Mikro Step
Kıdemli Üye
Kalpleri ve kulakları mühürlemişlerin gözlerinin üzerinde de perde vardır.
Son düzenleme:
Bizim genlerimizde yumurta kapıya dayanmayınca çare aranmaz.En buyuk dert devleti yonetenlerin bilincli yada bilincsiz engeli.
Insallah bilincli engel olunmuyordur.
Uretimimizde 5..10 ornek genelimizi yansitmiyor.
En kucuk atelyemiz dahi bir seyler uretebilmeli.
bu üretimdeki gibi hesap-kitapsız göz kararı bakacaksın hayata... mutluluğu göreceksin orada
Bunun en ilginç örneklerinden birisi "war thunder" adlı oyunda göze çarpıyor. Oyunu oynayanlar o kadar bilgili olmak istiyorlar ki yönettikleri tanklar ve uçaklar hakkında bazen askeri sır seviyesinde tank ve uçak bilgilerini (burada detaylı liste mevcut) paylaşıyorlar.bizim kaynak sıkıntımız yok, genel bir hayal dünyasında yaşama sıkıntımız var. eğitim gerçekten kötü. insanlar konuları okulda değil ancak sahada yaşayarak öğrenebiliyor. bir cafede dekor olsun diye koyulan kitapları karıştırırken 1940'lardan kalma bir amerikan teknik çizim kitabına denk geldim. kitap o kadar detaylıydıki en az 5-6 sayfası kurşun kalem ucunu bıçakla açma tekniklerini anlatıyordu. gene reddit - quora vs benzer forumlarda bazen bir konuda yapılan teknik yorumların derinlğine şaşırıyorum. o kadar derin-detaylı ve doğru yaklaşıyor. çünkü adam bizdeki gibi herşeyci olmak zorunda kalmamış. başarılı bir sistem onun niş bir alanda yıllarca çok derin uzmanlaşmasına olanak sağlamış. kültürel yozlaşma teknik bozulmayı da beraberinde getiriyor. kitlesel güven kaybı kişilerin gerçek potansiyalerine ulaşmalarında büyük engel.