GLCD spi hattını kullanıyor abi. Yani galiba heralde sanırsam...
Ama VOUT'u herhalde sen kontrol ediyorsun. O zaman iki pin boşa çıktı, Allah bereket versin

GLCD spi hattını kullanıyor abi. Yani galiba heralde sanırsam...
Temizlemekten kasıt iptal etmek mi?Hatta bluetooth'u temizlersen 5 pin açığa çıkıyor, demedi deme![]()
Temizlemekten kasıt iptal etmek mi?
Öyle bir şey söz konusu değil. Kullanılmadığı zaman kasa içinde sürekli çalışsın istemiyorum.
Abi ben nenelde pc başında çalışıyorum. Güç kaynağı solda uzakta kalıyor. Yandan bakınca da ekranı göremiyorum.Kökten kaldır anlamında demiştim. Bluetooth'lu güç kaynağı mı olur yav ...
Abi ben nenelde pc başında çalışıyorum. Güç kaynağı solda uzakta kalıyor. Yandan bakınca da ekranı göremiyorum.
Şimdi bu güç kaynağına C# ile bir program yazsam, pc ekranından da ihtiyaç duyduğumda voltaj, akım değiştirsem fena mı olur?
Şimdi bir tane pin için bu özellikten vazmı geçeyim?
Abi ne yaptın ya.O zaman sana sürüyle pin tasarruf ettirecek bir öneri getireyim. BLE kullanan bir uygulama yazarsın cep telefonuna, sonra da tüm ekran pinlerini, tüm keypad pinlerini, enkoderi, yön tuşlarını boşa çıkarmış olursun![]()
Telefona program yazmayı beceremiyorumO zaman sana sürüyle pin tasarruf ettirecek bir öneri getireyim. BLE kullanan bir uygulama yazarsın cep telefonuna, sonra da tüm ekran pinlerini, tüm keypad pinlerini, enkoderi, yön tuşlarını boşa çıkarmış olursun![]()
Abi ne yaptın ya.
Ekrana saatlerce mesai harcadık.
Enkodere kullanım klavuzları yazdık kaynak oluşturdu hatta @hafy abi
Elektronikçiye gidiyorum. Ekstra birşey lazım olacak mı 595'in yanına yöresine?Tamam o zaman 595 ile ilerleyelim. Onu kullanmanın da ayrıntıları olacak. Belki de ayrı bir konuda bunu ele almak daha mantıklı olur. Önce breadboard'da çalıştırırsın arduino ile, sonra asıl sisteme entegre edersin.
garibana 1 filtre kondansatörü abi 100nf 10uFElektronikçiye gidiyorum. Ekstra birşey lazım olacak mı 595'in yanına yöresine?
Kondansatör evde var bol bol.garibana 1 filtre kondansatörü abi 100nf 10uF
Birde mümkünse 165de al yanında giriş lazım olursa onu da kullanırız
ben zamanında 2 lirayken 50 kuruşa almıştım esnaftan.Kondansatör evde var bol bol.
165 de aldım.
İnternetten ucuz burası. Biri 4₺, biri 5₺
İnşallah çok patates değillerdir.
bunu çok yaşıyorum abi.Sana profesyonel iş hayatında da çok yararlı olacak bir tavsiyede bulunayım. Yaptığın çalışma ile hiçbir zaman duygusal bir bağ kurma. Yaptığın çalışma seni sonuca götürmeyecek ise, aylarca zaman da harcamış olsan o çalışmayı ortadan kaldıracaksın. Bu kadar emek harcadım, bir şekilde bunu kullanayım dersen, zaman kaybetmeye devam edersin.
bunu çok yaşıyorum abi.
Hazırlıyorum hazırlıyorum sonra daha iyi olacak buluyorum ama o kadar emek verdik ne olacak bu diyorum
İlk ürün sayacımda o kadar sorun çıkmıştı ki.Üniversite bitmesine yakın bir proje yapmam istenmişti benden. Ben de Z80 işlemci ile bir frekans sayıcı projesine başladım. Devreyi hazırladım, PCB yi yaptım, programı yazdım ve bir sürü sorun çıktı tabi. PCB'de yollar kestim, yollar ilave ettim, şema değişti. Ama sonunda devre çalıştı ve işin inceliklerini öğrendim. Sonra o devreyi attım kenara, sıfırdan PCB, kod ve şema hazırladım. Bu ikinci tasarım tam istediğim gibi oldu ve bunu teslim ettim hocaya.
Benim tecrübem (ve yalnız değilim bu konuda), bir projede ilk seferde işi öğreniyorsun, sonra bunu atıyorsun ve ikinci seferde işi hakkıyla yapıyorsun.
Öğrenciyim :///Sen şuan ne iş yapıyorsun diye soracağım ama "Kaynakçıyım" demenden korkuyorum![]()