Depoda ekran yukarı gelecek şekilde başyukarı duruyormuş senelerce . Olan toz üstten gelmiş . Altı kaymak gibi kalmış .Tüp kontaktları pırıl pırıl, ne yaptın sen buna yav?
Dehset bir ayrıntı daha buldum. 110/220 selektör switch var.
Bir an korkup kontrol ettim doğruymuş .Umarım doğru ayarda idi
Abi elimden gelen bişey olursa seve seve yardımcı olurum.Siz kadar bende osiloskop'un çalışmasını sabırsızlıkla bekliyorum.Bütün sekonder uçları karttan söküldü. Yarında elektrik le kontrol yapma isi yaparız inşallah. @emrah74 ü de yardıma bekliyorum
950 volt nire biz nire . Bu işte bir anormallik var .
No problem . Elimde 1100 volta 110 volt trafo var .Anormallik yok, o voltaj tüpün ön plakasına gidiyor ve katottan çıkan elektronlar onun cazibesine dayanamayıp tüpün ekranına doğru uçuyor
Hatta muhtemelen o voltaj önce katlanıp yükseltiliyordur.
@taydin hocam 220 yerine 24 volt AC verip 950 devresini kontrol etsem nasıl olur ?
Ne olduğunu bilen olduğundan bile şüpheliyim. Geçen benim işçiler geldi uğraşırken. Telsiz mi amirim , televizyon mu amirim . Gül gül öl .Ark dedik de aklıma geldi. Bu osiloskobu madenin derinliklerine indirmez birisi herhalde? Dolaba kilitlemekte fayda var.
Ne olduğunu bilen olduğundan bile şüpheliyim. Geçen benim işçiler geldi uğraşırken. Telsiz mi amirim , televizyon mu amirim . Gül gül öl .
Ark dedik de aklıma geldi. Bu osiloskobu madenin derinliklerine indirmez birisi herhalde? Dolaba kilitlemekte fayda var.