Çalışan pek çok özdevinim(overunity) makinesi olduğunu biliyor muydunuz?

tamada enerji denk çıkıyor.sen ise 12 kat fazla elde edildiğini iddia ediyorsun.
Küçük bir numune yapsan görürdün.
Evinde cetvel yok mu? bir tarafına sarkaç bağla diğer tarafına ağırlık koy.
Oynama mesafelerini ölç. Kütle ile çarp. :)
Denk falan çıkmıyor. Bir tarafın sürtünme kaybı neden diğer tarafın potansiyelini belirlesin? Bunlar bağımsız değişkenler. Sen anlamakta zorlanıyorsun. Kafan basmıyor.

Denk falan çıkmıyor. Bir tarafın sürtünme kaybı neden diğer tarafın potansiyelini belirlesin. Bunlar bağımsız değişkenler. Sen anlamakta zorlanıyorsun. Kafan basmıyor.
kütle merkezi diye birşey var.
Dengede döndüğü nokta ortak değilmi? o noktanın sürtünmesi iki tarafıda ilgilendirir. :)

tamada enerji denk çıkıyor.sen ise 12 kat fazla elde edildiğini iddia ediyorsun.
Küçük bir numune yapsan görürdün.
Evinde cetvel yok mu? bir tarafına sarkaç bağla diğer tarafına ağırlık koy.
Oynama mesafelerini ölç. Kütle ile çarp. :)
Bebeğim sarkaç serbest salınımda onu tutup enerji harcayarak belirli bir konuma taşımıyoruz. Bunu anlamıyorsun. Anlasan zaten böyle yazmazsın.

kütle merkezi diye birşey var.
Dengede döndüğü nokta ortak değilmi? o noktanın sürtünmesi iki tarafıda ilgilendirir. :)
Eee ilgilendirir bu enerjilerinin denk olduğu anlamına mı geliyor?

Son düzenleme:
Bebeğim sarkaç serbest salınımda onu tutup enerji harcayarak belirli bir konuma taşımıyoruz. Bunu anlamıyorsun. Anlasan zaten böyle yazmazsın.
tamam sürekli sallamıyorsun. karşı tarafında ağırlığından faydalanıp iddia ettiğin 12 kat enerjiden bir kısmı ile geri besleme yapmıyor musun?
Yapabilmen için 12 kat enerji fazlalığı olması lazım. Ama enerjiler denk. :)
İlk salllaman ile fazlalık enerji elde etmen lazım.

tamam sürekli sallamıyorsun. karşı tarafında ağırlığından faydalanıp iddia ettiğin 12 kat enerjiden bir kısmı ile geri besleme yapmıyorsun?
Yapabilmen için 12 kat enerji fazlalığı olması lazım. Ama enerjiler denk. :)
İlk salllaman ile fazlalık enerji elde etmen lazım.
Sarkacı sıfır enerjili konumundan başlatmıyoruz. Ona belirli bir açıda salınabilmesi için potansiyel kazandırıyoruz ve ilk turdaki sürtünme kaybını ilave ederek sabit bir açıda sallanmasını sağlıyoruz. Bu da diğer tarafın büyük kuvvetlerle potansiyel kazanmasına neden oluyor ve hatta öyle ki tahterevallinin frekansı sarkacın frekansının tam iki katı oluyor.

oscillator_animation.gif

Sarkacı sıfır enerjili konumundan başlatmıyoruz. Ona belirli bir açıda salınabilmesi için potansiyel kazandırıyoruz ve ilk turdaki sürtünme kaybını ilave ederek sabit bir açıda sallanmasını sağlıyoruz. Bu da diğer tarafın büyük kuvvetlerle potansiyel kazanmasına neden oluyor ve hatta öyle ki tahterevallinin frekansı sarkacın frekansının tam iki katı oluyor.

oscillator_animation.gif
Dengede olmazsa karşı ağırlık çöker. Sarkacın tepesinde vida dengeye getirmek için.Sarkacın konumunu ayarlıyor.

