PIC ile Arduino arasındaki avantajlar nedir?

Atak

Aktif Üye
Katılım
4 Nisan 2021
Mesajlar
743
Benim işimi görecek kadar arduino bilgim var sadece. Forumlarda gördüğüm kadarıyla daha eskiden bu işlerle uğraşanlar mecburen PIC öğrenmiş fakat hala kullananlar var. Alışkanlık meselesi mi yoksa PIC için daha iyi olduğu taraflar mı var. PIC de sadece bir microdenetleyici devreye takmak daha az yer kaplıyor bu açıdan kesinlikle daha avantajlı. Arduino çipi de kullanılabilir ama o kadar yaygın değil sanırım.
 
Arduino'da bulunan Atmega 328P MCU nun çevre birimleri işini görüyorsa, ya komple kart olarak, yada sadece işlemci olarak bunu kullanmak mantıklı. Böyle yapmanın avantajı, Arduino IDE kullanarak çok hızlı bir şekilde bir programı hazır hale getirebilirsin. Mevcut yüzlerce kütüphaneden de yararlanabilirsin.

Ama işin tekniğini öğrenmek için mutlaka bir PIC veya STM için sıfırdan bir kod yazmayı da denemek lazım. Bu sana işlemci üzerinde tam kontrol verir ve özelliklerini sonuna kadar kullanmanı sağlar.
 
her ikisindede mcu kullanmış olursun. Ancak pic için ayrıca bir programlayıcı, yazılımı geliştirmek ve yüklemek için yazılımlar ve pic i montaj yapacağın bir dış devreye ihtiyaç var. arduino bordu hem programlayıcı hem dış devre gereksinimi ortadan kaldırıyor. bu nedenle pratik ve çok tercih ediliyor.
 
Arduino ile başlanır. Elektronik okuyorsan sonra stm ile bir yandan denemeler yapılır. Elektonik okumuyor ve hobi için ise arduino genelde yeterli ve pratik.
Ben de gelecekte stm'e yönelmeyi planlıyordum. PIC yerine STM ile ilgilensem olur yani diye anlıyorum. Vermiş olduğunuz bilgiler için hepinize teşekkür ederim.
 
Arduino'nun birçok modeli AVR mimarisindeki mikrodenetleyicileri kullanır. AVR mikrodenetleyicileri satın alıp Arduino olmadan da kullanabilirsiniz.

AVR, PIC mimarisine göre daha gelişmiş bir mimaridir ve daha pahalıdır. Buna rağmen, bazı yerlerde PIC'leri daha pahalıya bulabilirisiniz.

AVR, daha çok hassasiyetin önemli olduğu uygulamalarda, PIC ise hassasiyetin önemli olmadığı uygulamalarda kullanılır.

Profesyonel projelerde prototipleme için AVR mikrodenetleyicili Arduino donanımını kullanabilirsiniz, ancak Arduino IDE ve Arduino'nun kütüphanelerini kullanmanızı önermiyorum. Çünkü, Arduino IDE'si pek işlevsel değildir ve Arduino'nun kütüphanelerinde bayağı hata barındırırlar. Ayrıca, Arduino kütüphaneleri verimsiz kütüphanelerdir.

İnternet'teki arama motorlarına "AVR vs PIC" diye araştırmanızı öneririm.

Daha yüksek başarım gerektiren uygulamalarda ARM mimarisindeki mikrodenetleyicileri kullanabilirsiniz. Bu tür mikrodenetleyicilerden en bilinenlerinden STM32'yi örnek olarak verebiliriz.
 
İnternet'teki arama motorlarına "AVR vs PIC" diye araştırmanızı öneririm.

Daha yüksek başarım gerektiren uygulamalarda ARM mimarisindeki mikrodenetleyicileri kullanabilirsiniz. Bu tür mikrodenetleyicilerden en bilinenlerinden STM32'yi örnek olarak verebiliriz.
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim, araştıracağım. Özellikle son zamanlarda populer olan bir stm modeli var arduino nano boyutunda giriş modelleri oldukça başarılı duruyorlar onlara yönelmek lazım.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,900
Mesajlar
100,730
Üyeler
2,498
Son üye
TaKo

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
Back
Top