Demonte Güç Kaynağı Kademeli Trafo KiCad Çizimi

Abi çok düşünüyorsun :katil2:mercedes bile benzinliye 180, dizele sanki 2 litre motor varmış gibi 200 diyor, Audi motor gücü artınca 35 TFSİ dan 40 TFSİ yazıyor sanki 3-4 litre motor varmış gibi.
İlk Mercedesin adı:

Mercedes Jellinek

“Zarafet” anlamına gelen İspanyolca bir isim olan Mercédés, Avusturyalı iş adamı Emil Jellinek’in kızının adıydı.

Onlar zamanla bıkmış isim vermekten demek ki.
Bende bıkınca dediğin gibi yaparım :katil2:

#VarBirHayalimiz

Yanlış bilmiyorsam az zaman öncesinde voltaj yerine Takat kelimesi kullanılıyor imiş. E güç kaynağı da devrelere takat kazandırıyor... Takat olabilir...

Takat 3005 1.0- ilk iki rakam voltaj(30v) ve diğeri akım (5A) değerini belirtir. 1.0 ise firmware versiyonları...

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yanlış bilmiyorsam az zaman öncesinde voltaj yerine Takat kelimesi kullanılıyor imiş. E güç kaynağı da devrelere takat kazandırıyor... Takat olabilir...

Takat 3005 1.0- ilk iki rakam voltaj(30v) ve diğeri akım (5A) değerini belirtir. 1.0 ise firmware versiyonları...

3005 yerine 3.5 yapsak hem biraz audiye de çalkalanıyor oluruz

3005 yerine 3.5 yapsak hem biraz audiye de çalkalanıyor oluruz
Hatta 4 çıkışla Quattro da model adı olur...

Şuraya bir 30v DC versem baskı devreye filan gerek kalmayacak :katil1:

20220422_115929.jpg

Bu haliyle birşeyleri patlamam bozmamam mümkün değil.
Nasıl bu şekilde deney yapabiliyorsun abi.
Ben yeri geliyor kafam karşımasın diye 3-4 adet deney bordu ekliyorum.

Bu haliyle birşeyleri patlamam bozmamam mümkün değil.
Nasıl bu şekilde deney yapabiliyorsun abi.
Ben yeri geliyor kafam karşımasın diye 3-4 adet deney bordu ekliyorum.
Şuan gözümü bağlasalar yine toplarım aynı yere. 1 senedir içinden geçtim devrenin :D

Bundan tavsiye ederim abi o besleme biraz sonra birbirine değecek gibi bakıyor
Fiyatını görmezden gel ürüne bakman için attım linki.

Gökhan abi bura bu gün baya sessiz :Dne durumdasın ?
Ahmet bu gün iftarda çok yemek yemiş. Burala uğrayıp beni pek gaza getiremedi. :katil2:
Creative kumandası yaptım şimdi bir tane. O yüzden kaldım bu saate. Şimdi yatacağım bende.

Ben de vida bulup mosfetleri monte edemedim bomboş bir gün oldu :rolleyes:
Arada boşlamak iyidir ama uzun sürmesin. O zaman çok soğuyor insan. Bende bazen bizzat devreyle uğraşırken bıkkınlık geliyor, kalkıyorum başından.

Keypad, Rotary Encoder ve Yöntuşları için 3.3v kullanacağım. 7803 diye birşey olmadığından AMS kullanmayı düşünüyorum.
AMS'nin gücü bu üçüne yeter mi?
Yada Piconun 3.3v Out pinini kullansam gücü yeter mi?
Yada Bunlarla uğraşmayıp 2 direnç ile 7805 den çıkan 5v'u 3.3v'a bölsem uygun olur mu?
Hangisi daha mantıklı?

Keypad, Rotary Encoder ve Yöntuşları için 3.3v kullanacağım. 7803 diye birşey olmadığından AMS kullanmayı düşünüyorum.
AMS'nin gücü bu üçüne yeter mi?
Yada Piconun 3.3v Out pinini kullansam gücü yeter mi?
Yada Bunlarla uğraşmayıp 2 direnç ile 7805 den çıkan 5v'u 3.3v'a bölsem uygun olur mu?
Hangisi daha mantıklı?
7803 vardı ya

Alla alla. KiCad de çıkmayınca ben direk yok olarak yorumladım. :katil2:
Yinede AMS kurtarırsa SMD tercihimdir. Yada bu 7803'ün smd si varsa o da olur.
Ben çok kullandım to92 kılıfını smd birşey almaya korkuyordum lehimleyemem diye ama 1117'nin sot kılıfı lehimlenebiliyor kalem havya ile.
onu kullanıyorum artık bende

Elimde bir yerden söktüğüm UZ1085 var. 3.3v 3A diyor datasheet'inde.
Hem smd hem 3A pek inanasım gelmedi ama zaten ben 1A'e bile yaklaşmayacağım için sorun değil. Çalışıyorsa bunu kullanacağım.

Ekler

• UZ1085.pdf
    347.7 KB · Görüntüleme: 166

Çevrimiçi personel

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
6,958
Üyeler
2,825
Son üye
bekinci

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back