Sen bu konuyu birinci ağızlardan öğren, belki o zaman aklına yatar. Bu PJKBook kitabını bilgisayarına indir sonra ChatGPT'ye aktar ve ona sor kitaptaki Veljko Milkovic'in two stage mechanical oscillatorunün bana özetini verebilir misin de ve detayları öğren. Sonra şu videoyu izle Veljko orada sadece parmağını kullanıyor ama zeki biri oradaki enerji kazancını görür. Veljko bir feneri bile yakamayacak kuvvetle çekiç kolunda 10 feneri yakabiliyor ve bunlar eşit sürelerde gerçekleşiyor. Yani bir kaldıraç kol farkı ya da zaman farkı bulunmuyor. Videoyu baştan sona izlediğinden emin ol!

Ekler

Sen bu konuyu birinci ağızlardan öğren, belki o zaman aklına yatar. Bu PJKBook kitabını bilgisayarına indir sonra ChatGPT'ye aktar ve ona sor kitaptaki Veljko Milkovic'in two stage mechanical oscillatorunün bana özetini verebilir misin de ve detayları öğren. Sonra şu videoyu izle eljko orada sade3ce parmağını kullanıyor ama zeki biri oradaki enerji kazancını görür. Veljko bir feneri bile yakamayacak kuvvetle çekiç kolunda 10 feneri yakabiliyor ve bunlar eşit sürelerde gerçekleşiyor. Yani bir kaldıraç kol farkı ya da zaman farkı bulunmuyor. Videoyu baştan sona izlediğinden emin ol!

Ledler kaç wattlık?
Ledler düşük akımla(düşük güçlerde) da yanar. :)
Ledlerde geçen toplam akımı ve voltajı gösteren ölçü aleti yok.
Parmağı ile aktardığı enerjiyi ölçen aletde yok.

Dengede olmazsa karşı ağırlık çöker. Sarkacın tepesinde vida dengeye getirmek için.Sarkacın konumunu ayarlıyor.

Ledler kaç wattlık?
Ledler düşük akımla(düşük güçlerde) da yanar. :)
Ledlerde geçen toplam akımı ve voltajı gösteren ölçü aleti yok.
Orada 10 adet yaylı kurmalı el feneri kullanacağına aynı mekanizmada büyük bir alternatör kullansa ampül bile yakar. Bunu görebiliyor olman gerek. Artık yazma çok uzadı. Israrla anlamıyormuş gibi yapıyorsun. Bu başlığı yeni okuyan arkadaşlar varsa konuyu anlamak için bir üstteki kitabı okuyup videoyu izleyebilirler.

Orada 10 adet yaylı kurmalı el feneri kullanacağına aynı mekanizmada büyük bir alternatör kullansa ampül bile yakar. Bunu görebiliyor olman gerek. Artık yazma çok uzadı. Israrla anlamıyormuş gibi yapıyorsun. Bu başlığı yeni okuyan arkadaşlar varsa konuyu anlamak için bir üstteki kitabı okuyup videoyu izleyebilirler.

Yakar ama sarkaca aktardığı enerjiyide yazsın. :)

Bunu yapamıyoruz ama şunu yapabiliyoruz;

Giriş gücünde saniyede 100 Joule enerji harcayayım ama çıkış gücünde bana saniyede 1000 Joule çıkış gücü versin. Zaman fonksiyonum da var bana Kaldıraçları anlatmayın.

Yazilarinda saniye, joule, guc gibi kavramlari kullaniyorsun ama ne anlama geldiklerini bilmediginden adim gibi eminim.

Mesela kaldirac bize nasil bir kazanc saglar, neyde kazanc saglar?

Anlatirmisin?

ayhanarican,

Alangirli özel bir sarkaç yapıyoruz. Hafifçe sallıyoruz. Yavaşlamak yerine hızlanıyor. 1 hafta sonra ışık hızında... :) Beklenti bu.

