oraya harici akü için artı kutup giriyor kat kısmını bilmiyorumBat- bat+ yazan konnektörlerin altında bir konnektör daha var onun ne olduğunu biliyor musunuz? Nereye ne bağlanıyor? Hiç ihtimal vermek istemiyorum ama acaba bu pcb 4 katlı mı nedense bazı bağlantıları göremiyorum.
prob micsig dp10013Ayrıca R6 ve R7 kararmış ve ona gelen yol sanki tamir görmüş gibi. Siz biraz osiloskop kullanım videosu izleyin bence, bir de şu diff probe un modelini söylerseniz bir bakalım uygun mu şebekeye bağlıyken çalışmaya
peki bunlardan önce R7 99K çıktı R6 da 99KProb güzelmiş. Ben olsam şunu denerdim, şebeke bağlandığı zaman(çok dikkatli yapıyoruz bu ölçümleri, mümkünse probu sabitleyip şebekeye bağlayın ölçümü görüp geri kapatın) 3845 in besleme voltajını ölçerdim. Eğer var ise(aslında trafoyu ölçmek istiyorum ama neresi ölçülecek göremedim sanırım kafam durdu) 3n90 ın drain ve source undan kısa bi kablo çıkar diff probe a takar scope ile bakardım, anahtarlıyor mu diye. Ama bence trafoda bir şeyler olmuş
Çok hızlı ilerlemişsiniz, biz her türlü başlangıçta 3845 in besleme voltajını ölçelim sonrasını tekrar okuyup yanıtlayacağım.
bana hitap edecek bişi bulamadım siz söyleyin ben yapayım olurmuEvet şu durumda gate drain ve source a bir bağlantı yapmadan şebekeye bağlandığında vcc-ground arası voltaj nedir bakmak lazım. Yalnız bu voltajın zamana bağlı değişimi mümkün(ilk anahtarlama yı yapmak için bir yere kadar yükselecek, ilk anahtarlama yapıldığı anda o voltaj çökmeye başlayacak sonrasında bu tasarım için yardımcı sargıdan voltaj üretilecek ve orası stabil hale gelecek) dolayısıyla isterseniz osiloskop ile bakabilirsiniz. Trigger level i 6.5V da rising e ayarlayıp single mode a basıp fişe takarsanız(time da 500uS per div olsa olur gibi) görebilirsiniz. Youtube da baktınız mı osiloskop temelleri ile ilgili bir video var mı?