Çalışan pek çok özdevinim(overunity) makinesi olduğunu biliyor muydunuz?

Status
Yeni mesajlara kapalıdır.
Nasıl yok? büyük kütle sarkaç sallanınca oynamıyor mu?
Büyük kütlede alternatöre bağlı.
Büyük kütlenin üzerine oturarak sarkacı durdurabiliyor musun? Durduramıyorsun değil mi? İşte tahterevallinin osilasyonu sırasında engelle karşılaşırsa, onu durdurmaya zorlayan ya da hasat yapmaya çalışan bir zorluk sarkacı etkilemiyor. Bunu da mı anlamadın?

Etkilemediğini uyduruyorsun.
Hasat dediğin şey, sarkacın enerjisini çalmaya çalışmaktır. Çalarsın. Daha hızlı durur. Alternatör mekanik enerjiyi elektriğe çevirecek. Acaba fiziksel olarak veya manyetik olarak bağlı değilse nasıl bağlı? Duygusal bağ mı?

Altın küre, titanyum çubuk ile alternatör yapsan faydasız. Bunların enerjisi ilk çalıştırmada verdiğin enerjiden fazla değil. Sallanmayla enerji artmaz

Alternatör olarak hayal ettiğin şey nedir? Mekanik enerjiyi elektriğe çevirmyor mu?

Bu kadar ilim öğrenmişsin fakat anlatamıyorsun öyle mi? Kimse anlamıyor?

Sarkaç tahterevalli ya da her neyse osilasyon yapacak. Az kuvvetle durması önlenecek? Başka bir sarkaç da onu sallasın? 50 sarkaç? Bunları daire gibi dizelim. Birbirini sallasın??

Bu hareketli mekanizmaya "bağlı olmayan" alternatör elektrik üretecek öyle mi? Bağlı değilse oradan üretmiyor demektir. Komşudan alınan elektrik olabilir

Son düzenleme:
Sana öğretilen bu, gerçekte öyle değil! Bunu açıkça gördüm. COP değeri 12 diyorum, anlamıyor musun ve bunu da gerçekçi şekilde değerlendirebiliyorum çünkü tahterevallide oluşan gücü hesapladım. Siz bunu bile yapmadan fikrinizi söylüyorsunuz. Kafadan fazla olmaz diyorsun fakat durum öyle değil! Hesaplama yapılmadan belirtilen fikirler tarafımca geçersizdir.
O yanlış yazılmış. Enerji kazancı değil kuvvet kazancı.
Bu iletide Yapay zeka ile çevirdim o kitap sayfasını.

Sarkaç sallanmış, kaybolan enerjisi pil yardımıyla verilmiş. Sabit periyotta sallanıyor. Buradan üretilecek bir enerji pilin enerjisini geçemez. %90 olsa çok iyi sayılır.

O yanlış yazılmış. Enerji kazancı değil kuvvet kazancı.
Fark eder mi? Birbirlerinden enerji olarak bağımsız fenomenleri değerlendiriyoruz ayrıca bu bir kaldıraç değil, öyle yorumluyor olman yanlış akıl yürütmene neden oluyor. İki aşamalı mekanik osilatörler bedava enerji üretebilir. Nokta.

2017 den beri üretememiş. Ne zaman üretecek?
Size üretmez bana üretiyor. İnanmayanlar için üretmiyor. Bir şeye inanmıyorsan onun peşinden gitmezsin ben inanmaktan öte kanıt olacak pek çok şey paylaşmama rağmen anlamadınız ve üzerinden atlayıp geçip gidiyorsunuz. Size elbette üretmeyecek.

Fark eder mi? Birbirlerinden enerji olarak bağımsız fenomenleri değerlendiriyoruz ayrıca bu bir kaldıraç değil, öyle yorumluyor olman yanlış akıl yürütmene neden oluyor. İki aşamalı mekanik osilatörler bedava enerji üretebilir. Nokta.
Mekanizma kaldıraç. Sadece bir tarafına sallanan kütle konulmuş.
Fark eder. Bedava enerji üretebilmek için enerji kazancı olması lazım. O yazıda cop 12 denilmiş. Ama altına bu verim kazancı değil yazısı konulmuş.
Sonra bu yazdığını unutup tekrar verim kazancı varmış gibi kabul edip bedava enerji üretilebilir demiş. :)

Size üretmez bana üretiyor. İnanmayanlar için üretmiyor. Bir şeye inanmıyorsan onun peşinden gitmezsin ben inanmaktan öte kanıt olacak pek çok şey paylaşmama rağmen anlamadınız ve üzerinden atlayıp geçip gidiyorsunuz. Size elbette üretmeyecek.
anlamsızca tartışıyorsunuz. Sana verilecek tek cevap war.
"Yapta görelim."
Evdeki hesap çarşıya uyuyormu uymuyormu?!

