Elektronik Yük Projesi Denetleyici Seçimi

7912.png

7912 kullanımı doğru mu?
ilk kez kullanıyorum.

FAULD.png

Şöyle bir arıza tespiti yaptım ama yarar mı denemek lazım.

Pcb trafo kullansan?
Mcu kartı, analog bölüm, besleme ve ayrıyetenbtrafo bir sürü karmaşa olacak. Pcb trafo olursa enaxından daha derli toplu olur.

Pcb trafo kullansan?
Mcu kartı, analog bölüm, besleme ve ayrıyetenbtrafo bir sürü karmaşa olacak. Pcb trafo olursa enaxından daha derli toplu olur.
herkes elinde olanı kullansın diye çabaladım.
elinde, kenarda köşede, cihazdan söktüğü trafoyuda kullanabilsin millet diye böyle yaptım.

Pcb trafo çiz yine kablolu kullanan kullansın.

1n5418 türü diyotlara gerek yok bence. 4007 iş görür. Burdaki en büyük yük fan. Onun dışında 100-200mA iş görür

4x20 lcd lerin arka aydınlatması baya çekiyor. 100-200ma olabilir. fanda o kadar sayılır. 500ma i geçmez.

Trafo olarak şunu beğendim.

Tek trafo yeterli olur diye düşünüyorum. 2x12 simetrik bağlantı ile birlikte 2x12 orta uçlu bağlantı yaparsak trafo dengeli yüklenir. Daha düşük güçler içinde pad ler hazır olursa güzel olur...

benim çıkma bi 2x9V trafo var onu kullanırım.
Yada 4 wat 6-8-12 çıkışlı olan bi tane almıştım duruyor öyle onu kullanırım

21498 eklentisine bak
Şöyle bir arıza tespiti yaptım ama yarar mı denemek lazım.

Bu devre yerine şu devre daha uygun değil mi?

1672746436520.png

SYS-OK için LED yakılacaksa problem yok ama transistörlerin hepsi iletimde olduğunda 4 volt civarında bir gerilim düşümü olacak. Lojik olarak çıkış için ledin olduğu yere belki bir NPN transistör daha eklenebilir.

Bu devre yerine şu devre daha uygun değil mi?

21499 eklentisine bak
SYS-OK için LED yakılacaksa problem yok ama transistörlerin hepsi iletimde olduğunda 4 volt civarında bir gerilim düşümü olacak. Lojik olarak çıkış için ledin olduğu yere belki bir NPN transistör daha eklenebilir.
Herhangi bir regülatör çalışmazssa zaten işlemcide çalışmayacak o yüzden ancak led yakabiliriz.

Ya ben sürekli takip ediyorum hep insanlar elindeki malzemeyi değerlendirsin diye ekstra padler filan koyuluyor. Bunun yerine piyasada kolay bulunabilen tek çeşit bir malzeme koymak bana daha mantıklı geliyor. Gereksiz yere pcb ye ekstra zahmet veriliyor gibime geliyor. Projeyi yapmak isteyen bir zahmet üç beş kuruşu da gözden çıkarsın. Öğrenci olan, İhtiyacı olan, samimi olan, forumda tanıdığımız bildiğimiz kişilerede destek oluyoruz zaten.

Ya ben sürekli takip ediyorum hep insanlar elindeki malzemeyi değerlendirsin diye ekstra padler filan koyuluyor. Bunun yerine piyasada kolay bulunabilen tek çeşit bir malzeme koymak bana daha mantıklı geliyor. Gereksiz yere pcb ye ekstra zahmet veriliyor gibime geliyor. Projeyi yapmak isteyen bir zahmet üç beş kuruşu da gözden çıkarsın. Öğrenci olan, İhtiyacı olan, samimi olan, forumda tanıdığımız bildiğimiz kişilerede destek oluyoruz zaten.
Hayırdır kendi pcb ni kendin mi basacan :katil2:

Sana özel az delikli yaparız. ;)

Tabii ya, dizgiyi yapana kendini kahretmesin bu kadar. Elindeki malzemeyi kullanacak adam dizgisini kendi ona göre yapar isterse.
Ben kendi pcb mi basabilsem ne projeler yapacağım da basamıyorum işte.
Nasıl basamıyorsun ya? Bastıkların var forumda. Basan yerlerine bişey mi oldu?

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
6,951
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back