Termal Kamera!

Nasıl memlun musun? O adresi açtığımda şu an Bangood'da UNi690B modeli var. Arada ne gibi farklar var bunları kendi sitesinde de göremedim.
 
Banggood 260B için eksik ve yanıltıcı bilgi vermiş aynısını 690B içinde yapmış olabilir. İyice araştırmak lazım. Aiağıdaki görütü Uni-t'in kendi sayfasından 260B için. Aslında hepsi için böyle bir ön araştırma yapmak lazım.
unit.png
 
Banggood 260B için eksik ve yanıltıcı bilgi vermiş aynısını 690B içinde yapmış olabilir. İyice araştırmak lazım. Aiağıdaki görütü Uni-t'in kendi sayfasından 260B için. Aslında hepsi için böyle bir ön araştırma yapmak lazım.
11287 eklentisine bak
Doğru çözünürlük ne? Sabit bir çözünürlük yok benim anladığım kadarıyla.
 
Belki 80*60'ı yazılımsal olarak 256*192'ye yükseltiyordur. Sanırım projeksiyonlarda tvlerde falan böyle birşey var. Tamamen farazi söylüyorum. Bir ihtimal yani.
 
Nasıl memlun musun? O adresi açtığımda şu an Bangood'da UNi690B modeli var. Arada ne gibi farklar var bunları kendi sitesinde de göremedim.
Evet memnunum. istediğim cihazı aldım.
Bilgisayar anakart, laptop kart, smps gibi kartlar üzerinde nokta atışı kısa devre arızalarını tespiti için böyle bir cihaza ihtiyacım vardı.
Araştırma yaparken bir çok çeşit cihazla karşılaşılıyor. Ciddi fiyatları da var. Yanlış tercih pahalıya mal olabilir.
Öncelikle iç piyasa ya baktım .4000-5000K dan aşağı makine yok.
Kamera alınacağı zaman çözünürlükle birlikte, sensörün ısı aralığının da iyi seçilmesi gerekir. Bazı kameralar pandemi de kullanılmak için tasarlanmış ısı aralığı 30-45 derece arası(el tipi, tripo da takılıp kullanılıyor, PC-TV ekranında kullanılan yazılımı da var.
25201.jpg

K versiyon kameralar ateş ölçmek içindir. 30-45 derece arası sensör ısı algılaması yapar. Piyasa da bu kameralar dan çok var. Dikkat etmek lazım.
Menevşe hana gittim. Unit satış mağazası var. UTI 260B istiyorum diyorum , çalışanların modelden haberi yok. Resimdeki modeli tavsiye ettiler. Bu model elektronikte işe yaramaz ki...

UNit 260B sitesinde teknik dökümanları ve yazılımı ile birlikte var.
Unit UTI260 b nin -15 ile 550 derece arasında ısı sensör algılama aralığı var.
Çözünürlükle 256*192=49152 piksel
Fiyatı da iyi (iç piyasa ya bakarak)
Alınabilir bir cihaz.
https://www.uni-trend.com/html/product/NewProducts/UTi industrial Series/UTi260B.html
AliExpress te de var. Termal Kamera

Not: Ben aldıktan 1 hafta sonra bir bilgisayarcı arkadaşım tamir işleri için aynı makine den aldı. Kamera arızalı çıktı. Tekrar 80-100TL. PTT kargo ücreti ile geri gönderdi. Mağaza değiştirecek tekrar gelecek yeniden vergilendirme vs.vs..masrafları var.
Önerim:
Kamera alırken bu ihtimalleri göz önünde bulundurun. Satıcı ile kameranın arızalı çıkma durumuna karşı bunları konuşun.
 
Son düzenleme:
UNIT UTI 260B nin yeni sürümü çıkmış

15db1d28-e92a-49c5-8a18-f60fdee40174.jpg.webp



Özellikleri ve yazılımında pek farklılık göremezsem de; Yeni model piyasaya çıktığına göre illa ki farklılık vardır.
 
Son düzenleme:
UTi690B modelini gözüme kestirdim ama hakkında resmi sitesinde bir bilgi bulamadım. Satıcıların verileri de ne kadar güvenilir olur?

 
AliExpress te mağazalar satış yapar.
Banggood depodan gönderir. Kendisi satar. İlan da olan mal deposunda hazırdır. Bazen depoda yoksa ön satış açar.

UNIT UTI690B için ilk çıkan parti malı kapattıysa, şimdilik bu modelin tek satıcısı banggood olabilir. Yakında Uni-Trendin sitesinde UTI690B görünür
Güven konusunda ise; şahsen çok alışverişimiz oldu. Hiç sorun olmadı.
Tercih sizin...
 
Ben Banggood ile alıyorum, güven sorunum yok da açıklamalar hatalı olabilir. Gerçi güncellenmiş model olduğuna göre diğerinden zaten daha iyi olması beklenir.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,810
Mesajlar
99,227
Üyeler
2,469
Son üye
stratus

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top