Merhabalar
Yoğun, ince ve uzun yolları birbirine yakın olarak toner transferle üretme denememin sonucunu paylaşmak istedim. Baskı için kuşe kağıt kullandım. Yazıcı HP laserjet 1018 muadil kartuşla çalıştırıyorum baskı ayarlarında kağıt türünü heavy olarak ayarlıyorum ve maksimum çözünürlüğü seçiyorum..
Halka içindeki yerde 0.2mm yolda kopuk var. onun dışındaki yerlerde kısa devre veya kopukluk olmadığını test ettim. Aralardaki bakırın tamamını kaldırmasam önleme yardımcı olabilirdi belki.
PCB yüzeyini alkol ve asetonla(oje sökücü olanlardan) temizledikten sonra, çelik yünüyle çok az basınç uygulayarak zımparaladım. Daha sonra kolonya ve asetonla iyice tekrar temizledim. Baskı kağıdı ve bakır üzerinde en ufak toz olmamasına çalıştım.
Baskı kağıdını ve plaketi, ütüyü önce plaketin baskı almayacağım tarafından uygulayacak şekilde hizaladım ve tonerin yapışmasını sağladıktan sonra plaketi çevirip yumuşak bir tuvalet kağıdının üzerinden fazla bastırmadan ütüledim.
Kağıdı ayırmak için plaket hala sıcakken kağıda bolca oje sökücü spreyleyip yavaşça çekerek kağıdı ayırdım. Daha sonra baskının transfer olduğu plakadaki kağıt artıklarını kolonya spreyleyip pamukla hafifçe bastırarak temizledim. Fotoğraf yeterince temizlenmemiş hali.
Peroksiti fazla kaçırmışım 10sn kadar sürede reaksiyon bitti, çıkarmam da bir o kadar sürdü banyodan, kopukluğun olduğu yere toner transfer edilmiş, daha asidi daha zayıf hazırlasam belki o kopukluk da olmayacaktı. Toneri oje sökücüyle çıkarmak zor oluyordu, saf aseton ve pamukla çıkardım. Baskıda kullandığım çıktı şöyle:
Burada T8- T10 diye yazdığım yollar muhtemelen hedeflenenden daha incedir ve ölçme imkanım yok. Burada mesele, kendi adıma, entegre bacaklarının arasından yol geçirebilmekti. Bu da sop12 kılıflarının padlerini 20th(0,58mm) yaparak ve 10th(0,254mm) tasarlanmış yollar kullanarak mümkün oluyor ve haliyle de hata ihtimalleri düşüyor.