Free enerji adına Kitap yazılmış takla atılmış hepsi boş. Bilim adamına, bilime inanmıyorsan niçin soru soruyorsun?

Hakaret ettiler, üzdüler deyip tüyecekmiş gibi bir halin var. Enerji katlanmaz. Voltajı katlarsın, kuvveti katlarsın. Az kuvvetle çok yol yaparak zor bir işi başarırsın. Az kuvvetle çok iş yapmış olmazsın. Enerji katlanmış olmaz. Kaldıraç işte o.

Sarkacın kendine faydası yok. İş yapacak öyle mi?

Mühendisler gelmiş, belki ikna olursun diye anlatıyor, hem kendin anlamıyorsun bir de "anlamadınız" diye çamur atıyorsun.

"Birinci ağızdan" free enerji, sallama makinesi anlatılsa ne yazar? biri 1000 sayfa kitap yazar. HD video çeker. İçerik sıfır, deli saçması.

Enerji, güç nedir temel bilgileri reddederek küçümseyerek kendince yeni bir bilim mi kuracaksın? Dalga geçilecek şey bilimde var. Fakat bunlar değil.

Son düzenleme:
101 felan eziklik göstergesi, özenti vaziyetleri. Tahmin: Üniversite okumadın veya atıldın. İlkokul terk?

Son düzenleme:
Kaldıraçlar ve verim a101 dersi mi istiyorsun? Bunu izleyebilirsin.

Onemli olan benim ne bilip bilmedigim degil. Ders arayisi icinde de degilim. Senin neyi bilmedigini ve gostermek istiyorum.

Bu konuyu bilmedigin icin bu kadar rakat atip tutabiliyorsun.

Evet seni dinliyoruz. Bekliyorum.

Kaldirac nedir? Nasil kazanc saglar, guc ve enerji ile kaldiraci nasil alakalandirirsin?

Bakalım Joule güç gibi kavramlara ne kadar aşinasınız. Şu videodaki 10 adet el fenerinin olduğu kısmı açarak (ben size videoyu öyle ayarlayıp vereceğim) parmağının hareketinin her sefer de kaç joule etki ettiğini (enerji içerdiğini) ve buna karşılık fenerlere yansıyan kuvveti ve ne kadar joule içerdiğini anlamaya çalışalım. Sarkacın periyodunu 1 saniye alalım ve doğal olarak çekicin frekansı da 0.5 saniye olur. Sarkacın frekansı çekicin frekansının iki katıdır. Parmağın ve çekicin kaç joule enerji aktardığını gözünüzle ölçebilir misiniz? Buradaki enerji fazlalığını anlayabilecek kadar gözünüze güvenebiliyor musunuz?

Ben videolar uzerinde konusmayi tercih etmiyorum.

Sistemleri modelle, cizim uzerinden rahat rahat tartisabilirim.

Guveniyorum. Yolla gelsin. Sonra da ben sana yollayacagim. Kendine guveniyormusun?

Son düzenleme:
  • Beğen
Reactions: clc
Yolla gelsin. Sonra da ben sana yollayacagim. Kendine guveniyormusun?
Benim tasarımım çok kötü hiç anlamam fakat programcıyım ve Unity ile vb. kodla çizdirebilirim ancak o da çok uzun sürüyor. Şimdi uğraşamam. Sen çizebiliyorsan çizebilirsin ben gerekli formülleri, hesaplamaları sağlarım.

Şu videoda dediğimi yapmaya çalışsan kolayca anlayabilecektin parmak 1 joule çekicin her darbesi 5 Joule çekicin frekansı 2 katı olduğundan

parmak yaklaşık saniyede 1 joule giriş gücü, 10 joule ise çıkış gücü oluyor. Sence kaç bir de sen izle ve yorumunu öğreneyim.

Daha önce böyle bir şey çizdirmiştim tamamlamadım.

Forum istatistikleri

Konular
8,280
Üyeler
3,287
Son üye
Leon74

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back