Deneyeyim abi.Telefondan takip ediyorum. Yarın şemadan da bakarım.
7815 çıkartıp pwm çip lere dışarıdan 15 v. Besleme voltajı Enjekte edip kart çıkışındaki voltajları aktif edebilir miyiz?
Base in GND ye cekilebilmesi için optonun sağlam olması gerekiyor.Timur abinin önerisinden yola çıktım abi. Q14'ün base'inde 15v var. Bu tr PNP olduğundan tetiklenmesi için - voltaj lazım. Onun içinde IC5'in base'i gndye çekmesi lazım. Böyle böyle geriye gidince ON/OFF sinyali yok. Şuan oradan daha geriye gitmeye çalışıyorum.
Semadan bakmam lazımDeneyeyim abi.
7815 sökülü zaten abi. Şuradaki gibi 15v verebilirim.Semadan bakmam lazım
Başka yerlere zarar vermeyelim.
Ölçmedim çünkü base bacağında +V var. Sistem eksiye çekmediği için emiterden kollektöre akım geçmiyor. Çok büyük ihtimalle sağlam olduğunu düşünüyorum. ancak base bacağını eksiye çekmeyi başardığımızda akım yine geçmezse o zaman şüphelenebiliriz.Q14 dışarıya alıp ölçünüz mü ?
Hemen deniyorum.7815 in 3 nolu ayağına 15 v DC ver bakalım çıkışlar aktif olacak mı?
4148 in anotuna enjekte
Enjekte ile pwm ciplerin Besleme voltajları gidiyor.Abi 15v'u deydirip çekiyorum hemen ama bir cızırtı sesi geliyor. yani bağlı tutsam kesin bir şey yanacak gibi. Çıkıştaki voltajı 6v'a kadar gördüm ama enjekte probu hemen çektiğim için sağlıklı ölçemiyorum. Acaba yukarıda dediğim gibi Q14'ü manuel olarak eksiye çekip anahtarlayarak mı denesem?
Evet bu şekilde Q14 sağlıklı anahtarlama yapıp 18v veriyor 7815'eOptonun 3-4 no lu ayağıni kısa devre yapın.
Base den direk kısa devre yapmayın.
Çatırtı sesi kartın diğer yüzünden geliyor gibi.Enjekte ile pwm ciplerin Besleme voltajları gidiyor.
Ncp1217 de arızalı herhalde.
Kısa devreye düşüyorsa çatırdıyor dur.
Q14 ve/ veya opto arızalıEvet bu şekilde Q14 sağlıklı anahtarlama yapıp 18v veriyor 7815'e
7815'i sökmüştüm. Şimdi yerine takacağım ve tekrar anahtarlama yapacağım.
Q14 arızalı olsa 18v'u hiç çıkartmaz abi. Optoyuda test ederim ama sorun sanki daha geride gibi.Q14 ve/ veya opto arızalı
ses anlaşılmıyor. net değil. başka takırtı ile karışıyor.Kart fişe takılı değilken bu sesi çıkartıyor. Sanki enkoder çevirirmiş gibi.
21551 eklentisine bak
Q14 arızalı olsa 18v'u hiç çıkartmaz abi. Optoyuda test ederim ama sorun sanki daha geride gibi.
Q14 base -emitter de voltaj var. Anahtarlama yapamıyor. El ile optonun ayaklarını gnd ye çekince kollektöre voltaj geçiyor.Kart fişe takılı değilken bu sesi çıkartıyor. Sanki enkoder çevirirmiş gibi.
21551 eklentisine bak
Q14 arızalı olsa 18v'u hiç çıkartmaz abi. Optoyuda test ederim ama sorun sanki daha geride gibi.
Ölçeceğim birazdan.Bu bölge de çalıştınız. Akşamdan beri Q14 TR ve opto nun sağlamlığını ölçmediniz.
7815 regülatör, 2 pwm çipin besleme voltajlarını çıkartıyor.Ölçeceğim birazdan.
Şimdi 7805'i yerine taktım ve opto bacaklarını kısadevre ettim. İnşallah videodan anlaşılıyordur, optonun bacaklarını kısa devre yapınca çıkış voltajları geliyor gibi ama arkada birşeyler çatırdadığından uzun süre tutamıyorum.
21552 eklentisine bak