Burada gosterilenlerin hepsi kullanim sikliklarina gore degisiyor. Ben yilda bir sefer smd direnc e ihtiyac duyuyorum
Hepsi istif bir torbada duruyor , lazim ounca acar bulurum. taydin abinin modeli benim icin cok iyi.
Diger smd malzemeleri, bir excel sayfasinda numaralandirdim. Her birini ayri minik poset ve poset makinasiyla agizlarini kapatip, numarlandirdim. Excel tablosunda hangi poset hangi kutuda belli. Yilda bir sefer lazim olunca excel e bakiyorum, elimde varsa kutuya gidip numarayi ariyorum. Posetten urunu alip tekrar poset agzini eriterek hava girmeyecek sekilde yine paketliyorum. Ya da poset i degistiriyorum, numara ayni.
Elimde yoksa ozdisandan aliyorum, birini kullanip digerlerini stok a ekliyorum. Excel tablosu bilgisayarda degil, google in spredsheet ini kullaniyorum. Kutu sayisi cok olmaya baslarsa posetlerin uzerine renkli stickerlar yapistirma planim var. Dusunsene biri yanlislikla bir kutudakini digerine koysa , tum kutudaki tum posetleri aramak zorundasin
Uretim yeri oldugunda strateji tamamen degisecektir. Iste bu ikisi arasinda kullanilacak durum icin cesit bol. Sec begen al.
Bir de
@sedat abinin mukemmel bir fikri var. Mesela birinden bir smd alacaksan posta ve mektup inanilmaz ucuza gelir. Aklinizda olsun.