Bombeleşme neden oluyor? Tabla ince diye mi? şöyle tabla 20mm teflon veya seramikten olsa nasıl olur? O zamanda bu sorun olur mu?
Yukarıdaki video Creality'nin resmi videosu ona göre firmware güncellemesi ve bağlantılar için ara pcbler kullanman gerekiyor. Yani özellik ilk halinde açık değil, tur sayısı filan da söylemiyor doğrudan ayarlanıyor.
Bombeleşme neden oluyor? Tabla ince diye mi? şöyle tabla 20mm teflon veya seramikten olsa nasıl olur? O zamanda bu sorun olur mu?
Enderler için konuşursak işin özü maliyetten kaçınma dolayısıyla bombeleşme oluyor. 3mm ne olduğu belirsiz alüminyum yatak var. Isıl genleşme 6061T6 malzeme için 40 mikron fark ettiriyor ki tablanın 125 dereceye çıktığı durumu baz aldım. 40 mikronu hissetmeyiz bile. Seramik de ısı iletiminde sıkıntı çıkartabilir.
4712 eklentisine bak
3mm yerine 7071 aluminyum 20mm kesip koymak lazım.
Bu mantıklı olsa da sürdürülebilir bir çözüm olmaz. Bombe yapmış şekilde bile iyi çıktılar alabiliyor isek auto level ile çok daha konforlu olur. Benim beklentim de bu konfor, süreç zahmetsiz olduğunda çıktıda sorun yok.Veya tablayı bir tarafından değil de ortamı ısıtmak lazım. O zaman daha dengeli bir şekilde genleşir. Ama gene az da olsa bombeleşme olur herhalde çünkü malzeme %100 homojen olmayacak ve tam eşit her yönde genleşmeyecek.
Valla benim tablada denedim. 0 °C den 60 °C ye tam 100 mikron yukarı doğru bombe yaptı. MK2A ısıtıcı bu. 3 mm aluminyum üzeri bakır yollar.
Mesnetlenme koşulları işin rengini acayip bir şekilde değiştiriyor hocam. Core xy bir sistem için 350 mm2'lik bir tablada iki taraftan mesnetlenme durumunda 120 mikron seviyesine geldi. Analizler statik olduğundan bir miktar sapma beklenir bu durumda. Sizin ölçtükleriniz hiç göz ardı edilemeyecek mertebelerdeymiş.
Ender mi hangi cihaza taktın? Bir de orijinal kit mi fiyat filan hakkında bilgi verir misin.ltouch tavsiye ederim hocam. 2 haftadır deneyimliyorum ve ilk tepkim 2 senedir boşuna uğraşıyormuşum oldu.
Ender mi hangi cihaza taktın? Bir de orijinal kit mi fiyat filan hakkında bilgi verir misin.
Aradım bulamadım o fiyata, hatta az kalsın banggood'dan sensör hariç tüm ekipmanları olan bir sipariş verecektim... Link paylaşman mümkün mü? O fiyatlar için uğraşmaya değmez bende alacağım.Evet ender 3. Orijinal bltouch değil. Trianglelab firmasının 3dtouch modülü. Sensör 82 lira pin27 board'u 26 lira. Toplam 110 lira gibi bir şeye mal oldu.
Aradım bulamadım o fiyata, hatta az kalsın banggood'dan sensör hariç tüm ekipmanları olan bir sipariş verecektim... Link paylaşman mümkün mü? O fiyatlar için uğraşmaya değmez bende alacağım.
Cura aylarlarına bakayım da yapışmama gibi bir durum söz konusu değil. Sökmek için uğraşıyorum çünkü. Filamente lanet ettim ya. Bu gün artık hepsiburadaya girip olumsuz yorum yazdım.Cura ayarlarından etekli yazdırmayı dene. Sanki tabanı tam yapışmadığı için oluşan boşluklarda olması gereken filament geçişlerde sağa sola akmış gibi bu sadece bir tahmin, cevabımdan emin değilim.