Sararan plastik kutulari/beyaz esyalari beyazlatmak icin sihir

Mikro Step

Kıdemli Üye

Saç açıcıların icindeki etken maddelerden birisi hidrojen peroksitmis.

Seyreltip homejen hale getirip spray ile atmak da denenebilir.

Son düzenleme:
Çok eski bir teknik, ben çok beyazlatmıştım. İşe yarıyor. Türkiye'de Kuaf marka 5 lt oksidan almıştım, çok uzun yıllar kullandım.

Bir kaç kez kullandım. İşe yaradı.
IMG_20240807_151804.jpg

mareryalin fiziksel dayanımını etkiliyor mu, bana kırılganlaştırabilir gibi geliyor

Belki yüzeyde zar gibi atmalar yada çatlamalar yabilir.

Sararan kısımları beyazlatırken, yazıların veya baskıların olduğu kısımlara zarar vermiyor mu acaba ?

Çeşitleri varmış. Kaç vol alalım? Vol ? veya % ?
Genel olarak hepsi işini görecektir. Ben aşağıdaki gibi almıştım. Burada önemli olan çok büyük almamak. Çünkü zamanla açığa çıkan gazlar bidonunu patlatıyor. Ben bidonu 6 ayda bir iyice sıkıştırıyordum fakat 6 ay kadar sonra yine şişiyordu.

Ben, yaptığım beyazlatmalarda hiçbir zarar gözlemlemedim. Yazılara da etkisi olmadı. Tek sorun, homojen dağıtılmadığında dalgalanmalar oluşabilmesiydi. Streçe sarmak da sanıyorum bu yüzden fayda sağlıyor.

Fön makinesi gibi şeylerin işe yarayacağını sanmıyorum, ama videoda öyle gösterilmiş. UV ışığa duyarlı olduğu için uygulama sırasında UV lamba ya da güneşte bekletmek çok faydalı oluyor.

Bir de oksidanı saklarken dikkatli olmak lazım. Bendeki 5 litrelik bidon, yaklaşık 6 ay içinde patlayacak kadar gaz biriktiriyordu. Sonrasında da tabandan bir yerden sızıntı yaparak bulunduğu yeri batırıyordu...

Kapağı hafif sıkmalı. Gaz kolay çıksın. Patlama olmaz.

Gaz çıkışı mutlaka olması gerekiyor. Perhidrol ile benzer ürün olduğu anlaşılıyor. Karanlık serin yerde saklanacak.

Perhidrol ile benzer ürün olduğu anlaşılıyor.
Perhidrol kullandım. Su ile seyretiliyor. Saf kullanmamak lazım.
Eldiven mutlaka kullanılmalı. Uzun süreli saklamalar da, çözelti etkisini kaybediyor.
Az kullanılacaksa litrelik temin etmek daha ekonomik olur.
Kalın plastik şişelerde gelir. Kullanılmadığında bekleme süresinde şişede şişme de olmaz .

Son düzenleme:
Yuzeye hidrojen peroksit suruldukten sonra strec filmle kaplanmasinin sebebi bekleme surecinde buharlasip ucup gitmesin diye.

Bir ara pcb icin hidrojen peroksit lazim olmus ve eczanelerde sivi tipini bulamamistim. Sac jolesi gibi bir sey vermislerdi. Bu is icin jel kivamindaki sac acisi homojenlik acisindan daha uygun olabilir.

Bir ara pcb icin hidrojen peroksit lazim olmus ve eczanelerde sivi tipini bulamamistim. Sac jolesi gibi bir sey vermislerdi. Bu is icin jel kivamindaki sac acisi homojenlik acisindan daha uygun olabilir.
Eczane yerine, Kimyasal madde satıcılarından temin edin.

Gene bir hafta sonu ve bir aksam ustu idi.

Genelde benim isler ya bayramda ya gece yarisi ya Cin yilbasisinda gundeme gelir.

Forum istatistikleri

Konular
7,443
Üyeler
3,025
Son üye
can.ince

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Back