uc3845 hakkında

Yok yok bundan sonrakiler için uğraşma diye dedim. Bu arada senin sıkıntı şu anda büüyk ihtimalle yeni taktığın entegre çalışmıyor. Normalde senin drain source arasında da, gate source arasında da (Dolayısıyla aslında gate drain arasında da) 50Khz lik bir karemsi dalga falan görmeliydin. Ama senin gate source ölçümüne bak 20ms(yani 50hz) de bir pulse var. Sanki şebekeden 3845 şarj olunca bir kere pulse atıyor sonrasında çöküyor gibi. Şimdi 3845 kesin orijinal dersen şöyle yapabiliriz, Şebekeden gelen beslemeyi engelleriz, korad dan sabit voltajla entegreyi besleriz, eğer trafo sağlamsa çalışır değilse çalışmaz. Burada sen nasıl bir yol izlemek istersin?

Gate Source
1707663522823.png

Yok yok bundan sonrakiler için uğraşma diye dedim. Bu arada senin sıkıntı şu anda büüyk ihtimalle yeni taktığın entegre çalışmıyor. Normalde senin drain source arasında da, gate source arasında da (Dolayısıyla aslında gate drain arasında da) 50Khz lik bir karemsi dalga falan görmeliydin. Ama senin gate source ölçümüne bak 20ms(yani 50hz) de bir pulse var. Sanki şebekeden 3845 şarj olunca bir kere pulse atıyor sonrasında çöküyor gibi. Şimdi 3845 kesin orijinal dersen şöyle yapabiliriz, Şebekeden gelen beslemeyi engelleriz, korad dan sabit voltajla entegreyi besleriz, eğer trafo sağlamsa çalışır değilse çalışmaz. Burada sen nasıl bir yol izlemek istersin?
Üzerinde olan entegre UC3845n idi ama kısa devrede 6 ile 7inci bacak onu sökdük dün gece
bende bir power suply den UC3843BN buldum onu takdım besliceksek korad dan besleriz 43 ü ama zaten baştan yanlış yapdın dersenÜZERİNDEN CIKAN uc 3845n den hafta içi tedarik edecez

ben her yola gelirm korad dan 3843 ü beslerim maksat öğrenmeye çalışmak hemde foruma katkısı olur

Valla bu SMPS işlerine ben de yeniyim. Ama bu sinyaller hiç iyi görünmüyor.

500x modda yapmana gerek yok ölçümleri, 50x de çalışabilirsin. Öncelikle akülerin sağlık durumunu kontrol etmen lazım. Onu da elindeki elektronik yük ile yapabilirsin. Veya UPS'i şimdilik güç kaynağından besle. En azından besleme tarafını elimine et.

Valla bu SMPS işlerine ben de yeniyim. Ama bu sinyaller hiç iyi görünmüyor.

500x modda yapmana gerek yok ölçümleri, 50x de çalışabilirsin. Öncelikle akülerin sağlık durumunu kontrol etmen lazım. Onu da elindeki elektronik yük ile yapabilirsin. Veya UPS'i şimdilik güç kaynağından besle. En azından besleme tarafını elimine et.

akülerde sıkıntı yok timur abi şarjları yapıldı kontrol de ama gel gelelim benim korad 30 V 36 değil aküleri seri bağlayıp 36V yapıyok

Kontrolü nasıl yaptın? Ben normalde her türlü pili elektronik yük ile kontrol ediyorum.

kötü bi cıhaz olsa ofline mesela kaldırıp atacam çöpe ama hem siemens hem online yaşatabilirsek birine verelim hayrımız olsun belki bi iki dua alırız onuda biri duyar emekli maaşımız yükselir acabaaaaa :)

çalışan upsden çıkma basit oldu biraz dimi

O iyi bir test değil. Mesela line interaktif UPS den çıkarmışsındır. Elektrikler kesik de değilsa zaten o aküler tamamen ölü de olsa UPS çalışır. Eğer şimdi elektronik yük ile uğraşmak istemiyorsan, en azından UPS i test ederken (yani aküler yük altında iken) uçlarında ayrı ayrı 12V olduğunu teyit et akülerin.

ups aküyle açınca problem yok çalışıyor ne zaman şebeke versem o zaman cortluyo

istersen kutuya bu aküleri de koyarım hatta ups ide

Keşke vaktim olsa, çok güzel bir tamir konusu da olurdu :) Sana özelden adresi atayım elektronik yükü gönder madem. Ben de çok merak ediyorum onu. Akü testi yaparım burda ben, sen de sonra elektronik yükü geri alınca aynısını yaparsın.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,953
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back