sedat
Aktif Üye
baştan fotolu bi daha mı yapim yanitamam Drain Source da yapalım
baştan fotolu bi daha mı yapim yanitamam Drain Source da yapalım
Üzerinde olan entegre UC3845n idi ama kısa devrede 6 ile 7inci bacak onu sökdük dün geceYok yok bundan sonrakiler için uğraşma diye dedim. Bu arada senin sıkıntı şu anda büüyk ihtimalle yeni taktığın entegre çalışmıyor. Normalde senin drain source arasında da, gate source arasında da (Dolayısıyla aslında gate drain arasında da) 50Khz lik bir karemsi dalga falan görmeliydin. Ama senin gate source ölçümüne bak 20ms(yani 50hz) de bir pulse var. Sanki şebekeden 3845 şarj olunca bir kere pulse atıyor sonrasında çöküyor gibi. Şimdi 3845 kesin orijinal dersen şöyle yapabiliriz, Şebekeden gelen beslemeyi engelleriz, korad dan sabit voltajla entegreyi besleriz, eğer trafo sağlamsa çalışır değilse çalışmaz. Burada sen nasıl bir yol izlemek istersin?
Valla bu SMPS işlerine ben de yeniyim. Ama bu sinyaller hiç iyi görünmüyor.
500x modda yapmana gerek yok ölçümleri, 50x de çalışabilirsin. Öncelikle akülerin sağlık durumunu kontrol etmen lazım. Onu da elindeki elektronik yük ile yapabilirsin. Veya UPS'i şimdilik güç kaynağından besle. En azından besleme tarafını elimine et.
çalışan upsden çıkma basit oldu biraz dimiKontrolü nasıl yaptın? Ben normalde her türlü pili elektronik yük ile kontrol ediyorum.
çalışan upsden çıkma basit oldu biraz dimi
istersen kutuya bu aküleri de koyarım hatta ups ide