Hameg HM203 analog osiloskop tamiri

Yalnız bu sıfırdan sarma işi için ayrı bir konu açacağım, çünkü aşama aşama sıfırdan bir trafo yapımı kendi başına çok faydalı ve eğitici olacaktır. Trafo sarıldıktan sonra bu konuya kaldığımız yerden devam ederiz.
 
@taydin günler ne çabuk geçiyor 1 yıl olmuş saramamışız. Nasıl yapsak?
 
Benim de yoğun bir dönem, ama bu süreci bitirdiğimde bir el atayım manuel sarma işine. Belki ben ilerletirim. O zamana kadar belki bir görüşme organize edersek alırım.
 
Bu arada tüm foruma duyuru gibi de sesleyeneyim.

Belki forumda bu trafo sarma işe el atacak genç bir babayiğit arkadaşımız da olabilir. İlgilenen biri olursa yazmaktan çekinmesin. İsterse özelden de yazabilir. Bu arkadaş kim bilir belki de farkında olmadan kendi osiloskopunu tamir ediyor olabilir...
 
Benim de yoğun bir dönem, ama bu süreci bitirdiğimde bir el atayım manuel sarma işine. Belki ben ilerletirim. O zamana kadar belki bir görüşme organize edersek alırım.

Manuel sarma makinası için aldığım parçaları da gönderebilirim sana. 1 Redüksiyonlu DC motor, 1 pedal switch (2 kademeli, hız ayarı için) ve tur metre. Yapılması gereken iş, karkası tutan ve motor miline bağlayan, ayrıca tur metreyi de döndüren bir aparat yapmak. Tam 3d yazıcılık bir iş.
 
Bir de tel kasnağını tutan bir yatak lazım. Bunun minimum sürtünmeli olması lazım (belki rulmanlı olacak), yoksa 0.1 mm lik teli söktüğün anda kopar.
 
Bunu geniş bir vakitte konuşalım, ben yaparım. Zaten böyle bir makine eğitim maksatlı kullanım için de güzel olur, ortak kullanırız.
 
WhatsApp Image 2021-01-11 at 20.07.04.jpeg
WhatsApp Image 2021-01-11 at 20.07.04.jpeg Bu tip hassas sargılar için bu tip makineleri kullanmanız gerek. 0,2- 2 mm, bobin tansiyon ayarlayıcısı ile birlikte.
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
5,814
Mesajlar
99,264
Üyeler
2,476
Son üye
mrmandos

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top