1) Aküler hareket etseydi, sürekli durağan olmaya bağlı olarak aşırı sülfatlaşma meydana gelmezdi.
2) Aküleri en az 6A işe şarjda tutsaydım, aküler her elektrik kesilip gelmesinden sonra tam şarj olurdu. Ama UPS'in şarj aleti sadece 1A verebiliyor, ve bu da UPS'in standart aküleri olan 12V 9Ah ile uyumlu. Ben daha düşük akımın da gene 60Ah aküyü şarj edebileceğini, sadece uzun süreceğini düşünüyordum. Bunun doğru olmadığını görmüş oldum.
Hareket , şehir efsanesi gibi bir şey.
Bir kaç büyük baskı-matbaa biliyorum onlarca akü bir yerde ve tabii hareketsiz ve yıllarca çalışıyor .
Araçlar hareket ediyorda ne oluyor eskiden 8-10 yıl giden aküler artık 2-3 senede tırt , tüketimden kazanmak daha karlı , çal çalabildiğin kadar.
Neymiş yüksek verim...kalsiyum yum yum..
"12V 9Ah ile uyumlu. Ben daha düşük akımın da gene 60Ah aküyü şarj edebileceğini, sadece uzun süreceğini düşünüyordum. Bunun doğru olmadığını görmüş oldum."
Uzun süreceği tamamda eninde sonunda yeterli, süre varsa şarj edecekti demek ki max değeri düşük seçilmiş.
Araç aküsünü tam doldurmaya yetememiş.
Eh kuru akü uydurma adıyla dandik aküleri kullanandan da başka şey beklenemez.
Önce max değere kadar şarj sonra tampon şarj , zor iş.
Zaten 14.6 gibi değerlere kadar dandik aküyü şarj etse içinde elektrolit kalmaz harbi kuru akü olur.
El hasılı bu konuda ucuz etin yahnisi yavan oluyor.