Şahin rulmanda da olabilir eksen. Fiyatlar orada daha iyi oluyor
Geçen "3d printer mekenizması olur" derken varolan 3d printerını boz demedim.
Aynı dandik lazer printer yapar gibi aynı malzemeleri var.
Linear ray yerine tekerlek, vidali mil yerine triger vs..
Zorlanma olmayacağından hassasiyet sorunu olmaz.
Yani doğuştan hafif tip sigma profiller ve internetten robotik sitelerde o tekerlerden kayışlardan vs al. bence işi böyle çöz.
Şimdi çinden alacaksın gümrük filan sıkıntı. Üstelik o kadar eksene gerek yok sanki bu iş için.
trigger olur.3D yazıcıdaki gibi sıfır zorlama durumu yok. Tel makaradan sökülüp nozuldan geçerken nozulu sağa sola çekecek. Bir de olayı biraz da genel düşünmek lazım. Şu anda ihtiyacım 0.1 mm, ama sonradan 0.5 mm teli saracağım zaman bu yanal kuvvetler baya fazla olacak. O yüzden bu işi bir kere yapıp sağlam yapmak lazım diye düşünüyorum.
Delioğlu Nejdat abi yine bir şeyler yapmış
Hatta bu kadar malzeme harcamayıp direk boru çubuk şeklinde 4 tane de yapabilirsin. Çünkü sende tork yok.
encoder de koyalım mı abi güzel olur.
Yükümüz çok az adım kaçırma ancak besleme çökerse olur maksat 'TA Servo Motor LTD. ŞTİ.' temellerini atalımAdım kaçırma durumu olur mu benim uygulamada?
her şartta 5 amper sağlayabilen bir kaynak varsa, sürücü'de düzgün çalışıyorsa encoder'e gerek yok.Besleme çökmez, lineer laboratuvar güç kaynağını kullanacağım.
Bu sistemi ayrı bir platform üzerine kurmak bana mantıklı gelmiyor. Çok yer kaplayacak, yerim de yok. Onun yerine modüler yapayım diyorum. Çalışma masası üzerinde delikler deleceğim, makinayı kullanacağım zaman modülleri masaya monte edeceğim, iş bittikten sonra da modülleri söküp ayrı ayrı kaldıracağım. Şu modüller olacak:
1) Tel kasnak tutucusu
2) Tel gerdirici (bu belki kasnak tutucusunun bir parçası da olabilir)
3) Yatay CNC eksen ve step motor/sürücü
4) Servo motor ve sürücü. Motor miline bir tane karkas tutturma aparatı da yapılacak.