Marantz PM6005 amfi sorunu

Benim anladığım, o çıkan iğneler bir çeşit korozyon değil. Kendi kendine çıkan birşey. Alien'de herifin karnından çıkan yaratık gibi :gulus2:
alumimyuma civa damlatınca da böyle kristalleşerek dışarıya doğru saçaklı çıkıntılar oluşuyor. herhalde benzeri bir kimyasal reaksiyon.

 
Bende ona cok benzemistim abi, ilginc yani bunu 1940 lardan beri biliyorlarmis. Daha ilginci hala sebebini bilmiyorlar :gulus2:
1719154468464.png
 
Eski bakir kaplarin icleri de kalay kaplaniyordu, sozde saglikli idi, nasil bir olaydir anlamadim. O kalay baska kalay degildir herhalde. Ustelik dunyanin her yerinde o sekilde kullanildi bu. Garip

Toprak kaplarda pisen yemeginde lezzeti hic gitmez adamdan. Odun atesi ve toprak kap. Kalay kaplama nedir ya?
 
Bilindiği kadarıyla kalayın insan sağlığına bir zararı yok. Ama kurşun insan sağlığına ve doğaya kesinlikle zararlı.
 
İnsanlar zorunluluk gereği bu malzemeleri kullanmışlar.

Paslanmaz yokken veya kolay bulunmuyorken köy yerlerinde kalay kaplı bakır malzeme kullanılmış. Kaşık olarak tahta kaşık. Aliminyum kaplar da sonradan çıkmış herhalde.

Toprak kap güzel ama kırılgan olması büyük dezavantaj. Kazan boyutlarında büyük kap lazım oldu mesela toprak kap bulmak onu muhafaza etmek çok zor.
 
Toprak kaplarda çok masum olmayabilir. Sonuçta toprak içerisinde arsenik, asbest gibi sakıncalı olduğu kesinlik kazanmış bir çok element mevcut. Paslanmaz ve kromaj işlemlerinde de eser miktarda da siyanür ve kimyasallar kullanıyor. Herhalde en masum cam ürünler galiba.
 
Dokum malzemelerde kullaniliyor, ama isi cok yukseldiginde emayeyi catlatiyor. sonra pas olusumu gozleniyor. Icinde illa bir seylerle pisecek. Bos birakmaya gelmiyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
8,357
Mesajlar
137,189
Üyeler
3,314
Son üye
tarık bektaş

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back
Top