Aslına bakarsanız hobi olarak uğraştığım için hemen hemen çoğu konulara ilgi duyuyorum. Bir zamanlar pic micro larla uğraşmıştım tabi yüzeysel seviyede. Bir hobici olarak olmazsa olmazımız lineer güç kaynakları. Basit amplifikatörler. 1980 li yıllarda yine basit fm vericiler ve 12v/220v invertör.Şu anda da anahtarlamalı güç kaynakları ve çok az da arduino. Biraz çorba gibi oldu ama durum bu.Merhaba, ne tür projeler yapıyorsun, elektroniğin hangi alanlarına ilgi duyuyorsun? Alman gereken ekipmanlara bu soruların cevabına göre karar vermen gerekir.
Çok teşekkür ederim. Ama korktuğum başıma geldi. Unit utg932E ile konuyu kapatırım diye düşünürken en üstteki aday gündeme geldi. Sdg1032x ve sdg2042x arasında kare dalga yükselme süresinde yarı yarıya fark var gibi. Bu gerçekten önemli mi.sdg2000x serisi sinyal jeneratörü alırsan pişman etmez ve hobinin bütün alanlarında ihtiyacını görür, başka bir sinyal jeneratörü de aratmaz.
Evet bu kadar hassas işim yok şu an için. Ama ben kullandığım cihaza güvenmek isterim. Bode işlemini önemsiyorum. utg932e ile bode işlemini yapabiliyorsam hemen alayim. Bütçeme de çok uygun zaten.İşte o noktada karar vermen gerekiyor. SDG2000 serisi daha yüksek bant genişliği, 16 bit çözünürlük, daha yüksek frekans kararlılığı, daha yüksek kare dalga frekansı, daha yüksek genliğe sahip sinyal üretebilme gibi özellikleri ile öne çıkıyor. Eğer bunların ne anlama geldiğini henüz bilmiyorsan, veya bunlara ihtiyacın olacak bir senaryo şu anda aklına gelmiyorsa, utg932E almanda hiçbir sakınca olmaz.
Evet şu an için takıntım bode işlemi zaten. Ve bunu netleştirebilmek için siz değerli üyeleri yardıma çağirdım. Tek tek hepinize teşekkür ederim. utg932e ile bode yapma imkânımız olabiliyorsa hemen alacağım.sds814x-hd, utg932E ile entegre calisiyormu once onu netlestirmelisin, cunki bode cizimi esnasinda osiloskop frekans artirma islemini otomatik yapiyor, bode cizimi yaparken giris parametrelerini ayarladiktan sonra mudahale edemiyorsun.