benim sorun düzelmemiş, özellikle 3. ile 8. katmanlar arasında z ekseni yeterince yükselmiyor, nozül özellikle içini doldurma hareketinde kenarlarda yükseltiler oluşturuyor (kuma parmağınızla yazı yazarsınız da kenarları yüksek oluraynı şekilde) sonra bu yükseltilere sürterek gidiyor tırrrrt diye ses yaparak. hatta yeterince yükselmediğinden extrüder motoru da filamanı uçtan çıkaramayıp geri kaçırıyor, az da değil zorlandıkça bir takırtıyla yarım tura yakın geri gidiyor kafadaki pirinç dişli. bunun nedenine kafa yordum, ilk iki katmanda yok sürtme tabla hizasından değil. sonrasında 2mm yükseklikten sonra da sürtme kayboluyor. z motor milini wlimle çevirince gördüm ki ilk birkaç milimetrede bir sıkışma var, tekerlere hiç dokunmamıştım çinliler ayarlamıştır diye, hata yapmışım. zaten ayar olayı yok, alyanla tatlı bir sıkılıkta sıkılacak, karşı taraftaki somunu da tutmak lazım yanında gelen anahtarla, yoksa siz alyanı döndürünce o da karşıdan dönüyor, sıkma adına bir fiil gerçekleştiremiyorsunuz. bu tekerleri sıkıştırınca z milindeki o tam da benim sürtme ve E motoru kafa kaçırma yüksekliğine denk gelen zorlanma kayboldu, baştan itibaren aynı direnç sabit gidiyor, o da yazma kafası ve x eksen rayını yerçekimine karşı yukarı taşımanın normal direnci. lafın kısası bu aleti alınca öyle "çinli ayarlamıştır dokunmayayım" şeklinde aşırı korumacı olmayın, taşıyıcı iskeletin vidalarını bir güzel sıkın, şöyle 10 saatlik yazdırma rodajından sonra sorun olmasa bile tekerleri çok zorlamadan sıkın, diğer hareketli yerleri kontrol edin. yazdırıp denemedim ama benim sorunum muhtemelen çözüldü z ekseninin motor tarafındaki tekerlerini sıkıştırınca, bayağı gevşekti ve z motorunu elle çevirince o tekerli parçanın hareket etmemek için direndiği gözle de görünüyordu, tekerler gevşek olunca esneyip sıkıştırıyordu motoru, şimdi çok rahatladı hareketi. y ekseninde bariz bir sorun yok ama onun tekerlerini de bir elden geçiresim var, çünkü y kayışı sürekli motor kafasının ve karşı makaranın sağına dayalı duruyor ve sürtünmeden iplikleri çıkmaya başladı kenardan aşınma nedeniyle. mptor kafası tarafında da siyah bir döküntü yaptı tam kafanın aşağısında zeminde. uzun yazdım,görmemişin yazıcısı olmuş tutmuş bowdenini koparmış diyorsunuzdur belki, alan kişiler tecrübelerimden faydalansın, bu aletin böyle ufak tefek sorunlar çıkarıp kurcalanmak istemesi çok hoş, hem öğretici, mekaniğini düşünüp tanı koyma imkanı sunuyor. ben doktorum, 7 aydır korona filyasyonunda görevlendirildim, şu 7 ayda sarfettiğim fiziksel ve zihinsel efor abartmıyorum son 7 yılımdan fazla ( çok çalışıyorum öldüm bittim demiyorum 6 yıldır il sağlık müdürlüğündeydim, oldukça rahat bir şubede) 15 gündür akşamları bu aleti izliyorum arada oturup yarım saat, baya terapi gibi geliyor bana. herkeae iyi forumlar, akıllı olun maskenizi takın, düğüne taziyeye filan gidip bizi uğraştırmayın, özellikle taziyelerde acaip bulaşıyo bu meret, rahmetli yanına çağırıyor yakınlarını sanki...