Peki poşetleri nasıl saklıyorsun.Kilitli poşette saklıyorum.
Öncelikler bloknot kağıtlarına direnç değerini yazıp poşetin içine atıyorum. Poşet dışından kolayca içinde ne olduğunu anlamak için...
0-100R arası,
100R-1K,
1K-10K,
10K-100K,
10K-M
Şeklinde 5 tane plastik büyük çekmecede saklıyorum.
Aynı şekilde kondansatörler piko gubu nano ve mikro gurubu şeklinde 3 çekmece.
Ben yönetebiliyorum demedim ki. Nasıl yaptığımı yazdım.Ben de başta böyle yapmaya kalktım da, biraz (çok) dağınık çalışıyorum, yönetemedim.
Iyi fikirmis. Bunu gorunce aklima A4 kagitlari sakladigimiz plastik föyleri poset agzi yapistirma makinesiyle bolumlere ayirmak geldi. Bir kenarini acip oraya ayni sekilde kapak olarak plastik eklenebilir. 50 tane föy 60 TL imiş.10PCS Album für Münzen Alben Seite 12/20/30/42 Tasche Münzen Sammlung PVC Transparent Innerhalb Seiten 250X200 Mm Münzen lose Blatt - AliExpress 15
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.comwww.aliexpress.com
3D yazicisi olana hayat ne guzel.3d printerdan basılan masaüstü kartuş şeklinde sistemler var.
smd resistor tape container by lasseskovsted
SMD resistorstape box.I use it to store SMD resistors (1206) in, I have not tested it with other components.www.thingiverse.com
3d printerdan basılan masaüstü kartuş şeklinde sistemler var.
smd resistor tape container by lasseskovsted
SMD resistorstape box.I use it to store SMD resistors (1206) in, I have not tested it with other components.www.thingiverse.com
Poşette olunca elinde ne kadar olduğunu da anlıyorsun. Bu aparatlardan bassak içi görünmeyecek. Sonra tam montaj sırasında az olan malzeme bitecek....Bir tek şerit saklamak için aşırı fazla yer kaybı. Bende E96 serisi bütün 0603 SMD dirençler var. 0 - 1K bir küçük poşette (10 cm lik ağzı kilitlenebilen poşet), 1k - 100k ikinci poşette, 100k ve üstü de üçüncü poşette. Yüzlerce şerit var, dolabın bir kenarında duruyor, minimum yer kaplıyor.
Cok guzelde 600'lusunun fiyati 450 TL. Cift tarafli bant, föy ve telli dosya ile cakmasini yaparim ben bunun, 500'lusu 120 TL civarina malolur sanirim. Tabii bir kac saat zaman harcamak gerek.Benim yöntemim kartvizit dosyası kullanmak. Kullanımı ve saklaması gayet pratik. Sadece sayfaları çevirirken dosyayı dik tutmak gerekiyor yoksa sayfa çevirirken boşluktan kayabiliyor ama şimdiye kadar ne malzemem karıştı ne de kayboldu. Gayet memnunum.