Osiloskop ekran sinyal titremesi

hozlu45

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar rigol osiloskop ekranında titreşim ve karıncalanma neden kaynaklanır. Ölçüm değerleri doğru. İlk 5 dk normal sonra titreşmeye başlıyor. Her iki kanalda da aynı problem. Gürültüden kaynaklanmadığı kanısındayım. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz? İyi çalışmalar.
IMG_20251019_181703.jpg

Ekler

• VID-20251019-WA0003.mp4
    6.9 MB
  • VID_20251019_184808.mp4
    30.8 MB
Bellek sorununa benziyor. İçini açıp adres ve data hatlarını göz kontrolü yapıp temizlemeyi deneyebilirsin

Forumun birikimli üyeleri katkıda bulunacaktır mutlaka...

Ben, kurcalayıcı birkaç soru atayım ortaya:

* Sinüs sinyaliyle de denediniz mi? Onu deneyip, videosunu ekleyebilir misiniz?

* Dijital osiloskoplar, en azından yatay ve dikey saptırma anlamında analoglarla benzer mantığı kullanıyorsa; dikey saptırmanın testere dişi sinyalinin temiz olup olmadığı konusunda kuşku duymamız anlamlı olur mu?

Forumun birikimli üyeleri katkıda bulunacaktır mutlaka...

Ben, kurcalayıcı birkaç soru atayım ortaya:

* Sinüs sinyaliyle de denediniz mi? Onu deneyip, videosunu ekleyebilir misiniz?

* Dijital osiloskoplar, en azından yatay ve dikey saptırma anlamında analoglarla benzer mantığı kullanıyorsa; dikey saptırmanın testere dişi sinyalinin temiz olup olmadığı konusunda kuşku duymamız anlamlı olur mu?
Hocam osiloskopun yaklaşık ilk 5 dakikası ve sonrasındaki ekranını paylaşıyorum.

Ekler

• VID_20251020_161759.mp4
    63.9 MB
  • VID_20251020_162217.mp4
    78 MB
Bencede bu çok yüksek ihtimalle bellek hatası. Bellek hataları PC ekran kartlarında da yaygın bir hata türü.

1760969229237.png

1760969265611.png

Hocam osiloskopun yaklaşık ilk 5 dakikası ve sonrasındaki ekranını paylaşıyorum.

Titreşimlerin her koşulda dikey doğrultuda olduğu görülüyor ama bu yanıltıcı da olabilir. Siz ustaların önerdiği yoldan gidin, sonuç alamazsanız, bu da elde bir ipucu olsun.

İlk 5 dk. boyunca sorun çıkmaması, acaba bir ısınma problemi mi var sorusunu da akla getiriyor; cihazın fanına dikkat ettiniz mi, (gereken hızda) çalışıyor mu?

Düzeltme:

TV gibi düşünmekle hata etmişim. Analog osiloskoplarda testere dişi saptırma sinyali yalnızca yatayda kullanılıyor. Evet, videolardaki titremenin dikey doğrultuda olduğu doğru ama benim buna neden olabileceğini düşündüğüm şey geçersiz.

Tabii dijital osiloskoplardaki mantık bambaşka da olabilir, onu bilmiyorum.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
8,422
Üyeler
3,333
Son üye
cem aksel

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back