@coder Ölçümü nereye göre yapıyorsun? Voltaj ölçümü her zaman iki nokta arasında yapılır. Eğer belirtilmemişse, noktalardan birisi şasedir. Bu güç kaynağında net bir şase yok, o yüzden her zaman hangi noktaya göre ölçtüğünü belirtmen lazım.
OpAmp demonte olacak değil mi?Bende 9 tane var
Multimetre Diyot konumunda
Kırmızı probu 4.bacağa sabitle.
Siyah prob ile bacakları dolaş.
Sırasıyla Görmen gereken değerler:
1.Bacak: 0V
2.Bacak: 0.730v
3.Bacak: 0.703v
5.Bacak: 0v
6.Bacak: 0.650v
7.Bacak: 0.730
8.Bacak: 0V
Opamp demonte olacak. 4.nolu bacağa kırmızı probu sabit tutuyorsun, diğerlerini siyah prob ile ölçüyorsun.OpAmp demonte olacak değil mi?
4 nolu bacak?
Üst te de belirtmişsin görmemişim.Opamp demonte olacak. 4.nolu bacağa kırmızı probu sabit tutuyorsun, diğerlerini siyah prob ile ölçüyorsun.
Sadece U1 e takıp resimde gösterdiğin yerden ölçeceğim, çıkışa yük vermiyorum.U1 tamamen bağımsız bir devre. Çıkışa yük bağlamanın bir etkisi olmaz. Sendekileri söktürdük çünkü kısa devre oldularsa devreye daha büyük hasar vermesini istemiyoruz.
-0.65V tüm opamplar aynı değerde.U1 tamamen bağımsız bir devre. Çıkışa yük bağlamanın bir etkisi olmaz. Sendekileri söktürdük çünkü kısa devre oldularsa devreye daha büyük hasar vermesini istemiyoruz.
OpAmp lardan birini ölçtüm 1, 5, 8 bacaklar sendekiler gibi 0V, diğer bacaklar sendekilerle aynı değil ama ona yakın değerler verdi.Bende 9 tane var
Multimetre Diyot konumunda
Kırmızı probu 4.bacağa sabitle.
Siyah prob ile bacakları dolaş.
Sırasıyla Görmen gereken değerler:
1.Bacak: 0V
2.Bacak: 0.730v
3.Bacak: 0.703v
5.Bacak: 0v
6.Bacak: 0.650v
7.Bacak: 0.730
8.Bacak: 0V
650 ye 630 gibiyse sağlamdır. Ama 650 ye 250 filansa bozuktur. Yakın değerleri sağlam olarak kabul edebiliriz.OpAmp lardan birini ölçtüm 1, 5, 8 bacaklar sendekiler gibi 0V, diğer bacaklar sendekilerle aynı değil ama ona yakın değerler verdi.
Evet buna benzer arada fark çok az.650 ye 630 gibiyse sağlamdır
Bir şekilde yanlış ölçüyorsun ama nasıl anlamadım. Orada negatif bir voltajın olmasına imkan yok.