UPS ile araba aküsü kullanmak

Bildiğim kadar "2 Volt tek paket akü" ler sulu aküler oluyor ve onları şarj etmek kendi başına bir bilim dalı. Yani bizim gibi kişiler için çok uygun olmayabilir.
Diğer yazdıkların hepsine katılıyorum.

Hiç farklı değil .
Bir hücrenin arızalanması durumda sadece o hücre değiştirilir o kadar , üretim sebebi de o.

Sigorta bağlamayı değerlendirdim, ama üzerini bir şekilde örtmedikten sonra sigorta da güvence değil. Bir çatal düşse kısa devre eder ve sigorta atmaz :)
Kutusu ile birlikte hazır satılıyor Hocam. MTA marka kullanıyorum ben, oto elektrikçilerde bulabilirsiniz.

Aralıklıda olsa derin deşarj durumun var.

UPS akülerinde derin deşarj olma durumu yok. UPS kontrol kartı, akü paket voltajı belli bir değere düştüğü anda kendini OFF duruma getiriyor. Bu voltaj değerini de muhtemelen derin deşarj seviyesinden yeterince yukarıda seçmişlerdir diye düşünüyorum.

Kutusu ile birlikte hazır satılıyor Hocam. MTA marka kullanıyorum ben, oto elektrikçilerde bulabilirsiniz.

Sigorta için değil de, akü kutupları için kapak lazım. Bir çatal düşüp iki akü kutbuna aynı anda temas ederse, sigorta atmaz ama havai fişek gösterisi olur :D

Güvenme
Derin deşarj , neredeyse , bitesiye kadar ile eşdeğer bir tanım
Sonuç zaten ölçümlerinde

Araba aküleri ile derin deşarj meydana gelmesi için elektriklerin günlerce kesik kalması lazımdı. Bu hiçbir zaman olmadı. Akü voltajı hiçbir zaman aşırı düşmedi, UPS de hiçbir zaman kendini kapatmadı.

Ama daha önce VRLA aküler var iken UPS kendini 5 - 10 dakika sonra kapatıyordu. Yani UPS akü voltajını takip ediyor, belli bir seviyeye inince de kapatıyor. Bunu yapmak zor değil ve bütün online UPS'ler bunu yapıyordur. Yapmaması için bir sebep yok.

Eğer aşağıdaki iki şeyi yapsaydım, bu araba aküleri daha uzun süre giderdi diye düşünüyorum:

1) Aküler hareket etseydi, sürekli durağan olmaya bağlı olarak aşırı sülfatlaşma meydana gelmezdi.

2) Aküleri en az 6A işe şarjda tutsaydım, aküler her elektrik kesilip gelmesinden sonra tam şarj olurdu. Ama UPS'in şarj aleti sadece 1A verebiliyor, ve bu da UPS'in standart aküleri olan 12V 9Ah ile uyumlu. Ben daha düşük akımın da gene 60Ah aküyü şarj edebileceğini, sadece uzun süreceğini düşünüyordum. Bunun doğru olmadığını görmüş oldum.

1) Aküler hareket etseydi, sürekli durağan olmaya bağlı olarak aşırı sülfatlaşma meydana gelmezdi.

2) Aküleri en az 6A işe şarjda tutsaydım, aküler her elektrik kesilip gelmesinden sonra tam şarj olurdu. Ama UPS'in şarj aleti sadece 1A verebiliyor, ve bu da UPS'in standart aküleri olan 12V 9Ah ile uyumlu. Ben daha düşük akımın da gene 60Ah aküyü şarj edebileceğini, sadece uzun süreceğini düşünüyordum. Bunun doğru olmadığını görmüş oldum.
Hareket , şehir efsanesi gibi bir şey.
Bir kaç büyük baskı-matbaa biliyorum onlarca akü bir yerde ve tabii hareketsiz ve yıllarca çalışıyor .
Araçlar hareket ediyorda ne oluyor eskiden 8-10 yıl giden aküler artık 2-3 senede tırt , tüketimden kazanmak daha karlı , çal çalabildiğin kadar.
Neymiş yüksek verim...kalsiyum yum yum..

"12V 9Ah ile uyumlu. Ben daha düşük akımın da gene 60Ah aküyü şarj edebileceğini, sadece uzun süreceğini düşünüyordum. Bunun doğru olmadığını görmüş oldum."

Uzun süreceği tamamda eninde sonunda yeterli, süre varsa şarj edecekti demek ki max değeri düşük seçilmiş.
Araç aküsünü tam doldurmaya yetememiş.
Eh kuru akü uydurma adıyla dandik aküleri kullanandan da başka şey beklenemez.
Önce max değere kadar şarj sonra tampon şarj , zor iş.
Zaten 14.6 gibi değerlere kadar dandik aküyü şarj etse içinde elektrolit kalmaz harbi kuru akü olur.

El hasılı bu konuda ucuz etin yahnisi yavan oluyor.

Forum istatistikleri

Konular
9,167
Üyeler
3,729
Son üye
kj300

Son kaynaklar

Back