Hocam mesela, diyot ile doğrultup DC yük taksak bir sürü sıkıntı çıkacak, tartışıldı eledik diyelim. DC ile doğrultup direnç taksam da diyotların forward voltajından gelecek olan harmonikler var bunu da eleyelim. PFC nin amacı zaten şebeke ile bağlantımızı saf rezistif yük gibi davrandırmak, power factoru 1 e yakın, TDH si düşük olacak şekilde şebekeden enerji alabilmemizi sağlıyor, yani şöyle ki siz PFC si olan ve total sistem verimi %100 olan bir smps i(PFC nin de çalışma aralığı denk geldiğini düşünerek) 100W da çalıştırdığınızda girişten 100W+ufak bir Q çekilmesi lazım. Dolayısı ile şebeke tarafından bakıldığında aa bu bir R yük diyebiliriz, sizin amacınız da zaten UPS test etmek ise emin olun onun çıkışı zaten o kadar temiz değildir Burada güzel nokta şu kendiniz PFC tasarlasanız single phase için mesela 400V luk yük gerekebilirdi ama single phase/12V smps aldınız PFC li diyelim, elinizdeki yükü kullanırsınız. Belki ben isteğinizi yanlış anladım ama, amaç R gibi yük çekmek ise bunu sağlayacağını düşünüyorum.PFC devresi nasıl işimize yarayacak anlamadım
Güzel bir ürüne benziyor hayırlı olsun, DC modda da verebildiği gerilim güzel. İnceleme paylaşabilme şansınız olursa çok güzel olur.ITECH MM7723E.
Aslında türkiye de bahsettiğiniz teknolojiler üstüne çalışan firmalar mevcut, ancak maliyet faktörünü kaldırıldığında daha iyi tasarımlar yapılabileceği aşikar tabiki. Özellikle bahsettiğiniz cihazlar için gömülü oldukça kritik bir yer kaplıyor, zira dijital kontrol ile yapılıyor bu işler. Eğer elinizde akım probu ve diferansiyel problar da varsa evet gerçekten voltranı sağlamış oluyorsunuz Fikren elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım ben ancak maalesef yoğunluktan kendi istediğim(ki aslında şu anda yapmak istediğiniz projeleri de içeriyor) projelere dahi bakamıyorum. Genç kategorisine giren benim gibi insanlara gerçekten bu tür paylaşımlar motivasyon veriyor, bunları tartışabileceğiniz ortamlar olması, bir fikir üretilmesi üzerine tartışılması geliştirilmesi oldukça önemli şeyler ve bence maalesef bunu zaman geçtikçe kaybediyoruz aceleci olmaya başlıyoruz. DIY inverter yapanlar vardı internette hatta TI ın da reference designları var bu konuda, ancak doğrudan o kısım ile başlamak teoride insanı çok boğabilir. Bence temel eğitim olduktan sonrası öğrenmiş olduğunuz araçları farklı amaçlar doğrultusunda kullanabilmek/manipüle edebilmek üstüne kurulu, bir işi öğrenirken bir taraftan anlatmak kesinlikle öğreticiliği de arttırır.SMPS ve güç elektroniği konusuna çok hakim değilim. Elektronik mühendisliği mezunuyum ama bizim zamanımınzda SMPS tasarımı öğretilen birşey değildi. Onun dışında bütün kariyerim gömülü sistem programlama ile geçti. Elektronik şu anda hobim ve SMPS işlerini yeni öğreniyorum denebilir. Forumda SMPS tasarımı, inverter tasarımı, UPS tasarımı konusunda bolca kaynak ve bilgi birikimi olmasını istiyorum. Eğer bir sinerji yapıp bir 3 kW UPS tasarlarsak, bunun gençlere büyük motivasyon olacağını düşünüyorum. Hep hazır çin malı, dandik ürünler kullanıyoruz, daha iyisini yapabilmek istiyorum. DC elektronik yük var zaten elimde, Bu AC kaynak ve AC elektronik yük de oldumu artık voltranı oluşturabiliriz