İzalasyon trafosu yapımı

fatih46

Yeni Üye
Hayırlı geceler

Mikrodalga trafosunun sekonder kısmını yeniden sararak izalosyon trafosu yapmak istiyorum. Sekonderde sarım yönü önemli mi?

Tavsiye ve dikkat etmem hususlar hakkında bilgi verirseniz sevinirim, teşekkürler

Teknik detayını bilmiyorum ama mikrodalga fırın trafoları saçlarında kaynak var. Bu yüzden sükunet (boştaki) akımları çok yüksek. Sürekli çalışma planlıyorsanız pek verimli olmaz diye düşünüyorum.

doyumda çalıştırmaya göre yapıldığı için hem çıkış dalga şeklini çok bozar hem de uzun süreli çalışmaya uygun değildir.

Hayırlı geceler

Mikrodalga trafosunun sekonder kısmını yeniden sararak izalosyon trafosu yapmak istiyorum. Sekonderde sarım yönü önemli mi?

Tavsiye ve dikkat etmem hususlar hakkında bilgi verirseniz sevinirim, teşekkürler
1722634972751-png.35264

Bu konuda trafo hesaplanan değerden farklı sonuç veriyordu
Yukarıda resimde okla gösterilen sacların sökülmesi gerekiyor.
Yerine ısıya dayanıklı yalıtkan konulmalı

Teknik detayını bilmiyorum ama mikrodalga fırın trafoları saçlarında kaynak var. Bu yüzden sükunet (boştaki) akımları çok yüksek. Sürekli çalışma planlıyorsanız pek verimli
Yani sekonderden yük çeksekde çekmesekte primer tarafı sürekli yüksek amper mi çekecek?

1722634972751-png.35264

Bu konuda trafo hesaplanan değerden farklı sonuç veriyordu
Yukarıda resimde okla gösterilen sacların sökülmesi gerekiyor.
Yerine ısıya dayanıklı yalıtkan konulmalı
Bu saç bendede var , videdoda akımı sınırladığından bahsetmiş, bilemedim , durmadı iyi , sökülmesi mi

Bu saç bendede var , videdoda akımı sınırladığından bahsetmiş, bilemedim , durmadı iyi , sökülmesi mi
Verdiğim bağlantıda punta kaynağında yüksek akım gerektiği için sökülmesi gerekmişti.
Sökülmesi daha iyi.

Bazı arkadaşlar trafonun doyumda olacağı için verimsiz ve dalga şeklinin bozulacağından bahsetmiş, acaba bu ara saç bu durumu engellermi, nihayetinde bana çıkışta 220 v ve bir kaç amper güç lazım

Primeride söküp bu bağlantıda verilen formüle göre sararsan sorun olmaz.

En iyisi 10 tur sekonder sarıp voltajını ölç.
Formüller ile uyumlu ise primeri yeniden sarmaya gerek yok.

Son düzenleme:
Sekonder tamamen sökülmüş, metal parçalar çıkarılmış halde yanlış hatırlamıyorsam 1A civarında akım çekiyordu.
Trafoyu bulup tekrar ölçeyim 1~2 gün içinde. Bu yüzden sürekli bağlı olursa verimsiz olur yazdım.

doyumda çalıştırmaya göre yapıldığı için hem çıkış dalga şeklini çok bozar hem de uzun süreli

Primeride söküp bu bağlantıda verilen formüle göre sararsan sorun olmaz.

En iyisi 10 tur sekonder sarıp voltajını ölç.
Formüller ile uyumlu ise primeri yeniden sarmaya gerek yok.
Bir deneyelim bakalım, teşekkürler değerli bilgiler ve alakanız için

Forum istatistikleri

Konular
8,650
Üyeler
3,446
Son üye
emrecoban

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back