Demonte Güç Kaynağı Kademeli Trafo KiCad Çizimi

Hala sorunlar var. 220 V şebeke tarafında SMD direnç olmaz. O boyutta SMD kondansatör de olmaz. Buralara uygun voltaj dayanımına sahip delik montajlı direnç kondansatör koyman lazım. Bir de yollar bazı yerlerde birbirine tehlikeli şekilde yakın, onları uzaklaştırman lazım. Böyle durumlarda hem KiCad hem de başka programlarda olan DRC özelliğini kullanmak lazım. Belli bir alan için mesela diyorsun ki, hiçbir bakır birbirine 1.5 mm den daha yakın olmasın. Sonra da keyifli bir şekilde çiziyorsun, program da bu 1.5 mm kuralının muhafaza edildiğini kontrol edip sana bildiriyor.
abi sigortada koysak mı en küçük boyutta uygun akımda triyağımızı koruyacak bir cam sigortamız olmalı bence olurda kısa devre vs. oluşursa yükümüzde birde triyak masrafı çıkmasın.

Standart dirençler 220v a dayanır mı? yoksa waltt'lı direnç mi alayım?

Standart dirençler 220v a dayanır mı? yoksa waltt'lı direnç mi alayım?
çektiğin akıma bağlı abi dirençlerin dayanımı. ben triyak gatesine 1ohm 1/8 wat seri direnç koyuyordum sigorta niyetine.

bende paranoyaklık var biliyorsun her yere direnç sigorta koyup dururum.

Çin malı dirençlerin datasheet'i falan olmadığı için kesin birşey söylemek zor. Ama datasheet'i olan firmaları örnek alıyorlardır herhalde. Mesela vishay'e bakınca en az yarım wattlık direnç kullanırsan bunların voltaj dayanımının 500 V olduğu görülüyor. Ölçü olarak da 0414 (en/boy).

1653323331390.png

Ekler

• lca.pdf
    111.6 KB · Görüntüleme: 108
O zaman ben işimi sağlama alır 1w takarım.

bu sefer kısa devre durumunda dirençler daha fazla dayanacağı için gariban MOC ile Triyağın bozulmuş olacaktır büyük ihtimalle.
Her şeye bir felaket senaryon var yav. Ağız tadıyla bir pcb yaptırmadın. :katil2:

Senin bu problemi aşmak için Çine gidip fabrikalarda biraz takılman lazım :D
ben orda takılırsam beni dönüşte deliler hastahanesine kapatıyorlar.
ben lityum pil şarj etmek için en kötü tp4056 kullanırım.
çinli 1 seri diyot ile yapıyor.

ben cam sigrota kullanıyorum.
çinli sigorta diye yolu inceltiyor.

Son çizimim bu şekilde oldu. 1/2w direnç kullanacağım.

moc_pcb.png

moc_3dF.png

moc_3db.png

R20 U6 ya hala çok yakın. Bir de yarık optokuplörü 5 mm falan taşsa ve 2 mm genişlikte olsa yeterli. Bu haliyle PCB ortadan kırılabilir, çok az bir yer tutuyor uçlarda.

R20 U6 ya hala çok yakın. Bir de yarık optokuplörü 5 mm falan taşsa ve 2 mm genişlikte olsa yeterli. Bu haliyle PCB ortadan kırılabilir, çok az bir yer tutuyor uçlarda.
C4'ü triyağın altındaki vidanın oraya taşısak r20 aşşağı inse oradaki 2li soket c4'ün yerine gelse olur mu abi

Şu nasıl abi?

moc_pcb.png

moc_3dF.png

U6 nın biraz yukarı çıkması yeterli olur. Bir de yarığın uçlarının yuvarlak olması lazım. Sen PCB'yi kendin yaptığın için çok farketmez yarığın şeklinin ne olduğu, ama böyle bir yarığı bir PCB fabrikasına gönderirsen adamlar seni geri arar böyle köşeleri keskin dikdörtgen yarık kesemeyiz diye. Neticede hem sen hem de PCB fabrikası yarığı 2 mm lik (veya neyse artık) freze ile kesecek. O yüzden yarığın uçlarının bu gerçeği yansıtması daha mantıklı.

Forum istatistikleri

Konular
6,958
Üyeler
2,825
Son üye
bekinci

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back