hemen alma abi ben tca adında bir tane almışım onn deneyeceğim beğenirsek onu alırsınAn itibarı ile patladık. LM35'in fanı açması için HIGH yapacağı pini unutmuşuz.
PCF8574 alsam iyi olacak galiba
An itibarı ile patladık. LM35'in fanı açması için HIGH yapacağı pini unutmuşuz.
PCF8574 alsam iyi olacak galiba
Patlamak mecazi anlamda. Bir şeyi patlatmadık.biz neyi patlattık abi
Abi 595 kullanırsak çıkış portumuz çoğalır74 serisi shift registerleri öğrenmek adına bu entegreden almaya karar verdim. Pcf8574'ün fiyatının da 50₺ ye yakın olması etkili bir neden oldu.
Rotary Encoder için 3 pin, yön tuşları için de 4 pin kullanıyorum. Toplamda 7 pin oluyor. Bu 7 pini 74 serisi entegreye bağlayınca, entegreyi de picoya bağlamak için 3pin kullanacağım. Bu durumda 4pin boşa çıkıyor ve buda şimdilik yeterli gibi.
Bu sistem için 74HC595 mi almak gerekiyor, yoksa 74HC165 mi?
Patlamak mecazi anlamda. Bir şeyi patlatmadık.
LM35'in belli bir değeri aştığında fanı açması için bir tane pini HIGH yapması gerekiyor. O pin elimizde kalmadı.
Doğruya onun üzerinde de pcf8574 vardı. Unuttum ben onu.PCF8574'nasıl 50 lira abi alalım 2x16 lcd ı2c kartı 15 lira sökersin üstünden
Sökmeden bile kullanırsın ama sen modül istemiyordun galibaDoğruya onun üzerinde de pcf8574 vardı. Unuttum ben onu.
Pcf8574 bizim buradaki elektronikçiye soracağım, eğer elinde varsa kargo parası ödemeden alacağım. Eğer pcf8574 alırsam diğer keypad üzerinde takılı olan pcf8574 e seri olarak bağlayabilirim. Bu sayede 3 pin ile iki ayrı pcf8574 kullanabilirim.Sökmeden bile kullanırsın ama sen modül istemiyordun galiba
EN piniyle oynayalım abi beslemeyi karıştırmayalım.Pcf8574 bizim buradaki elektronikçiye soracağım, eğer elinde varsa kargo parası ödemeden alacağım. Eğer pcf8574 alırsam diğer keypad üzerinde takılı olan pcf8574 e seri olarak bağlayabilirim. Bu sayede 3 pin ile iki ayrı pcf8574 kullanabilirim.
Bu arada bluetooth'un vcc girişini transistör kullanmadan direk pine bağlayıp HIGH - LOW yapsam piconun gücü yeter mi acaba? Bluetooth Low Energy olduğu için yetebilir diye düşünüyorum.
En pinine ayıracak ekstra pinim yok. Ayrıca onun çalışma mantığını anlamadım. Low'a çektim çalıştı, High'a çektim çalıştı.EN piniyle oynayalım abi beslemeyi karıştırmayalım.
Bu işler ben genelde transistör yeirne power swtich kullanıyorum.
Abi yine de picoya bırakma beslemeyi.En pinine ayıracak ekstra pinim yok. Ayrıca onun çalışma mantığını anlamadım. Low'a çektim çalıştı, High'a çektim çalıştı.
Hepsini koyarız da daha bunun pcb çizimi var. Picodaki tüm pinlerden dışarı yol çıkmak yeterince zorlayacak zaten. Bir de yolun devamına ekstra malzeme koymak istemiyorum. Yoksa smd 547 var elimde bit kadar, koyar geçerim. Neyse buna çizim esnasında karar vereyim.Abi yine de picoya bırakma beslemeyi.
Olurda birgün kısa devre vs. olursa senin pico bu dünyadan göçer en kötü vardır elinde bi optokuplor koyalım beslemesine veya bir bc transistör imkan varsa power swtich.
en başta diyordum 32f103c'ye geçelim diye.port çoklayıcılarla takla atıp duracağına sen en iyisi stm32 bir işlemci kullan. Bunların pinleri yoğun olur yalnız, ama sendeki PCB teknolojisi ile sen bir şekilde halledersin onu
Hobiyi bırakacam senin yüzünden.port çoklayıcılarla takla atıp duracağına sen en iyisi stm32 bir işlemci kullan. Bunların pinleri yoğun olur yalnız, ama sendeki PCB teknolojisi ile sen bir şekilde halledersin onu