Pcb yi basıp test edeceğim ama elimde simetrik güç kaynağı yok. Bu nedenle besleme modulunude hazırlayıp ikisinin pcb sini aynı anda yapmaya karar verdim. Henüz son şeklini almadı ancak biraz yol aldım. Besleme modülü yine 40x70mm ebatlarında ve aynı koordinatlardaki montaj deliklerine sahip olacak. 78xx ve 79xx serisine göre bir tasarım yaptım. Ayrıca ister sabit direnç ile ister trimpot ile ayarlı kullanılabilecek bir TL431 i de araya sıkıştırdım. Aslında bu besleme modülüne 5v da eklemiştim ama sonradan aklıma 3v3 de gelince vazgeçtim. Yine fan gibi muhtelif diğer donanımlarında 12V besleme ihtiyacı olabilir. Hem tüm isteklerin bu modül üzerine sığmaması hemde simetrik beslemeye asimetrik yüklenmemek için ikinci bir modül daha yapmaya karar verim. işin o kısmını biraz ilerlettim. O kart üzerinde iki adet LM317T ve yine TL431 olacak. LM317 nin biri 3.3V veya 5V için kullanılır iken diğeri 12V gibi ihtiyaçlar için kullanılacak. Modüllerin mümkün mertebe diğer projelerde de kullanılabilir olmasını hedefliyorum.
Henüz projenin tamamına kafa yormadım ancak aklıma gelen olabilecek modülleri ve proje aşamalarını listeleyeyim.
1. Yük Modülü : Hazır test edilecek.
2. Simetrik Besleme Modülü : Hazırlanıyor...
3. Opamplı Kapalı Çevrim Kontrol Modülü : Hazırlanacak.
3.5. Koruma modulu :
4. Normal (mcu) Besleme Modülü : Hazırlanıyor...
5. MCU Modulu
6. Haberleşme Modulü
7. Ekran Tuş takımı fonksiyonlarının tespiti
8. Mcu programlama
9. Pc programlama
10. Android programlama
11. Kutu seçimi
11. 3D kutu yerleşim planı
12. Kutu panel tasarımı
21082 eklentisine bak 21083 eklentisine bak 21081 eklentisine bak