Hurda lehim

erdemtr55

Üye
Sa arkadaşlar,
Yaptığım projeler veya hurda kartlardan lehim elde ediyorum.Bu lehimin hurda kısmını alıp,atıp saf lelimi kalıba döküyorum.Bunla ne yapabilirim?
Hurdacıya satmak mantıklı değil, hurdacı kurşun fiyatından alacak.
iyi günler

Evdeki imkanlarla ticari lehim tellerinin saflık oranını elde etmen mümkün olmaz. Ayrıca ticari lehim tellerinin içerisinde reçine kanalları da vardır, bu kanalları da elde etmen ve içerisine reçine koyman mümkün olmaz.

Üretim işi yapmadıktan sonra, bir makara lehim çok uzun zaman gidiyor, bence kendi lehim telini yapmak için zihinsel enerji harcamak mantıklı değil.

Bildiğim kadarıyla bronz pirinç hurdası çok da ucuz sayılmaz. Ham malzeme satış fiyatının üçte biri veya yarısı kadar öderler. Potaya işçiliksiz eklenebilir o malzemeler. Lehime gelince durum değişebilir tabii. Saflaştırma işleminin maliyetine bağlı.

Eskiden hazır gıda sektörünün şimdiki gibi çılgın boyutlarda olmadığı yıllarda bazı evinde kendi salamura peynir yapan insanların büyük lehim kalıplarla büyük teneke kutu kapağı lehimlettiğini hatırlıyorum. Ama artık o işler kalmadı.

Forum istatistikleri

Konular
7,920
Üyeler
3,173
Son üye
apnr

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
az bilgili çok meraklı
Back