czorgormez
Temporary user
şuradaki gibi kaplasa harika olur. anında etki ediyor ve kalınlığı da iyi gibi.
kicad formunda şöyle bir alternatif buldum.
Bende de 2-3kg değişik kimyasal var. Al gülüm, ver gülüm yapak sulf olak baboÇok pahalı bunlar, ve dediğin gibi amazon gönderse de gümrükten geçmeyebilir. Ben üç tane kimyasalı 2000 TL ye aldım labor.com.tr den. Her birisi 1 kg. Denerim burada, eğer işe yararsa paylaşırız.
SKT leri var mı bilmiyorum. Yarın bir bakayım ne var ne yok.Senle bir ortak kimyasal envanteri yapalım olmazsa Deneye deneye çözeceğiz bu işi.
taydın özel mamulleri diye etiket yok abiKimyasallar geldi. Bereket hiç birisi özel izne tabi değilmiş. Bir tane de mamul şişesi aldım
31475 eklentisine bak
bunları iç piyasadan mı temin ettin ?Kimyasallar geldi. Bereket hiç birisi özel izne tabi değilmiş. Bir tane de mamul şişesi aldım
31475 eklentisine bak
bunları iç piyasadan mı temin ettin ?
chempure olduğu için.
Lehimlerde kurşun zararlı diye kaldırılınca gene aynı sorun yaşanmış.Kalay vebası veya "kalay hastalığı" kalay malzemesinin 13.2 °C dereceden düşük sıcaklıklarda bozunmasına neden olan allotropik dönüşüm geçirmesidir.[1] Allotropi Katı kristal yapıda olan bir elementin sıcaklığa ve basınca bağlı olarak birden fazla kristal yapılarda bulunmasıdır.[2]
Yüzlerce yıldır bilinen kalay vebası, yüksek saflıktaki kalayın sıcaklık veya basınç ile β fazından α fazına allotropik dönüşümüdür ve az miktarda antimon veya bizmut alaşımıyla bu sorun giderilir.[3]
https://tr.wikipedia.org/wiki/Kalay_vebasıRoHS (Restriction of Hazardous Substances in Electrical and Electronic Equipment) Tehlikeli Maddelerin Kısıtlanması Direktifi 2006 yılında Avrupa Birliğinde yürürlüğe giren bu direktif elektronik malzemelerde çevreye ve insan sağlığına zararlı olan kurşun, cıva ve kadmiyum gibi malzemelerin kullanılmasını kısıtlamıştır.[10] Kurşunun elektronik malzemelerde kısıtlanması, üreticilerin elektronik malzemelerde kalayın yüksek saflıkta kullanılmasına yol açmış ve bundan dolayı kalay vebasına elektronik malzemelerin düşük sıcaklıklarda kullanıldığı yerlerde daha sık rastlanmıştır.[1][10][11] Soğuk ortamlarda, bu, elektriksel olarak iletken olmayan ve uçlardan düşen α fazında gri kalaylara dönüşebilir. Yeniden ısıtıldıktan sonra, elektriksel olarak iletken olan β fazında beyaz kalıba geri döner. Bu döngü elektriksel kısa devrelere ve ekipmanın arızalanmasına neden olabilir. Kalay vebası, kalayın katı fazında çözünebilen az miktarda elektropozitif metal veya yarı metallerle, örneğin faz değişimini önleyen antimon veya bizmutla alaşımlayarak bu sorun önlenebilir.
Bu solüsyonu daha önce yapmıştım, merak edenler için solüsyon bu haliyle çöp. 2 gün içerisinde tamamen oksitleniyor ve sarı bir tortuya dönüşüyor.
Bu solüsyonu daha önce yapmıştım, merak edenler için solüsyon bu haliyle çöp. 2 gün içerisinde tamamen oksitleniyor ve sarı bir tortuya dönüşüyor.