısı... daha ihtiyacımıza göre tek yönlü rulman bulamadım.

Gerçi sarkaç kontrolörünü manyetik olarak yaparsak kontrolör tarafında tek yönlü rulmana gerek kalmaz. Arduino ile programlarız onu. O kısımları ben devralınca yaparım Önemli olan iki aşamalı sarkacı en temel haliyle yapmak. Sarkaç kolununun pivot noktasının üstünde biraz pay bırakırsan ben oraya manyetik mekanizmayı kurarım.

Tahterevalliyi biraz yüksekte kuralım. Çalışırken sarkaç yere sürtünmesin. Evet bence de ağırlıklar kargoda çok para tutar. Tamam dediğin gibi yapalım.

İşin en teferruatlı kısmı manyetik pendulum kontrolörü ve tek yönlü rulmanların bağlantısı... daha ihtiyacımıza göre tek yönlü rulman bulamadım.
Hiç acelem yok beklerim. 2 aya kadar borçlarım iyice hafiflemiş olacak. :D
Osiloskop filan alacaktım ama 1 ay da sana feda olsun.

Osiloskop filan alacaktım ama 1 ay da sana feda olsun.
Eyvallah üstadım acil lazımsa bende pc türü osiloskop var. Gönderebilirim.

Gerçi sarkaç kontrolörünü manyetik olarak yaparsak kontrolör tarafında tek yönlü rulmana gerek kalmaz. Arduino ile programlarız onu. O kısımları ben devralınca yaparım Önemli olan iki aşamalı sarkacı en temel haliyle yapmak. Sarkaç kolununun pivot noktasının üstünde biraz pay bırakırsan ben oraya manyetik mekanizmayı kurarım.
Alternatör ters çalışsada elektrik üretir. Gerek yok tek yönlü rulmana.

Alternatör ters çalışsada elektrik üretir. Gerek yok tek yönlü rulmana.
Şimdi alternatör bir yöne dönerken atalet momenti oluşuyor ya diğer yöne döneceği zaman bir gecikme olacak, oradaki verimi maksimize etmek için düşünüldü tek yönlü rulmanlar ama neyse artık zaten manyetik kontrolör ve alternatör kısımları bana kalacak anlaşılan. Zaten Arduino ile de kontrolörü, sensörleri programlayacağım

Çalışıp çalışmaması önemli değil. Hesaplarını öğrenebilsem yeter. :)
Makine mühendisliğinin statik ve dinamik isimli dersleri var. Eğer lineer cebiriniz sağlam değilse biraz lineer cebir bakıp sonrasında bu derslere bakın. Hatta theory of machines diye bir ders var ona da bakabilirsiniz. Bunların hepsinin yöntemi var, geliştirilmiş şeyleri tekrae geliştirmek yerine nasıl geliştirildiğini anlayıp onları uygulamak ya da yeni teknikler geliştirmek daha verimli.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,285
Üyeler
3,288
Son üye
osayi

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
Back