Ben kendi kurduğum devrede orjinalindeki gibi değil de bahsettiğin gibi uyguladım, transistörün beyzini bir i/o'ya bağladım. Timeri min pwm'de başlattıktan sonra gate driver girişlerini serbest bırakmak ve timeri kapatmadan önce bu girişler aşağı çekmek için ve makineyi durdurmayı gerektirecek koşullarda da pwm çıkışlarını timerdan bağımsız kapatabilmek için. Aslında bunun üçin timeri kapatmak yeterli olmalı ama bu şekilde kurdum yine de..
Orada ne yapıyor , eğer amper maximum sınırı aşarsa bc337 emiteri -0.7v düştüğü zaman iletime geçiyor ve pwm çıkışlarını sıfırlıyor bu sayede mcu istediği kadar pwm bassın bc337 onu engelliyor , çıkıştaki akım belli değerin üzerine çıkamıyor. Yani hiçbir kontrol olmadan sabit pwm de versen igbtler asla patlamıyor ve makina çalışıyor. O bölgeyi yeniden incele eğer böyle ise çinliler başka makinadan yanlış kopyalamışlardır
Aslında bu transistörün yaptığı mcu içine gömülebilir şöyle if( adc_amper > _maxamp) pwm=0; iste o transitör bunu yapıyor.
Evet bu şekilde değiştirince mantığını anladım. Yüksek akıma karşı analog tedbir değil mi? Yarın bir daha inceleyeyim. Sot23 kılıfta Q1 diye yazılmış bir komponent bu.D5'i ters cevirir, Q1'de B ve E yi yer degistirirsen sorun kalkiyor.
Gaz altında kullandığım tel çok sert. Yüzeyinde de sarı bir kaplama var. Egzoz tamircileri oksi asetilen kaynağını balya teli kullanarak yapıyorlar. Onardıkları egzoz boruları zaten paslı oluyor, kullandıkları telin paslı olması olmaması pek bir şeyi değiştirmiyor demek ki.Arıcıların bal çerçevesinde kullandığı ince bir çelik tel var , bu telle ince sacları kaynak yapabilir miyiz ? yağ tenekesi kalınlığında saclara ?
Yağ tenekesi kalınlığındaki bir sacı mig değil de tigle kaynatmak daha uygun olur diye düşünüyorum.Arıcıların bal çerçevesinde kullandığı ince bir çelik tel var , bu telle ince sacları kaynak yapabilir miyiz ? yağ tenekesi kalınlığında saclara ?
Kaynak yapılabilir. Soy gaz( inert gaz) kullanılıyor sonuçta.Arıcıların bal çerçevesinde kullandığı ince bir çelik tel var , bu telle ince sacları kaynak yapabilir miyiz ? yağ tenekesi kalınlığında saclara ?
......Tristör nasıl açılacak ki bu şekilde.....
15 volta kadar akım sınırlamalı ters voltaj verdim hiç akım akmadı.IO3 pininden PWM sinyali geldigi icin tristor tetiklenmis bile olsa PWM sinyali low oldugunda tristoru devreden cikartir.
D5 cok ozel bir anahtar olabilir. Mantiken semadakinin tersi yonunde bagli 1N4148.
D5'i biraz daha detayli incele.
0..5v testere sinyali 100 ohm uzerinden bu diyoda uygulayip scopla bir uclardaki voltaja bir bak.
Evet ama ben PCB'yi bastım ve tristör yerine transistör kullandım ve bunu gate driver inputlarını gndye çekecek şekilde mcu ile kontrol etmek üzere uyguladım. @Mikro Step pcb üzrinde jumper vs ile uygulayabilirim. Bunu tekrar basmak istemiyorum. Saatlerimi alıyor. Temelde çalıştığını görünce JLCPCB'de bastıracağım, JLC'ye göndermeden önce tristör kısmını düzenleyebilirim.O diyodu ters takinca is cozuluyor aslinda.