Mikro Step
Kıdemli Üye
İzole bir güç kaynağıyla beslemek bunun için yeterli olur mu?
Oyle gorunuyor. Sadece TC amplifikator sapıtırmı emin değilim.
İzole bir güç kaynağıyla beslemek bunun için yeterli olur mu?
Sadece sesli düşünüyorum. Lehimlenecek devrenin GND si ile Havya kontrol ünitesinin GND si bir birine bağlanmalı. Havya ucu tamamen floating olabilmeli.Esd den ya da stray voltage dan bir hasar oluşmasın diye, tabiki burada bir varsayım var lehim yaptığınız yer de toprak potansiyelinde olacak ki normalde esd ekipmanlar kullanılınca olur. Kısacası ucun üstündeki voltajı kontrol altına almalısınız, e kaç volt olsa kesinlikle zarar vermez 0. Ancak neden düşük direnç derseniz bende aşırı emin değilim ondan, sanırım bir şekilde canlı bir yere dokunursanız gfi tetiklensin diye, ki zaten bazı havyalarda bu ucun groundlanması kaldırılabiliyor ya da başka potansiyele verilebiliyor olması lazım.
Aslında sizin durumunuzda bu havyayı siz ya da sizden bilgileri alacak olanlar kullanacağı için daha farklı bir şey yapabilirsiniz. Mesela hazır projede dc - tarafı toprağa verilmiş bir smps kullanıldığında diyot ile clip edilmiş bir voltaj aralığında kalıyor havyanın uc kısmı, sizde aynı şekilde iki gnd yi birbirine bağlasanız diyotla clip ederek dahi voltajı limitlersiniz, ancak tamamen floating kalması işi için tasarım a iyi bir bakmak lazım, bunun şöyle bir dezavantajı da olmaz mı siz orayı bir şekilde gnd ye göre 100-200V a şarj etseniz bu lehimlerken devreye boşalacak. Bence floating bıraksanız dahi bir şekilde limitlemeniz gerekiyor, çalışırken lehim yapmak bu açıdan da sıkıntılı işlemSadece sesli düşünüyorum. Lehimlenecek devrenin GND si ile Havya kontrol ünitesinin GND si bir birine bağlanmalı. Havya ucu tamamen floating olabilmeli.
Niye çinden aldınız ki en son ben farnell'dan orjinalini aldığımda çindeki çakmalarından daha ucuza gelmişti.JBC konnektörler çinden geldi. Dişi konnektörü havyanın tutucusuna takmaya çalıştım, uymadı. Sonra konnektör ile beraber gelen erkeğe takmaya çalıştım ona da olmadı Biraz ikna çalışması yaptıktan sonra birbirlerine uydular.
27510 eklentisine bak
Niye çinden aldınız ki en son ben farnell'dan orjinalini aldığımda çindeki çakmalarından daha ucuza gelmişti.
Izolasyon trafosu kullansan daha iyi değil miydi?