Hario V60 kettle tamiri

Hmm evet çok mantıklı. Sıfır geçişte röleyi tetikleyerek daha küçük rölenin kullanılmasına imkan vermiş olmalılar.

Başka işlemci ve program kullanılacak. Sadece bacak uyumu yeterli. ADC pini denk gelmezse atlama yapılır. Yeni program yazılır.

Hangi pin ne yapıyor onu tespit ediniz. Büyük ihtimalle display gerekmez.

Başkasının yaptığı şeyin tersine mühendisliğini yapacağıma, onların kurallarına ve kısıtlamalarına uyacağıma sıfırdan kendim yaparım, kuralları ben koyarım :)

Kartın 5V beslemesindeki kondansatör kurumuş olabilir. Kolay yoldan tamir. Yanık vb yoksa bunlara bakmak gerek. Sonuçta display üzerinde bir şeyler gösteriyor. Ölmemiş

Kartın 5V beslemesindeki kondansatör kurumuş olabilir. Kolay yoldan tamir. Yanık vb yoksa bunlara bakmak gerek. Sonuçta display üzerinde bir şeyler gösteriyor. Ölmemiş

Üründe başka bir arıza olmadığını biliyorum. Sadece sıcaklık bilgisi yanlış okunuyor o kadar.

Mevcut kart üzerindeki mcu beslemesi 3.3V mu? Benzer bir organ (mcu) naklini xoimi süpürgede yapmıştım, forumda konusu var. Orjinal holtek mcu ve diğer çevre birimler 5V ile çalıştığı için stm yerine microchip serisi bir mcu kullanmıştım.

Mevcut kart üzerindeki mcu beslemesi 3.3V mu? Benzer bir organ (mcu) naklini xoimi süpürgede yapmıştım, forumda konusu var. Orjinal holtek mcu ve diğer çevre birimler 5V ile çalıştığı için stm yerine microchip serisi bir mcu kullanmıştım.

STM32 nin besleme voltajı 3.3V. Reference manual'daki LCD driver bölümünü daha incelemedim. Artık duruma göre bir adaptasyon yapmam gerekecek. Ama özellikle STM32 kullanmak istiyorum çünkü şimdiye kadar bu aile ile proje yapmadım ve yapmak istiyorum.

Özdisan'dan işlemciler geldi. Bir de LCD ye alternatif 1 inçlik OLED ekran aldım. SAMM'dan geliştirme kartını ısmarlayacaktım, ama aradığım zaman artık depodan teslimi kaldırdıklarını söyledi. Belki yedek olsun diye gene bir tane alabilirim SAMM'dan. Artık durum acil. Bugün Tefal tiryaki kettle ile su kaynatıp V60 kahve yapayım dedim, olmadı :cheeky5:

1759765109627.jpeg

STM32 işlemcinin reference manual'ını da inceledim bugün. LCD sürücüsü 1/8 duty'ye kadar ve 1/4 bias'a kadar destekliyor. İçerisinde de boost converter var, 3.3V u istenen LCD voltaj seviyesine çıkarabiliyor. Veya harici LCD besleme de destekliyor.

Mevcut LCD yi ve arka aydınlatmayı kendi kartından söktüm. LCD pinleri üzerinde LCR metre ile kapasite ölçümü yaparak COMx sinyallerini belirledim (chatgpt tüyosu). 4 tane COM var. 8 tane de SEG var.

STM32 deki LCD driver'in rahatlıkla destekleyebileceği bir cam. Arka aydınlatma da turuncu ve yeşil renkli iki LED.

Acil olarak on-of çalışan, PID olmayan havya kontrol benzeri devre yapılabilir. Trimpot ile ayarlanır.

Hazır ürün kullanılabilir

Sorun suyu ısıtmada değil. Isıtmada olsaydı, hazır tefal kettle da ısıtıyor. Sorun, suyu azar azar kahvenin üzerine dökebilmek. Kettle ile olmuyor. Ya anlık olarak hiç akmıyor yada fazla boşalıyor.

V60 için böyle şeyler önemli :)

Neyseki şimdilik türk kahvesi ile idare ediyorum. Aşırı kriz durumu yok.

Kahveci zinciri olan arkadaşım var, bu kadar kahve düşkünü değil. Kahve kahve olalı böyle aşık görmedi, bu neymiş arkadaş.

Neyse ki kendin yap V60 geliyor. Benim gibi çay sever birine "kahve içmek de iyidir" demek için bir sebep daha. :kahve1:

V60, odyofil kahvesidir :D

Hayır bir de şu var. Şimdi bu kettle bozuldu diye ben "hay Allah, gitti kettle, bir sürü iş çıktı, şimdi işin gücün yoksa devre tasarla, firmware yaz, bug ayıkla, yandık yav" diye düşünmüyorum ki. Tam tersi, STM32 işlemcili, LCD ekranlı, PID'li bir proje çıktı diye seviniyorum ve projeyi yapmak için de hevesliyim. Tamam, sırf proje çıksın diye de gidip kendim kettle'i bozmazdım, ama hazır bozulduysa da böyle bir proje beni memnun eder :)

V60 gerçekten çok farklı beyler. Eğer markette satılan Tschibo ve Jakobs yerine V60 için önerilen kahve kullanırsan (arada fazla fiyat farkı yok) ve V60 sistemi yaparsan, "daha önce hiç kahve içmemişim ben" diyeceksin. Eğer ekipmana para vermeden deneme yapmak isteyenler ve İstanbul veya yakınında olanlar, Beykoz'daki Espresso Perfetto kafesine gidebilir. Her türlü odyofil kahvesi usulüne göre yapılıp servis ediliyor. Odyofil kahve makinalarının satışı da var ikna olursanız :)

Ben de aslında bu elekltrikli ince boyunlu aletlerin, yerinden ayrıldığı zaman suyu soğutacağını düşünüyorum. yani öyle 2. döküş çevirme dolandırma esnasında su soğumaz mı? kablo bağlantısıyla ısı kontrolü devam etmeli değil mi?

Çook makine aparat değiştirdim. Bir tek french pressi tutturamadım. Benim kahvelere hiç uymadı.

Technivorm moccamaster almış onu da beğenmeyip satmıştım. Hiç ayar yok diye sevmedim. tek düğme.

Kahve forumlarına girersen, herifler "su sıcaklığı 95 derece olmalı" "yoook 97 derece olmalı" "olur mu hiç, 100 derece olmalı" diye sürekli didişiyorlar. Ben 95 derece istiyorum suyu, makinayı 97 dereceye ayarlıyorum. Kettle kalkıp da 2 dakika içinde ben kahveyi demleyene kadar 97 den yavaş yavaş 95 dereceye düşüyordur. Daha fazla da düşmüyor çünkü kaldırdıktan 30 saniye sonra yerine koyarsam, 97 derece diye yeşil ışık yakıyor. Herşey çok deterministik.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,366
Üyeler
3,316
Son üye
Ahmet can

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back