Resimde eklediğiniz selenoidle sürekli çalışacak şekilde tasarlanmıştır. Biraz ısınıyor olması sorun çıkarmaz. mcu ile kontrol edecekseniz irlz44 gibi logic level bir mosfet kullanın. Isınmasın istiyorsanız pwm ile bobin akımını azaltabilirisiniz.Peki Hocam bir sorum olacak. Arkadasın birisi BTS724 chip önerdi. onda da bobin ısınmasına karşı önlem varmıdır. Yapaçağım işte uzun süreli selenoid calışmayacağı ıcın şimdilik ısınma kabul edilebilir diye düşünüyorum.
Kullanacağım selenoidlerin hepsi birden hiç bir zaman aktif olmayaçaktır.
Neden L D ve C'ye ihyiyac var? Selelonide paralel diyod bagladiktan sonra ilk asamada role cekinceye kadar %100 duty, role cektikten sonra deneme yanilmayla %X duty yeterli.Acaba şöyle de yapılabilir mi?
41807 eklentisine bak
Tranzistörden bobine giden kablo ile bobinin anten şeklinde etrafa gürültü saçmasının önlenmesi ve bobin'in frekanstan dolayı kayıpların karşısını alınması için. Tahmin ediyorum.Neden L D ve C'ye ihyiyac var? Selelonide paralel diyod bagladiktan sonra ilk asamada role cekinceye kadar %100 duty, role cektikten sonra deneme yanilmayla %X duty yeterli.
pcbleri sana yaptıralım.Delik içi kaplamanın kolay olacağını bilsem prototip kart işine girmeyi düşünürdüm...
6622 eklentisine bak