Endorfin35+
Kayıtsız Üye
Opamp rms şeklinde arama ile böyle bir şey buldum ama kafam almadı. O kondansatör ile direnci girişe koysak tek opamp olsa ne fark ediyor anlama çalışıyorum.
Haklısın boşta kalan opamp kanalını ölçme için ayrı kullanmaya karar verdim. Toparladım devreyi. Şemayı tekrar düzenleyince paylaşırım.Akım ölçümünde iki ayrı durum var. Birincisi CC modu için yapılan ölçüm. Bunda kesinlikle filtreleme yapılmaması lazım, yoksa tepki süresi uzar ve bağlı olan yük aşırı akımdan gidebilir. İkincisi de göstergede akımı göstermek için yapılan ölçüm. Burada low pass filtre kullanarak sinyalin ortalama değeri elde edilip o görüntülenmeli, RMS değeri değil.
Bu ne yav? Yoksam karıncalar film çevirmiş?
Adam İzmirin yerleşim planını çıkartmış.Bu ne yav? Yoksam karıncalar film çevirmiş?
aynı saat 18-20 arası kamyoncular garajı trafiğiAdam İzmirin yerleşim planını çıkartmış.
Çok beğenilirse devamını çekerizBu ne yav? Yoksam karıncalar film çevirmiş?
Güç katını ayrı yapmaya karar verdim. Transistörler nasıl olsa soğutucuya bağlanıyor. Bu nedenle yüksek akım bu kartta hiç olmayacak.Giriş seçici devreyi çıkırtmışsın. Sorun mu çıkardı acaba?
Onun yeri led yerine 2pin konnektör takılacak şekilde ama yine de onu oradan alacağım.Şu ortadaki LED kenarda olsa daha iyi olabilir. Kutularsanız yan çevirip köşeden görünür hale gelir.
Yol üstüne delik açmışsın.@Gokrtl, devam filmi çıktı...
Opamp beslemesinide aynı kart üzerine ekleyerek 100x70mm ölçülerinde pcb çizimini tamamladım. 90x70mm olsun isterdim ama sığdıramadım. Onu ekle bunu çıkar derken toplam 117 devre elemanı olmuş... Daha önce dediğim gibi bu kart üzerinden yüksek akım hiç geçmeyecek. Bu aşamada çıkış transistör bölümü için ayrıca bir kart düşünmüyorum. Şimdilik o bölüm uzay montaj olacak. Sonraki aşama pcb yi basıp devreyi adam akıllı test etmek...
18694 eklentisine bak
18695 eklentisine bak
18696 eklentisine bak
Bakalım bariz hatayı kim görecek...
Sorun dan ne kast ettiğin önemli. Teknik olarak bir sorun olmaz ama pcb yi herkes evde basamaz...@Endorfin35+ Ref ve Coffset çokturlu potları arasındaki yollar çok sıkışmış ve incelmiş gibi başka biryerde daha var. Sorun çıkarır mı ki?