Biz azcık korad azcık kendimizinkini kullanacağız güç katı ve görünen yüz duracak kontrol değişecekSıfırdan yapacaksak çok gerek yok, ama mevcuta program yazılacaksa gerekli
Hmm o zaman önce güncel şema çıkarılacak. Bu başlı başına, ayrı bir konu olması lazım.
Kalabalık olduk biter herhalde analog kısıma @DeveliAhmet ben sahip çıkarım dedi Software kısmına da başka bir Ahmet sahip çıkarım dedi bize 1 tane daha Ahmet lazımTamam ben de yemeyim bari
Ben şimdiden 45. sayfaya geldim kafamda, herhangi bir problem çıkması demek +5 sayfa.Bence mevcut korad üzerinden gitmek lazım. Yoksa yeni tasarım olursa ilgili konu kesin 1000 sayfa olur, kimse de okumaz. Adam sadece gelir, PCB yi yaptırır, devre elemanlarını kurar ve işine bakar. Öğretici olması için canavar boyutunda olmayan ayrı ayrı konular olması lazım ki okunsun.
Bence iki çipe homojen dağıtılmasının sebebi layout. Eğer simetri takıntınız varsa hem şematikte hem de layout da muhteşem simetrik çizim yapabilirsiniz bu dağılım ile. Başka sebepleri de olabilir tabiki bu sadece vir tahminBu şemada DAC'ı böyle yapmaları çok garibime gitti. İki kanalın kontrollerini 3 çipe homojen dağıtmışlar. Kodu karmaşıklaştırıyor, Faydası çipler arasındaki varyasyonu iki kanala da dağıtmak mı acaba? Uygulama kolaylığı bakımından 12'şer ardışık bite bölmek çok farklı mı oluyor acaba? Çipler arasındaki değişkenliğin etkisi dirençlerden daha fazla mı acaba. Bu uygulamanın sebebini bilen var mı?
zaten spi ile seri olarak 24 bit gonderecek tek seferde yazılımda hangi bitin ne oldugunu ayarlayıp tek seferde yüklüyorBu şemada DAC'ı böyle yapmaları çok garibime gitti. İki kanalın kontrollerini 3 çipe homojen dağıtmışlar. Kodu karmaşıklaştırıyor, Faydası çipler arasındaki varyasyonu iki kanala da dağıtmak mı acaba? Uygulama kolaylığı bakımından 12'şer ardışık bite bölmek çok farklı mı oluyor acaba? Çipler arasındaki değişkenliğin etkisi dirençlerden daha fazla mı acaba. Bu uygulamanın sebebini bilen var mı?
Eğer işlevsellik artırılacaksa 7 segmentlerin yerine bir grafik ekran koymak yapılabilecekleri çok artırır. Hatta proje tamamlandıktan sonra bile yeni işlevsellik eklenebilir. Ben koradı açıp bakmadım ama buradan bakınca mümkün göründü gözüme.Biz azcık korad azcık kendimizinkini kullanacağız güç katı ve görünen yüz duracak kontrol değişecek
zaten spi ile seri olarak 24 bit gonderecek tek seferde yazılımda hangi bitin ne oldugunu ayarlayıp tek seferde yüklüyor
çok bir zorluğu olmaz 24 biti bu şekil ayalamanın bir for döngüsüyle bile çözülür
sebebi @clc nin dediği gibi layout olabilr şematik çiziminin aynısını bile çizsseler pek via atmaya gerek yok gibi
Şurada 3005D modeline ethernet bağlantısından bahsediliyor ama kanal rusça galiba.
Gelişmeleri bizimle paylaşırsan seviniriz.Cool!
I thought about this too but haven't gotten around to it yet.