Labortuvar tipi güç kaynağı tavsiyesi

Soruna sebep olan, güç kaynağı çıkışına konan ve 470 μF gibi olan elektrolitik kondansatör. Bu olmasaydı bir sıkıntı kalmazdı.

Birçok komponenti seri bir şekilde test etmek istiyorsan, çıkışı açıp problar ile testleri yapmak istersin. Ama işte bu elektrolitik kondansatörden dolayı bazı yarıiletkenleri ve LED'ler test ederken telef edebiliyorsun.

Ben ekleyecektim sen önce eklemişsin.

Burada demek istediğini anladım, ama bu yanlış anlaşılmaya da müsait. Sen şebeke tarafını açma kapamadan bahsediyorsun, ama Korad 3005 gibi güç kaynaklarında çıkışı açıp kapama için de ayrı bir buton var. Bu buton ile çıkışı açıp kapatırken mutlaka yükün önceden bağlanmış olması lazım.
Evet söylemek istediğinizi kastettim. Yanlış anlaşılmasın diye tekrar açıklayayım.

2 buton yada buton grubu var. Biri güç kaynağını komple kapatmak için. Diğeri cihaz açıkken gerilim akım ayarı yaptıktan sonra yükü beslemek için. Demek istediğim cihaza yük bağlıyken cihazın ana aç kapa butonuna basılmaması gerektiği.

Bunları değil, cihazın ana güç anahtarını kastettim Hocam.
Bende ondan bahsettim.
Bu gösterdiklerim sayesinde ana güç anahtarı ne yaparsan yap etkisiz kalır.
Ana güç anahtarını açtıktan sonra bu butonlarla ancak çıkışı aktif edebilirsiniz.
İsterseniz vidyo çekip göndereyim.

Bende ondan bahsettim.
Bu gösterdiklerim sayesinde ana güç anahtarı ne yaparsan yap etkisiz kalır.
Ana güç anahtarını açtıktan sonra bu butonlarla ancak çıkışı aktif edebilirsiniz.
İsterseniz vidyo çekip göndereyim.
Zahmet etmeyin, teşekkürler. Ama foruma katkısı olur diye düşünüyorsanız ekleyin tabi.

Tartışma gayet bilgilendirici ilerliyor. speklerine bakıp Koraddan 1 adet sipariş verip test yapabilirim.

Ben Korad kullanıyorum şu ana kadar sorun yaşamadım (en fazla %50 yükte kullandım).
OCP ve OVP Korad güç kaynağında var. OCP özelliğini deneme imkanım da oldu.

Hangi marka alırsanız alın cihazı iyi test etmeden pahalı ekipmanlarınızı bağlamayın. Çıkışında yük bağlı iken şebeke butonundan aç kapa yapmayın. Açma kapatma işlemlerini cihaz yüksüzken yapın.

Alacağınız cihazla ilgili deneyimlerinizi paylaşırsanız iyi olur bizim için de.
elektrik gidip gelirse aynı senaryo olmuyor mu ?

Ben yukardaki linkte bulunan güç kaynağını kendim yaptım. ayarlı olan kanallar Rıden RK6006 üerine kurulu. Şimdilik sıkıntı çekmedim. Bir tane de ayrı RD6006 güç kaynağım var. Toplamda 5 tane birbirinden izole kanalım var.

Son düzenleme:
Ağırlığı olmasa en güzeli varyak. :)

Varyak kullanılacaksa bir de izole trafo lazım, varyak izole değildir.

Ben aşağıdaki gibi kullanıyorum.

Varyak'ın artısı nedir onu anlamadım? Varyak da olsa akımı limitleyemezsin.

Galiba ben de aynısını yapacağım

Ben aşağıdaki gibi kullanıyorum.

Varyak'ın artısı nedir onu anlamadım? Varyak da olsa akımı limitleyemezsin.

Beğendim, çok güzel olmuş. İlerde değişiklik yapmak isterseniz sac regülatör kutusu kullanabilirsiniz.
Varyakın tek avantajı gerilim ayar aralığının çok geniş olması. Bir de ayarlı AC kaynak için ucuz bir seçenek.

Ben yukardaki linkte bulunan güç kaynağını kendim yaptım. ayarlı olan kanallar Rıden RK6006 üerine kurulu. Şimdilik sıkıntı çekmedim. Bir tane de ayrı RD6006 güç kaynağım var. Toplamda izole 5 tane birbirinden izole kanalım var.
Güzel olmuş, elinize sağlık. Kutuyu Altınkaya'dan mı aldınız? Born vidaları nereden temin ettiniz? Teşekkürler...

Kutu Altınkaya'dan.

Born vidalar Robotistan'dan.

Kutu Altınkaya'dan.

Born vidalar Robotistan'dan.

Teşekkürler

Koradın 3 modeli var aynı kasada. Bunlar lineer olanlar.
3005 - 30V 5A - 2 tane alınıp genel işlerde kullanılabilir. TR'de satan çok.
3010 - 30V 10A - 2 tane alınıp yüksek akımlı işlerde kullanılabilir. TR'de satan 1-2 yer var.
6005 - 60V 5A - 2 tane alınıp, yüksek gerilimli işlerde kullanılabilir. TR'de satan görmedim.

Bir de SMPS tarafında Korad KWR103 modeli var. 60V 15A diyor ama max güç 300W. Bundan da iki tane alınıp keyifli olabilir. Türkiyede 1-2 yer satıyor.

Ben bir de zamanında Amazon'a gümrük bilgisi gelmeden 2 adet 120V 3A güç kaynağı almıştım SMPS, 240V 3A yapılabiliyor seri bağlayınca. 720W güç demek. Ev için gayet makul değerler.

Yukarıda anlattığım ürünlerden lineer olanları denedim, gürültü olanları cidden çok güzel hele böyle fiyata.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,944
Üyeler
2,821
Son üye
Sfkzdmr

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back