Dede
https://www.facebook.com/End.El.San.Ltd.Sti
Bu sanal alemdeyiz meselesini Harun Yahya adıyla Adnan hoca kaleme almıştı.Gerceklik simulasyonun icinde de var. Simulasyon icinde serbestsin. Suc da isleyebilirsin, ibadet de edebilirsin.
Yaraticinin ne yaptigina neden yaptigina akil ermez ki. Kuran'da da hic bir detaya yer verilmiyor.
Yaratici simulasyon yapmaktan aciz mi?
Ben sizi camurdan/toprak ve sudan yarattim demesi ile ;
Birisi comlek ustasinin yaptigi gibi camura sekil verip bir nesne/insan yapmak anlar,
Bir digeri toprak icindeki elementlerle suyla bir nesne/insan yaptigini anlar,
Bir digeri camur birikintisine ol dedim, tek hucreli oldu, o evrimlesti, evrimlesti nihayetinde insan oldu der.
Bildigimiz tek sey Adem AS'in camurdan yaratildigi.
Kuran bunlardan birisini net olarak isaret etmedigi icin biz ancak dusunur ve yorum yapariz.
Zaten aklinizi kullanin diyor.
Bakara Suresi, 164. Ayet
Ankebut Suresi, 35. Ayet
Yunus Suresi, 100. Ayet
Zümer Suresi, 9. Ayet
Buradakilerin daha detaylısını anlatmıştı.
Pr. Dr. Ebubekir sifil buna reddiye yazmıştı.
Allah sanalı değil gerçekliği sever gibi bir başlığı vardı sanırım yanılmıyorsam.
Okumanı öneririm.
Gerçekliğin simulasyonu demek gerçek demek değildir.
Suç ve ceza kavramında sanaldaki suçlara gerçekte ceza vermek allahın adaletine ve yaratma sıfatına ters düşer.
Allah simulasyonu yapanları gerçekte yaratırki simulasyon yapıp yön bulsunlar diye.
Misal: Metaya girip katliam yapıp ortalığı dağıttınız ama sadece uyku ve uyuşukluk halinde bunu yapıyorsunuz gerçekte hiç böle birşey yok.
Yargı makamı gelip seni metadan uyandırıyor ve metada yaptıklarınızdan ötürü sizi idam ile cezalandırıyorlar.
Buyrun şimdi yorumlayın.