Mekanik bağlantısı olmayan alternatör olayını anlasak yetecek. Karşıdan mekanizmayı görmesi yetiyor mu? Bakarak enerji alıyor :)

Sarrrkacın enerjisi eksilmeden yeni enerji çıkıyor? Enerji ürüyor ?

Ama altına bu verim kazancı değil yazısı konulmuş.
Sonra bu yazdığını unutup tekrar verim kazancı varmış gibi kabul edip bedava enerji üretilebilir demiş.
Bu verim kazancı dememesinin sebebi sarkacı salınımda tutmanın gerektiğinden dolayı, tek başına bu sistem enerji üretmiyor. Üzerine hasat makinesi ve bir pendulum kontrolör eklemen lazım ya da bu kazancı mekanik bir düzenekte kullanman lazım. Bir şeyleri nedenleriyle anlamıyorsan artık yaşlanmışsın demektir. Bence sen artık emekliye ayrıl.

anlamsızca tartışıyorsunuz. Sana verilecek tek cevap war.
"Yapta görelim."
Evdeki hesap çarşıya uyuyormu uymuyormu?!
Anlamlı tartışmak istiyorum ancak sorularıma cevap vermiyorlar. Yatay direkteki gücü kabaca hesaplamalarını istedim ve kimse yapamıyor ve böyle forum laf salatasıyla doluyor.

Bu verim kazancı dememesinin sebebi sarkacı salınımda tutmanın gerektiğinden dolayı, tek başına bu sistem enerji üretmiyor. Üzerine hasat makinesi ve bir pendulum kontrolör eklemen lazım ya da bu kazancı mekanik bir düzenekte kullanman lazım. Bir şeyleri nedenleriyle anlamıyorsan artık yaşlanmışsın demektir. Bence sen artık emekliye ayrıl.
Anladık geri beslemesi yok.
Ama çalışabilmesi için geri besleme olmadan verimin %100 den fazla olması lazım.
Fazla olacak ki geri besleme ile fazla enerjinin bir kısmı sarkaca aktarılacak.

Anlamlı tartışmak istiyorum ancak sorularıma cevap vermiyorlar. Yatay direkteki gücü kabaca hesaplamalarını istedim ve kimse yapamıyor ve böyle forum laf salatasıyla doluyor.
Sen hesapla.
Sana lazım.
Hesabının doğruluğunu da yaparak ispat edersin ancak.

Bizde benzer şeylerle çok uğraştık.
İlk sorduğum fazladan enerji wasa kaynağı nedir olmuştu.
Kaynağı belli değilse enerjide yok demektir.
Yaparsın çalıştırırsın ispat edersin anlamlı olarak sonra tartışırsın.
"CON AHMET" makinası olup olmadığıda ancak böyle belli olur.

Ama çalışabilmesi için geri besleme olmadan verimin %100 den fazla olması lazım.
Fazla olacak ki geri besleme ile fazla enerjinin bir kısmı sarkaca aktarılacak.
Öyle işte onu diyor zaten verimi benim sistemde en çok %1200 ve bunu da gösterdim. Sadece yatay direkteki osilasyonun gücünü şöyle hesap yapıp önünüzde bir görmeniz gerekiyor. Kayıplardan dolayı benim hesabımda verim %918 oluyor.

Sen hesapla.
Sana lazım.
Hesabının doğruluğunu da yaparak ispat edersin ancak.

Bizde benzer şeylerle çok uğraştık.
İlk sorduğum fazladan enerji wasa kaynağı nedir olmuştu.
Kaynağı belli değilse enerjide yok demektir.
Yaparsın çalıştırırsın ispat edersin anlamlı olarak sonra tartışırsın.
"CON AHMET" makinası olup olmadığıda ancak böyle belli olur.
Bunlar kolay işler değil! Üzerinden kolayca atlayıp bana hâlâ çemkireceğiniz için aslında yapmaya da pek gerek yok. Yapabilen yapsın hesabını ben de zaten kaba bir hesaptan bahsediyorum. Bu hesap dinamik bir hesaplama gerektiriyor. Hareket denklemini çıkarmadan da yapmak çok zor.

Nice profesörler(!) çalıştı, hesaplanamadı tarih boyunca...

Patent kurumuna her yıl onlarca devir daim makinesi başvurusu yapılır. Bu mucitler makineyi yapamadan ölürler.

Status
Yeni mesajlara kapalıdır.

Forum istatistikleri

Konular
8,318
Üyeler
3,298
Son üye
PiriReis48

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back