0-30V. 10A Güç kaynağı

Smps olmasa iyiymiş.

şimdi bu güç kaynağı ile 24 saat 12 volt 5 amper halojen ampülümü çalıştıracağız.Bunun için kendi sürücüsü yokmu(trafosu)
Diğer bir konuda kendi yaptığın ürün ile satın alınan arasındaki keyif bilirmisin?
Ve @adnancoskun hocamızın bu güç kaynakları vs.alanında Türkiyede idol olduğundan haberin yok sanırım.
ekli resimdekiler ise farklı kaynaklardan yararlanıp yapılan güç kaynakları 2 tane 50W 12 volt paralel bağlı ilk çıkan spotlardan banamısın demeden test edebiliyorum(8A kadar).yaklaşık 1 dakika kadar enerji verebiliyorum.Spotta çıkan ısı aşırı olduğundan daha fazlasınada gerek duymuyorum.bunlar test amaçlı yapılan ürünler.
Dediğin halojen ampül 7/24 çalıştıracaksam gider trafosunu alırım.Daha ucuza malolur.
@ayhan63 uslubumdan dolayı özür dilerim.

Ekler

• güç kaynakları.jpeg
    güç kaynakları.jpeg
    369.1 KB · Görüntüleme: 18
şimdi bu güç kaynağı ile 24 saat 12 volt 5 amper halojen ampülümü çalıştıracağız.Bunun için kendi sürücüsü yokmu(trafosu)
Diğer bir konuda kendi yaptığın ürün ile satın alınan arasındaki keyif bilirmisin?
Ve @adnancoskun hocamızın bu güç kaynakları vs.alanında Türkiyede idol olduğundan haberin yok sanırım.
ekli resimdekiler ise farklı kaynaklardan yararlanıp yapılan güç kaynakları 2 tane 50W 12 volt paralel bağlı ilk çıkan spotlardan banamısın demeden test edebiliyorum(8A kadar).yaklaşık 1 dakika kadar enerji verebiliyorum.Spotta çıkan ısı aşırı olduğundan daha fazlasınada gerek duymuyorum.bunlar test amaçlı yapılan ürünler.
Dediğin halojen ampül 7/24 çalıştıracaksam gider trafosunu alırım.Daha ucuza malolur.
@ayhan63 uslubumdan dolayı özür dilerim.
Ben onu bunu bilmem Sadece Dener ve yorum yaparım bu tür güç kaynakları helojen Lambalarda Uzun süre çalıştıramasınız Transistörler gide Koruma devresi Varsa enerjiyi keser Ama Smps devrelerde bu tur sorun olmaz 1 adet 5200 den Çekeceğiniz Akım 1.5 amperdir ne kadarda deseler 2.5 veya 3 amper çeker mumkun değil
Ben bun ları uzun süre denediğim için yazıyorum Verişlen devre 10 amper diyor madem ole bağlayın 2 adet 12 volt helojeni de sonucu görünne kadarda soğutucu bağlarsanız bağlayın Transistörle kesin gider tartışmaya gerek görmüyorum denemek En mantıklısı zaten denediğinizde bana hak vereceksiniz

bu devreye nasıl bir trafo bağlamak lazım ??
malzemelerin çoğu elimde var yapmak isterim.
birde güç transistörlerine bağlanacak soğutucunu gövdesi pcb ye mi şaselenecek ?

Son düzenleme:
Sac trafo ile yapılırsa olur,''
güç transistörlerine bağlanacak soğutucunu gövdesi pcb ye mi şaselenecek ?'' kullanacağın proje kutusu uygun ise PCB monte edebilirsin,ufak alanlar ile uygunsa soğutucu ayırıp kablo ile bağlayabilirsin.dikkat kablo uzunluğu aşırı olmayacak.

Son düzenleme:
Şac trafo ile yapılırsa olur,''
güç transistörlerine bağlanacak soğutucunu gövdesi pcb ye mi şaselenecek ?'' kullanacağın proje kutusu uygun ise PCB monte edebilirsin,ufak alanlar ile uygunsa soğutucu ayırıp kablo ile bağlayabilirsin.dikkat kablo uzunluğu aşırı olmayacak.
eyvallah üstad saçlı trafo da yani kaç wat olmalı anlamında demek istedim ben..
birde bunlara uygun soğutucu bulmak sıkıntı ... ???

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
7,838
Üyeler
3,153
Son üye
RitalinDelisi

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
az bilgili çok meraklı
Back